destinasi bajet 8tv @ season 1 episode 10 – PAHANG!

kali aku memblog secara realiti daripada bilik aku kat dorsett regency or formerly known as sheraton penang. kat tingkat 15 nih, heheheheh. benci la aku ngan internet kat dorsett nih, mcm kena tipu plak aku. takpe pasal internet mangkuk kat dorsett ni nanti aku blog special kutuk punya ya :0 sabar ler korang. siap ler korang kat dorsett nih. aku tengah bengang giler babi nih. hehehehe.

oklah kita teruskan blog secara realiti pasal rancangan destinasi bajet kat 8tv minggu ini ya

satu ratus, dua ratus, tiga ratus. nampak nilai mcm sikit. tapi dengan nilai ni boleh pergi melancong. jom ikut saya- kita ke kuantan!

nak ke kuantan, stop kat terminal makmur. pegi stesen bas pokok buloh ke teluk chempedak. 10 minit je jalan kaki. bas datang sejam satu. bas dalam rm0.80 je.

annexe guest house

ada katil queen size. ada aircond, ada tv. tandas complete. rm80 je semalam, memang berbaloi

makan kat teluk chempedak

pantai ni memang popular beb! memang seswai nak bersantai bersama famili. kedai makanan mmg banyak. kena cuba ikan patin masak asam tempoyak. qi tak pernah makan ikan patin! biar betul beb! betul ke tu ikan patin masak asam pedas eh. cam ikan patin masak asam tempoyak je kan. heheheheh siapa betul ni beb? aku ke qi eh….harap2 aku ler yang betul kan.

kat sini or kat area teluk chempedak ni ada khidmat tour dalam 1/2 hari je. ok ler tu kan. cukup lakan. kalau nak tour lelama pun bukannya murah, so amikla 1/2 hari pun cukup la kan.

kg nelayan beserah

tempat ni mmg popular giler ngan makanan ikan yang segar2 belaka. ikan ayam laut beb! biar betul nama ikan ni ayam laut. tak nampak macam ayam pun, cam ikan ada lar. huahuahua. lawak siot! kulit dia macam manis sket. ni hah sotong chandat, mcm tak biasa! hahahahah aku tau ler ko selalu menchandat sotong qi. kerek sehhhh. qi siap masuk kat stor makanan segar. timun segar mahal siot. harga ikan masin, harga dia pun masin! amendelar qi ni kan. hahahaah yg ni memang lawak original ko la qi. masin siot! biar betul boleh masuk kepala dalam rahang ikan. kalau jumpa masa

kilang memproses ikan bilis

qi siap jemur ikan bilis. kalau kurang pekerja bolah telefon qi! hahahahaahahah. qi siap naik kerbau yang selalunya menarik ikan bilis ke pantai. huahuahua kelakar siot! qi naik siot! kalau nak tengok sendiri. kita ke kilang pemprosesan! siap jerit masa nak masuk kat dalam kilang pemprosesan ikan bilis tuh, lawak banget dowh!

muzium sg lembing

banyak sejarah perlombongan bijih timah kat sini. nama asal daripada lembing. sg lembing ni yang ke-2 terbesar di dunia selepas bolivia. lombong bijih timah bawah tanah terbesar beb! bahaya! bahaya! siap ada lampu spotlight oldskool. kapal korek ni. mcm pernah tengok je! hehehehehe lawak la ko nih. 1000 kaki daripada permukaan la nak melombong nih. qi siap melawat jalan yang real nak masuk ke lombong nih. camtu balik ke lombong bijih sendiri la. wahhhh sejuk la! hahahahaha. gelap siot. haprak pun tak nampak. best la terowong ni, gelap dan dingin.

air terjun sg pandan

selain pantai yang cantik, ada gak air terjun sg pandai. dalam 25km daripada kuantan je. fuiyyyyyiooo! ni la waterfall yang gempak tuh. tinggi dalam 100m dan 7 tingkat. tinggi beb! qi siap mandi tuh, air plak sejuk cam air batu beb. memang tak rugi

satay power

restoran terminal satay zul. ni la dia makan malam saya. nasi dagang, satay zul dan teh ais. the most popular drink! hahahahaha semuanya bawah rm10. tu la nama dia bajet! biar betul ko qi! marvelles la ko makan malam tuh.

hari ke-2

qi ke stesen bas nak ke cherating. huahuahua. bestnyer beb. 50km daripada bandar kuantan. dia nak pegi mana eh? oh dia nak pegi ke cherating la. hhuuuuuaaaa aku rindu la kat area cherating nih. dulu aku pernah stay kat legend resort cherating. memang best giler, makan pun best. pool lagi best beb!

qi stay kat ranting resort. harga dalam rm70 je. siap jumpa 10 sen! hahahhahahahahahah lawak beb! aircond pun ader, sinki pun ader. tempat pelaburan. takde air panas. buat per nak air panas sebab cuaca pun dah panas kat sini. hahahaahahh lawak before lunch plak ko buat kali ni qi eh! anyway memang aku enjoy la tengok destinasi bajet kali ni la. memang recommended la destinasi bajet kali nih.

