DLink DIR-300 Wireless G Router at LowYat Plaza ! Hehe :)

tadi aku pegi lowyat

ingatkan nak avoid jam packed klcc, ingatkan tak ramai orang ke lowyat

sekali ramai orang jugak da. haha amendalah diaorang neh kan. pegi la pc fair 2008 tuh

anyway aku nak amik a few gadgets and aku dapat 2 gadgets adjer.

yang lain hampeh…hehe

aku sempat angkat wireless g router neh tadi. hehe

aku nak sangat beli mende neh

nak letak kat bilik aku

so that aku boleh access the lan using both the pc and the laptop

plus kalau ada laptop lain boleh take up sekali the wireless connection kan. haha

aku berkenan dengan kaler dia yang warna hitam

plus dlink yang aku ada router cum modem warna kureng la sebab grey plus biru

yang ni cool sket. warna hitam. malas la aku nak paste all the specs here kan

dia pakai wireless g. guna ke semua g ke b ke n ke ni eh? hampeh la gua nak wimax la! haha

apsal la malaysia neh lembap sangat nak sampai wimax neh eh

streamyx pun terkebil2 dengan speed macam siputtuh

buckle up la sket streamyx oiii! hampeh la connection lately neh kan

tu dia cakap boleh buat soho kat rumah or simple networking kat office kan

sungguh la berguna kalau bilik aku hanya ada 1 lan port je kan

dulu kat menara tm ada 2. haha senang sket la. plus wireless power gak la kat sana

sekarang neh wireless connection dapat 1 bar adjer. haha speed ke mende tuh kan

banyak gak accesories dia kan. hehe aku suka environmental friendly kotak tuh

memang sungguh la mesra alam kan. hehe bukannya kita guna sangat pun kotak tuh

lepas bukak router tuh, aku akan buang je la kotak tuh kan

so baik buat kotak yg betul2 mesra alam and senang nak biodegrade kan. hehe

stop and stare! jangan on dulu ok

kena install dulu cd tuh dalam laptop aku and then barulah boleh on router tuh

haha lepas neh adalah soho dalam rumah aku kan. hehe

murah je dlink neh. seratus lebih sket adjer.

plus design yang agaklah cool

aku malas la nak pegi pc fair semata2 nak beli bendalah kecik neh je kan

so membuang masa kan. hehe :mrgreen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “DLink DIR-300 Wireless G Router at LowYat Plaza ! Hehe :)

  1. Pingback: negaraku.net

  2. bape sume tuh…aku pun terasa nak mewireless kan rumah aku lah

    zamz’s last blog post..Sebelum Cahaya

    Reply

  3. zamz : 110 adjer weii. haha ko bukan dah ada wireless modem streamyx ke ah ? 👿

    Reply

  4. mana ada…wire je ada less tak ada hehehe

    zamz’s last blog post..Sebelum Cahaya

    Reply

  5. zamz : la ye ke. hehe tak cukup starbak lah camtu. hehe 🙂

    Reply

  6. Kalau rasa tak mahu bagi orang rumah sebelah share, jangan lupa hide nama dan letak password.

    Bukan kedekut, cuma takut virus merebak.

    Selain itu, sila tukar administration ip dan port.

    pening’s last blog post..Don’t defrag flash drive

    Reply

  7. pening : hehe yg tuh mmg wajib. aku nak pakai wep sekali. hehe :mrgreen:

    Reply

  8. pakai encryption WEP or WPA slow la beb..baik ko hide SSID ko..lepas tuh buat filtering guna MAC address…kalau ko guna WEP & WPA pon orang leh crack..WEP la plg senang..time2 aku xde internet sendiri kat umah..abes semua WEP orang aku crack ..haha…. 👿

    |1f34|-|1r3’s last blog post..First Indonesian comment on my blog !!

    Reply

  9. life4hire : oh ye ke. nanti aku hide sekali ssid tuh. hehe thanks ❗

    Reply

  10. mcmana nak set kat password aa??

    Reply

  11. newbies : hehe check kat website dia. tak ingat la plak apa ip dia. senang je sebenarnya nak reset password tuh. hehe ❗

    Reply

  12. huhuhu…saya neh pengguna streamyx..nk guna wifi router lak. beli2 aku xreti psang lak.aku beli wifi router tp-link…mcm mane ek..sape tau nk setup dia mcm mane

    Reply

  13. ruff : model apa eh. kalau dlink tau la. hehe 🙂

    Reply

  14. klo nk pki streamyx tu 1mbps dh ok dh lju
    stu lg klo nk beli wireless router jgn beli G router klo guna 1mbps sebb G router cuma up smpi 56kbps so memg lembablh
    klo nk cri yg N router
    stu lg wifi ko pn 56kbps standard modem so aku cdangkn guna usb wireless N adapter brulh setandding ni ko main beli je x lih gk

    Reply

    KNizam Reply:

    putra : owh ye ke. lepas ni nak cari wireless n router plak la. hehe 🙂

    Reply

  15. wonderful post I subscribed to your blog!

    Reply

  16. dlink wireless router ni tak berapa elok sebab tak ngam ngan wifi handphone. kalau log in ke dlink melalui handphone… nak jalan youtube tak leh . tak tau sebab pa.ada sesiapa tahu

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge