Dah Pernah Dengar OST Jejak Rasul 15 TV3 – Asma Allah Nyanyian Sami Yusuf ?

kalau korang selalu tengok jejak rasul 15 kat tv3

mesti perasan lagu neh kan

lagu kat ending jejak rasul 15

sedap lagu neh. dengan melodi yang meruntun jiwa dan kata2 yang indah πŸ™‚

Allahuma shalli ‘ala Muhammad wa ali Muhammad
Ya Muslimin shallu alayh

Allahuma shalli ‘ala Muhammad wa shahbi Muhammad
Ya Mu’minn shallu alayh

Latif
Khabirun
Sami’
Basirun
Jalil
Raqibun
Mujib
Ghafuur
Syakuurun
Waduud
Qayuumun
Ra’uuf
Shabuurun
Majid

Allahuma shalli ‘ala Muhammad wa ali Muhammad
Ya Muslimin sallu alayh

Allahuma shalli ‘ala Muhammad wa shahbi Muhammad
Ya Mu’mineen shallu alayh

Allahu Akbar Allahu Akbar
La ilaha illa hu
Al Malikul Quddus

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Rahmanul irham da’fana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Ghaffaru ighfir dhunubana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Sattaru ustur ‘uyubana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Mu’izu a’izza ummatana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Mujibu ajib du’aana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya latifu ultuf bina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

47 responses to “Dah Pernah Dengar OST Jejak Rasul 15 TV3 – Asma Allah Nyanyian Sami Yusuf ?

  1. Mmg best.

    Reply

    KNizam Reply:

    eryza : hehe part tengah2 lyric tuh yang paling best kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. dzikir yg pantas lg menusuk hati ini tidak bnyk beda dgn dzikir lain cuma ia bermelodi.lalu aku kagum…di maleysia nggak bnyk ya,turutan nasyid sepertinya?usaha pasti ada..

    Reply

    KNizam Reply:

    mira : hehe lain sket kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  3. lagu ni kontemp btol ek??
    tak tradisional asmaul husna yg kite dgr…
    erm…revolusi nih…

    Reply

    KNizam Reply:

    chekgu : hehe tuh la kan. aku suka part tengah2 tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. best sgt2 lagu ni
    beautiful!

    Reply

    KNizam Reply:

    naee : hehe sedap didengar kan. best wooooo πŸ™‚

    Reply

  5. Masya-Allah, Allah maha besar. Tsentuh hati dgr lagu ni.. Part tgh memang cantik, memuji Allah s.w.t.

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : sedap kan suara dia. memang best la πŸ™‚

    Reply

  6. Sejak dgr jejak rasul kat tv3, sy dan anak kecil sy yg brusia 2 thn msti ikut nyanyi sama. Mcmne nak download lgu ni eh? Klu sapa2 yg tau, blh kirim kat sy. Thank…

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : alamak kena cari la link nanti ya πŸ™‚

    Reply

  7. Al-hamdulillah, syukran. Br dah download pg ni. Psti c kecil sy hepi.. tak sabar nak suruh dia dgr & nanyi sama. Slmt hr raya.. Salam.

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : hehe dah dload eh. best giler kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. Ingat kumpulan tempatan.luar negara.tak apalah.
    janji saya faham.bukan faham maksud.sudah fahamlah
    ini luar negara punya lagu.

    terima kasih atas perkongsian ini.

    Reply

    KNizam Reply:

    safar : hehe sedap kan lagu dia especially part tengah2 tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

  9. best,,,,,,,,,,thanks for this

    Reply

    KNizam Reply:

    iskandar : hehe sama2 ye πŸ˜‰

    Reply

  10. Dah download, siap nyanyi dlm kereta dgn c kecil dlm spnjg pjlnan nak balik rmh lps sggh bazar ramadhan. Tak kira le penyanyi nya org local ke luar, yg pntg isi kndungan yg nak di smpaikan. This song juz 2 remind us about Asma Al-Husna dlm versi br. Nak dgr lagi…

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : perghhhhhhh karaoke dlm kereta ek. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  11. dah.. siap nyanyi dgn c kecil.. best & mnyentuh prasaan. hari2 tengok video ni pun tak pe..

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : menyentuh jiwa kan. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  12. lagu nie mmg besh….kalo dengar banyak kali boleh nangis…huhu….lagi2 kalau faham makna dia….xkira la local ke inter ke….janji nawaitu dia utk islam….islam universal kan…

    Reply

    KNizam Reply:

    rhazes : hehe tuh la kan. memang menusuk jiwalah lagu neh kan. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  13. la baru igt nak buat post pasal lagu ni tgk2 bro nizam dh buat hehe..xpe ke saya buat lg

    Reply

    KNizam Reply:

    ariey : ala buat je sekali barulah meriah kan. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  14. betul3x… nawaitu yg pnting. kalau yg faham tu, bgslah. bg yg tak fhm, dekat2 kan diri tu dgn Allah. Sesungguhnya Allah itu maha penerima taubat.

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : hehe mana2 kerja pun nawaitu paling penting la kan. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  15. dr mula dgr lagu ni, sy nangis dlm hati. trsentuh sgt.. tringat dgn anak yg kmbali ke rahmatullah lbih2 dkat nak raya ni. Al-fatihah buat nur farhan..

    Reply

    KNizam Reply:

    sabrina : masa part tengah tuh yg paling best kan. hehe πŸ™‚

    – – – – –

    selamat hari raya aidilfitri 1430h
    maaf zahir batin πŸ™‚

    Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
    Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
    Suasana hari raya walau di mana pun jua
    Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

    Reply

  16. Sy slalu tngok jejak rasul niy..
    sy gak thu nyanyian sami yusuf tap x tau tjuk lagu 2..
    lps bukak blog niy baru sy tau…
    trimas ye…

    Reply

    KNizam Reply:

    sixth : hehe sama2 ya πŸ™‚

    Reply

  17. salam..lagu yg sgt menyentuh.sgt sesuai dgn pgrm jejak rasul..dgr lgu ni kat jejak rasul terus cari kat you tube.pahtu jumpa la ngn si ensem sami yusuf ni.anyway,it’s so nice.Allah the almighty..

    Reply

    KNizam Reply:

    samihah : best giler kan lagu ni hehe πŸ™‚

    Reply

  18. tol2..sgt bes..tapi lagu sami yusuf semuanya bes.saya dh jd fan dia ni.semuanya start dr jejak rasul.hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    samihah : semua suka kan lagu mamat ni hehe πŸ™‚

    Reply

  19. tol la knizam.nak plak suara mamat sami ni lemak merdu n ensem.lg la org suka.hehe..anyway lgu dia bg pengajaran kt kita semua

    Reply

    KNizam Reply:

    samihaha : hehe πŸ™‚

    Reply

  20. best sgt,,, bole nangis bila dengar,, rasa cam diri ini kerdil sgt,,
    and malu sgt ngan ALLAH SUBHANAHU WA TA’ALA,, sbb diri ini terlalu banyak dosa,,, and selalu lupa pada- Nya,, ttp ALLAH masih kasih ngan hamba-hamba_Nya,, dan Dia tidak pernah meninggalkan kita… itu lah rahmat ALLAH kpd hamba-hamba_Nya…

    Reply

    KNizam Reply:

    leya : samala. mmg mendayu kan. seronok mendengarnya hehe πŸ™‚

    Reply

  21. lagi satu lagu asma Allah yg best di lagukan oleh ahli2 ESQ leadership,,, meruntun jiwa gak

    Reply

    KNizam Reply:

    leya : wahhhh esq eh. best ke? hehe πŸ™‚

    Reply

  22. Suka dgr lagu ni meruntun jiwa…

    Reply

    KNizam Reply:

    roze : sedap kan. best gitew hehe πŸ™‚

    Reply

  23. wah..dah lama tercari-cari..akhirnyaa….thnks πŸ˜‰

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.