pantai cherating

fuhhhhhh cam best pantai dia kan. ni la dia pantai cherating beb! best gak pantai ni kan. ada yang main layang2 ada yang canoeing

mencanting batik

qi pergi kedai matahari batik. jom saya nak buat batik! hahahahhahaahah. qi siap buat batik la. experience sendiri tuh. dalam rm25 boleh tunjuk skill buat batik la kat sini kan. qi siap basuh sekali. kalau aku tahu dulu, dah lama dah aku nak try buat batik kat sini. tak tahuler plak ada tempat nak buat batik, inagtkan tempat jual baju2 batik je yang ada kat sini kan. nyesal la dulu masa aku datang cherating taks empat nak mencanting batik pun la. hehehehehe

qi makan kat gerai mana ntah, makan lunch beb! sambal belacan. hehehehe sedap siot!. nasi campur ala2 cherating, daging goreng, taugeh dan teh ais dalam rm5 je beb!. kedai takde nama la. ada gulai kawah je kat depan kedai ni lar. hahahahahaha cam best je lunch dia kali ni kan. hehehehehehe. ni buat aku nak pergi lagi sekali ke cherating camni nanti. tengok la nanti. akan ku sampai juga ke cherating ni untuk kesekian kalinya. heheheheeh

pusat santuari penyu

cantik la tempat ni. ada penyu la! jenis apa ni eh? malu2 penyu beb! hahahahahah. hahahaha backpack! amende la qi ni kan. ni la 1st time dia pegang penyu kan. nak tengok turtle bertelur pun ader la. ni penyu jenis apa eh? leatherback ker?

river trip

kali ni qi siap pergi river trip beb! rm18 seorang je. 1 jam setengah je nak menyusuri sungai cherating. dapat tengok pemandangan pokok kayu bakau dan kampung nelayan. hahahahaah boleh tengok ulau2 warna hitam jalur2 kuning. mangrove snake. ada ulau sawa. hahahahaha. satu meter setengah, siap jumpa ketam nipah yang 7 kilo. masak cili, sweet sour! hahahahahaah lawak beb. kalau nak tahu ketipan ni, kuku pun tembus. very dangerous lar

sup ekor cherating

qi makan malam kat matahari restaurant. hahahah mcm best jer. qi makan sup ekor, telur dadar dan nasi putih. air tembikai. semua bawah rm10 heheheheh. sup memang fabeles, kelas A fuhhhhh mmg best

penyu bertelur

hahahahah qi siap tengok penyu. hahahaha siap trail dan penyu betul beb! aku pun tak pernah tengok la. secara live bukan tipu. takleh bising kena senyap. experience weird la. macam bila pingpong la telur2 penyu tuh. heheheheh bestnyer tengok secara live. semua penyu2 akan datang dalam 10 kali setahun je kan. kesian gak tengok penyu2 ni bertelur. fuhhhhhhhhhhhhhh bestnyer dapat pegang anak penyu tu la. penyu baby ni comel giler lah. sket2 lagi. hahahahahahaah lawak la ko ni qi. wahhhhhhhhhhh nak menangis la aku camni kalau dapat tengok baby penyu. bukan lepaskan baby manusia! excited beb! hahahahahaahahaahah

hari ke-3

sarapan pagi roti bakar ngan telur separuh masak kat kedai chalet

ghazali art gallery

qi siap beli cenderahati kat sini la. mcm2 ada la kat sini. memang best la. ada yang pakai minyak. ada yang pakai petrol! hahahahaahah lawak la. bajet ada la sket kan. rm10 je baju yang dia beli.

siap amik balik batik yang dia buat balik. yang mahal tu ada qi kat hujung tu lar

heheheheheh.

benci la aku kali ni sebab at the end of the show. 8tv dua orang tu mengacau je lar. qi tak habis lagi nak cakap plak masa tu kan. hahahahaha sure kena kutuk la mamat ngan minah ni kan. kecoh dan sebok la korang masa qi nak ending show dia. lain kali stopkan la betul destinasi bajet ni kan. huahuahuahuahua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “destinasi bajet 8tv @ season 1 episode 10 – PAHANG!

  1. kata2 t’akhir qi tu yg aku dgr mase 2 ekor host yg x best tu muncul ialah::
    “rumah t’bakat panggil bomba.. bomba datang naik bende ni( die tunjuk cam kete lembu nye kete paham x?? kete lembu tp x de lembunye) huhhuhhuhu.. tu mmg lawak… pastu mgu dpn qi dh x de.. sbb ni le destinasi bajet kat 8tv… huhuhu… sodeh lak aih… cerita destinasi bajet tu diorg ganti ngan citer trippin.. tau kan???

    Reply

  2. toudou : yep next week dah strat trippin’. x best ar. kena ada destinasi bajet gak baru best n happening. banyak tempat2 kat malaysia yg kita sendiri orang malaysia pun x tau lagi kan 🙂

    Reply

  3. dun worry fellas..desbaj will be back on january 2008

    Reply

  4. aia : dahtak sabar nih. ingat nak angkat astro max nak record rancangan ni la. siapa ada yg full episode 1 destinasi bajet eh? 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge