destinasi bajet season 2 @ 8tv

yahoooooo destinasi bajet kembali lagi di 8tv. kali neh dengan desinasi bajet 2 plak.

yahoooooo sure best giler beb!

x sabar la nak tunggu setiap rabu jam 2130hrs kan.

heheheeh sure la aku akan memblog secara realiti lagik kan. harap2 sempat la aku nak angkut astro max nak rakam destinasi bajet season 2 kali neh. kalau ada dvd destinasi bajet season 1 lagi best kan.

saper ader weiiiii?

destinasi bajet season 1 @ 8tv

destinase bajet season 1 @ wikipedia

Program berbentuk ‘infotainment’ yang menampilkan Hos sebagai perantara dan jururcakap yang akan membawa audiens menikmati percutian dengan perbelanjaan yang minimum diseluruh destinasi percutian tempatan.

Program selama 25 minit ini akan dimulakan dengan pengenalan ringkas mengenai destinasi percutian yang dilawati, seterusnya Hos akan membawa audiens menikmati percutian jimat (Budget Holiday) dengan memaparkan antara lainnya chalet-chalet atau hotel-hotel, tempat-tempat makan, kawasan-kawasan membeli-belah, aktiviti-aktiviti percutian dan juga kaedah-kaedah pengangkutan yang mengenakan harga yang berpatutan.

Disamping itu Hos juga akan membawa audiens menjelajah tempat-tempat bersejarah, kawasan-kawasan riadah dan mengambil bahagian di dalam apa juga aktiviti-aktiviti harian penduduk setempat di lokasi tersebut. Untuk mengekalkan ciri-ciri percutian jimat (Budget Holiday) Hos akan diperuntukan dengan perbelanjaan sebanyak RM300 di setiap destinasi.

Hos juga akan menerangkan kepada audiens secara lengkap mengenai perancangan yang sesuai dengan peruntukan untuk menikmati percutian dengan selamat. Untuk keselamatan percutian pula, Hos akan menerangkan kepada audiens antara tempat-tempat yang boleh dihubungi ketika kecemasan seperti Balai Polis, Hospital, Pasukan Penyelamat dan lain-lain.

Program akan menampilkan teknik ‘fast-cut’ dan ‘insert’ bagi mengekalkan tempo yang sesuai. Program juga akan menggunakan B. Malaysia sebagai bahasa pengantar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

44 responses to “destinasi bajet season 2 @ 8tv

  1. aku pun minat tgk rancangan ni..lagi satu di astro ceria 360 degree…

    Reply

  2. chot : aku mmg tunggu2 sangat. mamat tu mmg lawak la jadik host. aku nak amik astro max nak buat copy sekali. heehehehe

    Reply

  3. best2…can wait la nk tgu tgk cyer nie…haha 😀

    Reply

  4. badulgila : hehe mmg cool kan 😀

    Reply

  5. 😥 tak sempat tgk semalam sbb saya tak aware akan
    adanya season 2 yg dah keudara…sgt menyesal
    the moment sy buka, dh keluar credit ..suara chi pun
    x sempat dgr…ish ish…frust jugak le..

    Reply

  6. luna : eh dah keluar ke destinasi bajet season 2. belum lagi kan. hehe 😡

    Reply

  7. taktau la…tp semalam i mcm nampak ada si chi tu…
    baru tersedar dr tido time tu…terus nampak
    and tak perasan pun channel mana…hahaha..lol
    betul ke eh? :confusedlot:

    Reply

  8. luna : hehe bukan la kot 🙄

    Reply

  9. 😀
    aku pun suke gk tgk cite nie…
    lg2 pgacara die…kiut bangat….
    cite nie pun mmg bgus…coz die mmg tol2 tnjukkan buget klu bercuti

    Reply

  10. konpim season 2 dah kuar la Mr KNIzam..memain plak kan
    dah tgk dah episode 2 rabu lepas…best best best
    cuter, funnier dan lebih happening :up: :XO:
    cuma bajet masih RM300 daa..semua brg naik…
    minyak 1 Liter@RM2.72..camne tu..adoooo
    Setiap Rabu@8TV,9.30pm…murid-murid wat reminder kt HP 😀

    luna’s last blog post..Destinasi Bajet

    Reply

  11. amoi : lepas tengok sure ko nak pegi taiping kan. hehe ❗

    Reply

  12. luna : tu la pasal. dah terlepas la rabu lepas nak nengok dia pergi perlis. 😥

    Reply

  13. well..2 all frez der..y ter2 miz..xpn ter tkr chanel len…xpn,y x dpt tgk coz parent o kakak o ur bro tgk chanel len tym cter ni..u all can tgk balk cter ni at http://www.8tv.com.my...(terer x… ➡ ..hehe)
    haa…kt web 8tv 2..korg clik je kt DesTiNaSi BajeT 2…sure jumper nyer..org negeri kate..sonang ajo..
    lg 1…cter ni alwez up-date teap2 mgu..so, dun wory be epy…haha.. x yh bwk astr0 max pn x per..kuang..kuang..kuang…

    ok la..hop u all sumu dun b sad2 k.
    adioz… 😛

    Reply

  14. badulgila : hehe memang dah letak pun streaming vid kat blog neh sekali. hehe mmg best, clear giler plus kat online tuh memang uncut version. hehe 🙂

    Reply

  15. syok betol rancangan besame qi

    Reply

  16. amirul : destinasi bajet mmg cool giler kan. hehe 🙂

    Reply

  17. syooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ggggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiillllllllllllllllllllllllllllleeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ………………….buat la season 3

    Reply

  18. besttttttttttttttttttttttttttttttttttt ggggggggggggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllllllllllllllllleeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrzzzzzzzzzzzzz

    Reply

  19. terlampau seronok sampai aku jadi giler

    Reply

  20. amirul gombak 53100

    destinasi bejet memang cooooooooooooooooollllllllllllllllllll gggggggggggiiiiiiiiiiiilllllllllllleeeeeeeeerrrrrrrrrrrrzzzzzzzzzzzzzz

    Reply

  21. amirul gombak 53100

    yahoooooo destinasi bajet kembali lagi di 8tv. kali neh dengan desinasi bajet 2 plak.

    yahoooooo sure best giler beb!

    x sabar la nak tunggu setiap rabu jam 2130hrs kan.

    heheheeh sure la aku akan memblog secara realiti lagik kan. harap2 sempat la aku nak angkut astro max nak rakam destinasi bajet season 2 kali neh. kalau ada dvd destinasi bajet season 1 lagi best kan.

    saper ader weiiiii?

    destinasi bajet season 1 @ 8tv

    destinase bajet season 1 @ wikipedia

    Program berbentuk ‘infotainment’ yang menampilkan Hos sebagai perantara dan jururcakap yang akan membawa audiens menikmati percutian dengan perbelanjaan yang minimum diseluruh destinasi percutian tempatan.

    Program selama 25 minit ini akan dimulakan dengan pengenalan ringkas mengenai destinasi percutian yang dilawati, seterusnya Hos akan membawa audiens menikmati percutian jimat (Budget Holiday) dengan memaparkan antara lainnya chalet-chalet atau hotel-hotel, tempat-tempat makan, kawasan-kawasan membeli-belah, aktiviti-aktiviti percutian dan juga kaedah-kaedah pengangkutan yang mengenakan harga yang berpatutan.

    Reply

  22. amirul gombak 53100

    x sabar la nak tunggu setiap rabu jam 2130hrs kan.

    heheheeh sure la aku akan memblog secara realiti lagik kan. harap2 sempat la aku nak angkut astro max nak rakam destinasi bajet season 2 kali neh. kalau ada dvd destinasi bajet season 1 lagi best kan.

    Reply

  23. amirul gombak 53100

    heheheeh sure la aku akan memblog secara realiti lagik kan. harap2 sempat la aku nak angkut astro max nak rakam destinasi bajet season 2 kali neh. kalau ada dvd destinasi bajet season 1 lagi best kan.

    Reply

  24. amirul gombak 53100

    gua nak e-mail bleh x……..

    Reply

  25. amirul gombak 53100

    mmg syok cooooooooooollllllll

    Reply

  26. amirul : rasanya ada kot season 3 nanti. hehe tungggggggggguuuuuuuuuuuuuu 🙂

    Reply

  27. amirul : tengok la online kat 8tv website plak ya 🙂

    Reply

  28. amirul : hahaha mcm2 la ko ni. hehe 🙂

    Reply

  29. amirul : hehe cool giler kan. hehe 🙂

    Reply

  30. amirul : la ko salin balik ke neh eh. hehe 🙂

    Reply

  31. amirul : lambat lagi la season 3 neh. hehe 🙂

    Reply

  32. amirul : mcm takde je dvd tuh 🙂

    Reply

  33. amirul : email sapa eh ?

    Reply

  34. amirul : yep cool giler kan. hehe 🙂

    Reply

  35. best ah…..

    Reply

  36. best giler cete 2….!!!! muka chi cam muka xbf sya…huhu

    Reply

  37. bunga : boleh dload tau kat 8tv blog. hehe 🙂

    Reply

  38. addin : hehe bagus la kalo camtuh. hehe 🙂

    Reply

  39. zulsburgerpenang

    Biasa di tv jarang kali dipaparkan hawker food ( penjual burger ) yg bertapak sekian lama

    Reply

    KNizam Reply:

    zul : hehe tuh la kan. kurang promosi la kan. hehe 🙂

    Reply

  40. zulsburgerpenang

    my link http://www.myspace.com/zulsburgerpenang search pada youtube Zul’s burger penang dan reggae burger.gv support to our hawker food maybe one day we also like McD

    Reply

    KNizam Reply:

    zul : wahhhh kalau aku singgah penang surelah aku akan makan kat sana nanti ya 🙂

    Reply

  41. Norliza Jantan

    beritahu saya dmana tmpat yang seronok.. blh shopping, blh menginap, blh mkn2 tapi semuanya under buddget.. saya ngan sepupu saya nak bercuti tapi tak tahu kemana

    Reply

    KNizam Reply:

    norliza : search je pakai google. pasti jumpa punya. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge