Cuti-Cuti Malaysia @ KL Gambang Kuantan Cherating KL !

haha saja2 je nak buat planning dulu la kan

nanti senang la sket nak call sana call sini nak buat booking

mcm best je kan kalau nak cuti2 ke kuantan kali neh dowh ! haha

kali neh ada banyak sket keperluan since kitaorang akan pergi 1Family 1Kereta 1Malaysia

so kena la carik bilik yang besar or tak pun apartment kan

else dok kat homestaypun best jugak rasanya. kalau kena gaya lah kan. hehe

- – - – -

neh lah pilihan yang ada untuk accommodations

- – - – -

tuh belum masuk part2 jalan2 carik makan lagi dowh !

haha nantilah aku update plak pasal planning nak JJCM

encik screwboy boleh tolong kah ? haha

39 thoughts on “Cuti-Cuti Malaysia @ KL Gambang Kuantan Cherating KL !

  1. perghh.. menarik ni, nanti dah balik bagi review sekali lagi, suasana kat sana. Aku setakat ni belum pernah bercuti area sana.. lalu memang banyak kali..

    Reply

    KNizam Reply:

    sam : hehe tunggu aku singgah sana july ni ek. hehe ikut jalan lama ok. hhe :)

    Reply

  2. gile ah bro.. complete review…
    ape kate hang stay jer kat clubmed
    muahaha best gak.. sambil makan angin sambil
    cuci mate… yehaa…. club bertanduk setan..
    habis laa…

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : haha tu ko belum tengok review jalan-jalan carik makan lagi nanti. hehe :)

    Reply

  3. aku cadangkan ko pegi makan kat Tanjung Lumpur.kat situ byk gerai makan yang cam best,fresh dr laut china selatan… ;)

    Reply

    KNizam Reply:

    wan : hehe tg lumpur semestinya akan dilawati. tunggu aku keluarkan senarai JJCM kat kuantan ya :)

    Reply

  4. wajib tu bro tanjung lumpur…nak2 pekena ikan bakar petai kt ‘ana ikan bakar petai’…perghhhhh…

    Reply

    KNizam Reply:

    anuar : yep mmg kena pergi. dah banyak kali aku pergi sebenarnya. tak pernah nyer yang puaslah. hehe :)

    Reply

  5. lengakp terus ape2 tempat pit stop cikgu nizam ni..sebelum bukak sekolah kene ler jalan2 ek..ye tak cikgu? hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    roslan : hehe kena lengkapkan lagi sebab JJCM takde lagi neh. hehe :)

    Reply

  6. Bukit Gambang resort is new so everything there is new, best la. I heard the waterpark is very nice. But it is quite a distance from Kuantan.

    Reply

    KNizam Reply:

    becklee : owh ye ke. boleh difikirkan nanti. mcm best je kat tg tuh kan. hehe :)

    Reply

  7. bro, bila ko tanya “ada seri malaysia ke kat kuantan eh ?” .. maksud me soh ko google “hotel seri malaysia kuantan” .. mesti aderrr ghiteww

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : owh ye ke en_me. hehe ingatkan mmg betul2 ada la. hehe :)

    Reply

  8. kat kuantan mmg ada hotel seri malaysia…jalan nak ke teluk cempedak kot…

    kalo nak apartment…try sanctuary resort…tapi kat cherating la…hehe…

    JJCM…leh try otak2 + sata + keropok + ikan bakar kat tg lumpur
    lepak mcD kat tepi pantai kat TC…kewl…
    kemaman kopitiam…
    nasi lemak restoran Zaman kat batu 9
    bahulu kampung pandan

    hmm apa lagi ek…

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : yep semua tempat aku pernah pergi rasanya. hehe cool :)

    Reply

  9. pernah suk kuantan dulu…pagi pegi mandi pantai sepat(kwsn kampung-nyaman je…-tghari g mkn kat kedai atap(bkn nama sbnr)-atap da nk runtuh + mknn sedap-mahal skit la…area indera mahkota-petang g beli karipap peramu(kg Peramu-odw ke tanjung lumpur))+ air kelapa…malam g mkn kat SANTAI(on da way g tanjung lumpur)-bungalow tp dia wat restoran…western pun ade-puas ati-lasagna dia lagi best dr Pizza Hut punye…mlm lepak kat T. Cempedak (Mc Donald)…

    Reply

    KNizam Reply:

    azie : wahhhh betul2 jjcm neh eh. cool. saya akan cuba semua nanti. hehe :)

    Reply

  10. kemaman kopitiam xbest sgt da…prefer old town white coffe lagi la…

    Reply

    KNizam Reply:

    azie : hehe kemaman tuh sedap roti je kot. hehe :)

    Reply

  11. kaka ana ikan bakar petai tu kat kawasan mane ea…tanjung lumpur…part mane…

    Reply

    KNizam Reply:

    azie : rasanya mcm dekat ngan surau kot. hehe :)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge