Dah 15 Tahun Penerbitan Jejak Rasul TV3 Ni Kan !

perghhhh keli neh mmg aku x sempat la nak nengok jejak rasul kat tv3

sebabnyer asyik dok kat jalanraya menempuh jam saban petang kan

baru aku perasan dah 15 tahun rupanya tv3 menerbitkan jejak rasul neh

memang satu siri dokumentari yang malar segar dan best la kalau dapat tengok kan

so far aku tengok online adjer. kadang2 je dapat tengok kalau cuti la

aku suka jejak rasul neh sebab program dia ala2 majalah 3 kan

banyak ilmu yang kita boleh dapat daripada siri jejak rasul neh

ye lah kan, kalau nak pergi kesemua tempat2 bersejarah tuh mmg x larat la

x de duit pun satu hal jugak. masa lagi. hehe 🙂

so satu cara nak belajar sirah nabi yang lebih effective dan interactive ialah dengan menonton jejak rasul neh

bila last sekali korang nengok jejak rasul eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 responses to “Dah 15 Tahun Penerbitan Jejak Rasul TV3 Ni Kan !

  1. saya suka jejak rasul jugak and saya suka sangat lagu tema jejak rasul part last tuh.. sangat terasa lain sampai ke hati huhu

    Reply

    KNizam Reply:

    nono : pencipta theme song bukan muslim rasanya kan. hehe 🙂

    Reply

  2. jap saya tengok yang semalam punya siri. 😛 pasal saidina umar, mariam and church kat jurusalem.. 😉

    Reply

    KNizam Reply:

    nono : hehe mujurlah ada boleh tengok online dan dload kan. hehe 🙂

    Reply

  3. mmg rancangan dokumentari yang aku tunggu setiap kali menjelang ramadhan! mmg syok & berilmiah.

    dah 15 tahun rupanya. drama-drama lain yang saing hidup dengannya pun dah terkubur kan?

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : tuh la kan. akunak dload la semua jejak rasul. best woooo jalan2 tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  4. igt lagi mase zaman sekolah dulu , mmg x penah ketinggalan sbb siri jejak rasul time tu byk memaparkan mengenai nabi2 dan sahabat nabi..

    Reply

    KNizam Reply:

    encikbeliau : hehe aku pun. ternganga la tengok sejarah nabi kan. bila la aku nak pergi melawat semua tempat2 tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  5. sya nk tahu tjuk lagu tema jejak rasul 15…

    Reply

    KNizam Reply:

    manusia : tajuk dia asma Allah 🙂

    Reply

  6. nama lagu tu asma Allah nyanyian sami yusuf

    Reply

    KNizam Reply:

    mira : hehe thanks for the info ya 🙂

    Reply

  7. TV3 ni pon satu begong, buat rancangan Jejak Rasul yg amat bagus dan bermakna ni pukul 6pm. Org balik keje majoriti nya kul 6.30 baru sampai rumah, bila bukak tv citer indonesia yg start, jejak rasul tak sempat tgk, apa guna citer indon ni letak masa kitaorg dpt tgk, time org dalam perjalanan balik time ni lah tunjuk citer indon ni sepatutnya. Siapa lah takde otak buat schedule camni

    Reply

    KNizam Reply:

    habibullah : hehe patutnya ada ulangan dalam kul 1000hrs ke kan. baru semua dapat merasa tengok. seb baik ada online hehe 🙂

    Reply

  8. abd shukor mohd ali

    Jejak Rasul 15 amat menyentuh hati. Bila lihat latar belakang pengembaraan – bangunan, padang pasir, gunung ganang memberi makna kepada kefahaman bacaan Al Quran yang aku baca. Selama ini hanya dalam bentuk maya tetapi sekarang boleh dilihat dengan mata. Nak beli DVD Jejak Rasul 15 kat mana? Begitu juga DVD siri 1, sebab siri 1 itu ada nostalgia bagi aku.

    Reply

  9. boleh beli d saba online.

    Reply

  10. salam, nak tanya background music dari siri 1 sampai skrg tu dari mana? maksudnya dari lagu ape yer? kalau bunyi music tu memang tahu bulan pose..hehe..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.