Destinasi Bajet @ 8TV : Episode 13 Season 2 – SABAK BERNAM Season Finale !

hehe aku perasan masa raya hari tuh ada jugak destinasi bajet neh

kat 8tv masa malam hari raya pertama, hari rabu kul 9.30 malam

masa tuh tengah clash ngan nana tanjung 2

aku sibuk beraya or melayan tetamu masa tuh

tuh yang tak perasan pasal destinasi bajet

masa tengok tuh sedar2 dah start dalam 10 minutes dah. terlepas beb !

haha takpe seb baik ada kat internet kan. so boleh download nanti

hehe kali neh qi singgah ke homestay kat hj durani sabak bernam

best la beb ! memang suasana kampung dowh

tapi aku rasa aku takkan pergi la homestay sebab aku pun pernah dok kampung. hehe

aku lagi suka nak pergi ke hutan taman negara or snorkelling kan. hehe

memang cool la qi dok kat homestay tuh.

paling cool sebab aku nengok makanan dia. hehe

bila aku tengok qi makan nasi ambeng, makan dalam dulang teringat masa makan nasi ambeng kat jb dulu2. nostalgia beb.

1st time aku makan memang agaklah terkejut kan. yelah.

hehe kat tempat orang so kenalah makan ikut cara orang jb kan.

hehe masa tuh kat masjid. aku punya la excited nak makan2

sekali dihidangkan dalam dulang, aku dah saspens. haha

tapi memang best la nasi ambeng….

bila tengok qi makan jemput2 goreng pagi2 pun best dowh. haha

masa dia memancing belut and then cakap pasal sup belut teringat masa aku singgah makan sup belut kat kota bharu dulu. hehe memang best. rasa mcm ikan keli je…hhe

kat kedah nyer laksa belut pun sedap gak. haha

hehe korag layan je lah last episode season 2 destinasi bajet kat bawah ok

neh season last. lepas neh aku dengar cerita destinasi bajet nak pergi asean plak. weeheee

hehe next week dah start field trip usa, qi jugak pengacara dia. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Destinasi Bajet @ 8TV : Episode 13 Season 2 – SABAK BERNAM Season Finale !

  1. waaaaa….. ni betoi punye cuti-cuti melaysia.
    Erm… nanti honeymoon taun depan nak p mane ek??
    Baru nak pikir sekarang… wakakaka… ampes tak gune!!!

    Nanti bro bleh kasik laa tips port mane best utk honeymoon…
    yippieyyyy….

    Kreuger®

    kreuger’s last blog post..Raya Kelima – Dah nak abis cuti???

    Reply

  2. Dah lama x makan satu talam.. masa aku taski je mkn camtu.. lebih kurang 20 tahun lepas..~~ 🙁

    smaelz’s last blog post..Aidilfitri Moments

    Reply

  3. kreuger : hehe raya kan sebulan. hehe 🙂 nak best kena pergi matta fair tuh. hehe :confusedlot:

    Reply

  4. smaelz : hehe pernah gak ko makan dalam dulang ek. hehe 🙄

    Reply

  5. aku xpernah lg makan nasi dalam dulang…hehe..menarik gak bunyi nyer dia pegi negara2 asean lak :up:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Make money by sharing pictures

    Reply

  6. Rancangan itu menarik berinfomasi, tapi depa lupa nak masukkan bajet untuk satu family. Mengembara seorang diri boleh le 😀

    zalisa’s last blog post..Yang mana satu?

    Reply

  7. tapi memang best tau makan nasik reramai dalam dulang, nasi ambang. saper tak pernah cuba, pi la cuba..

    Reply

  8. life4hire : hehe kalau nak makan datang je jb. masa malam jumaat kat masjid sultan abu bakar. kalau langkah kanan, dapatlah makan. hehe 😮

    Reply

  9. zalisa : hehe actually mmg concept rancangan untuk solo je. tapi still maklumat pasal2 tempat tuh ngan makan2 bermanfaat kan. hehe 🙄

    Reply

  10. tata : hehe tu la pasal kan. nasi ambeng mmg best makan dalam dulang sebenarnya. siap bagi plastik lagi kalau tak habes tapau sendiri bawak balik ke rumah kan. haha 🙄

    Reply

  11. pernah gak mkn nasik lam dulang…masa kecik2…ikut arwah atuk aku nye group…group dakwah…best jugak…rasa cam lebih mesraaaaaaa :up:

    amoi’s last blog post..Inflasi!!! Inflasi!!!

    Reply

  12. amoi : hehe memang sedap kan. biasanyer makan 4 orang gitu. hehe 🙄

    Reply

  13. sabak bernam tu kg saya. hahha…

    buzzybug’s last blog post..raya2008 best!

    Reply

  14. buzzy : la ye ke. tak gi ke kenduri tuh eh? hehe. tapi mmg cun la kg yg ada lagi sawah bendang neh kan. hehe 👿

    Reply

  15. 😀 haaha..itu daerah saya. n kebetulan dapatlah pulak tgk malam tu. best2. tapi tang tangkap belut tu, saya tak pernah la buat pulak kan. geli. huhu.

    Reply

  16. atiqah : hehe rugi la tak pernah memancing belut kalo camtuh….hehe 🙄

    Reply

  17. err… bila kenduri tu? saya pun tatau kat mana homestay sg haji dorani tu. i mean, the exact location laa…

    kat kawasan sana mmg suma sawah… best!
    tapi, masa raya hari tu, sawah x ada padi pun… kering kontang… x bleh nak amik gambar raya kat sawah… hehehe…

    buzzybug’s last blog post..wajah-wajah

    Reply

  18. buzzy : la selamba la kg sendiri tak tahu neh. aisey…hehe ❗

    bestnyer kalau ada sawah kan. boleh mancing belut! hehe 👿

    Reply

  19. hahahha… bukan tatau… kurang arif… rumah kat situ lebih kurang sama je… lagipun sabak bernam tu besar gak. 😛

    woahhh… mancing belut!! saya dulu mancing belut gak. seksa giler nak tarik belut tu naik. kami pernah terpancing ular. hahaha… seram je… ye laa… mana nak tau itu lubang belut ke ular… 😛

    buzzybug’s last blog post..wajah-wajah

    Reply

  20. buzzy : haha dapat ulaq yang scary tuh…sure menjerit giler tak hengat dunia punya kan. hehe 🙄

    Reply

  21. best nye tgok destinasi budget neh..

    Reply

    KNizam Reply:

    yaya : tuh la kan. best giler ah 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge