De Palma Inn, Kuala Selangor – A Weekend Getaway Sambil2 Tengok Kelip2 Kg Kuantan !

hari tuh kan. aku sempat stay kat de palma inn kuala selangor neh

baru aku perasan yang aku asyik buat live posting

takde pun special posting kan. hehe

aku stay 1 malam je

so x sempat la nak round the whole hotel neh

apa2 pun aku perasan hotel neh mmg sesuai la nak dijadikan weekend getaway kat kuala selangor

bilik dia pun ok, kemas dan bersih

overall kawasan dia mmg bersih. nyaman dan tenteram je

aku suka dengan design chalet diaorang

so tradisional mcm rumah melayu je kan. hehe siap bertangga lagi

hehe persekitaran pun nyaman

sesuai untuk teambuilding ke. weekend getaway ke kan. hehe πŸ™‚

cuma banyak monyet je la.

ye la kan kalau dah ada monyet surelah dekat dengan alam. hehe

so kalau sapa2 nak pergi ke kuala selangor bolehlah dok kat sini

ni promosi percuma neh. tapi serious mmg best lah !

apa yang korang boleh buat kat kuala selangor ?

macam2 ok. aku senaraikan activities dia kat bawah neh

  • stay kat de palma inn kuala selangor yang aman damai
  • boleh tengok kelip2 kat kg kuantan or kg belimbing. serious best giler !
  • tengok tempat bersejarah kat kuala selangor
  • memanjat ke rumah api kuala selangor
  • check out species fauna terutamanya burung2 migrate kat taman alam
  • makan seafood best kat riverview restaurant pasir penambang, kuala selangor
  • rileks2 kat perkampungan nelayan pasir penambang
  • memang cool kan !

see banyak ok activities yang boleh dibuat dalam masa 3h2m sahaja

suelah korang akan penat

even destinasi bajet dah sampai kuala selangor neh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

32 responses to “De Palma Inn, Kuala Selangor – A Weekend Getaway Sambil2 Tengok Kelip2 Kg Kuantan !

  1. perghhh.. jalan sakannns..

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : hehe dah balik dah en_me. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. kelip2 tu binatang yg berkelip2 tu eh??
    xonh nmpk laa kt bndar..
    tawu pn sbb tgk tv jee..
    nk tgk yg real pny kt mane eh??

    Reply

    KNizam Reply:

    adi : cubalah tengok kelip2 yang banyak kat kuala selangir. pasti akan teruja nanti. ehe πŸ™‚

    Reply

  3. sesapa nak bulan madu n nak save…pegi sini jer cukup kot? takpon pcik n mcik nak bulan madu kali kedua ker..ok aper ?

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : hehe nak pekena seafood best pun ok gak. hehe πŸ™‚

    Reply

    |1f34|-|1r3 Reply:

    hoho..bunyi cam ko bawak bini ko gi makan seafood jer ni…hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : hehe mana ada la. tapi kat sana mmg ada seafood best kat review pasir penambang. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. cuti2 seorang diri ke??
    kan bagus kalau lepas ni ko berteman…
    kann??

    Reply

    KNizam Reply:

    cekgu : bukan sorang la cekgu. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. Apakah pekerjaan Knizam sebenarnya ye? Asyik jalan-jalan..jelous pulak tengok..hehe

    Reply

    moxs Reply:

    uiks…

    sejak dia resign kerja kat klcc tuh..
    sampai skang dia blom reveal lg dia keje pe….

    ~biarlah rahsia~ agaknya :p

    Reply

    AmirMohamad Reply:

    Mungkin beliau seorang yang sangat low profile..

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : hehe mungkin juga. hehe πŸ™‚

    Reply

    moxs Reply:

    mungkin beliau sedang menyiapkan satu entry yang akan menyingkap kisah suka duka seorang pekerja yang dipaksa ‘outstesen’ setiap hari…. atau.. mungkin juga sebuah memoir .. err memoaa (bunyinye) yang akan menyelitkan tips2 berguna kepada pembacanya kelak……

    so.. in the mean time… biarlah rahsia .. kang xde unsur saspens x best plak.. :p

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe outstation ada. selalunya bercuti adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : manalah aku pernah kerja klcc neh. hehe πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    amir : kerja aku sama la mcm korang. hehe πŸ™‚

    Reply

    moxs Reply:

    bukan ek? yang aritu ada entry gambo last day dari tingkat2 atas bangunan klcc tuh.. bukan blog ko ek *malunya tesalah blog lak aku* ……

    maksud moxs .. sejak ko benti keje SAP CAP opis lama tuh la zamm….

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : salah orang la ni. hehe mana ada kerja klcc la. menara tm ada la. hehe πŸ™‚

    Reply

    budeen Reply:

    hari tu yg aku ingat knizam post gambar dari menara TM.. kan kan?? hehe

    Reply

    moxs Reply:

    budeen.. nmpk sgt moxs ni kena kluar jln2 gi tgk kl kan ….. menara tm dgn menara klcc pon x kenal.. wakakakakakaaka

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe kena selalu berjalan neh. hehe πŸ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : ya betul ! hehe πŸ™‚

    Reply

  6. ko naik electrical boat ke masa tengok kelip2 tu??

    Reply

    KNizam Reply:

    budeen : manual sampan la. nanti kelip2 lari la kalau bising2 enjin nanti. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. bestnyer tempat nih…
    nak g nak g!!

    Reply

    KNizam Reply:

    milsum : hehe kena pergi tau. mmg best weekend getaway. heeh πŸ™‚

    Reply

  8. aku pernah pegi tengok kelip2 tu.
    best!
    kagum.
    cantik.
    terpesona.
    subhanallah!

    Reply

    KNizam Reply:

    pcu : tuh la kan. asyik je masa tengok tuh. memang sungguh best ! hehe πŸ™‚

    Reply

  9. Aku rase lepas ni knizam leh jadi pengacara destinasi bajet or jalan2 cari makan..kena cari kerja lain la diaorg lepas nii…kekekeke

    Reply

    KNizam Reply:

    anuarh : hehe takdelah. biarlah aku jadi blogger jalan2 carik makan ngan cuti2 malaysia adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge