Cuti-Cuti Malaysia @ KL Gambang Kuantan Cherating KL !

haha saja2 je nak buat planning dulu la kan

nanti senang la sket nak call sana call sini nak buat booking

mcm best je kan kalau nak cuti2 ke kuantan kali neh dowh ! haha

kali neh ada banyak sket keperluan since kitaorang akan pergi 1Family 1Kereta 1Malaysia

so kena la carik bilik yang besar or tak pun apartment kan

else dok kat homestaypun best jugak rasanya. kalau kena gaya lah kan. hehe

- – - – -

neh lah pilihan yang ada untuk accommodations

- – - – -

tuh belum masuk part2 jalan2 carik makan lagi dowh !

haha nantilah aku update plak pasal planning nak JJCM

encik screwboy boleh tolong kah ? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

  1. says

    perghh.. menarik ni, nanti dah balik bagi review sekali lagi, suasana kat sana. Aku setakat ni belum pernah bercuti area sana.. lalu memang banyak kali..

    KNizam Reply:

    sam : hehe tunggu aku singgah sana july ni ek. hehe ikut jalan lama ok. hhe :)

  2. says

    gile ah bro.. complete review…
    ape kate hang stay jer kat clubmed
    muahaha best gak.. sambil makan angin sambil
    cuci mate… yehaa…. club bertanduk setan..
    habis laa…

    KNizam Reply:

    kreuger : haha tu ko belum tengok review jalan-jalan carik makan lagi nanti. hehe :)

  3. says

    aku cadangkan ko pegi makan kat Tanjung Lumpur.kat situ byk gerai makan yang cam best,fresh dr laut china selatan… ;)

    KNizam Reply:

    wan : hehe tg lumpur semestinya akan dilawati. tunggu aku keluarkan senarai JJCM kat kuantan ya :)

  4. says

    me biasa lepak hotel seri mesia jerrr.. itupun kalo x penoh ghiteww

    KNizam Reply:

    en_me : ada seri malaysia ke kat kuantan eh ?

  5. anuarh says

    wajib tu bro tanjung lumpur…nak2 pekena ikan bakar petai kt ‘ana ikan bakar petai’…perghhhhh…

    KNizam Reply:

    anuar : yep mmg kena pergi. dah banyak kali aku pergi sebenarnya. tak pernah nyer yang puaslah. hehe :)

  6. says

    lengakp terus ape2 tempat pit stop cikgu nizam ni..sebelum bukak sekolah kene ler jalan2 ek..ye tak cikgu? hehe

    KNizam Reply:

    roslan : hehe kena lengkapkan lagi sebab JJCM takde lagi neh. hehe :)

  7. says

    Bukit Gambang resort is new so everything there is new, best la. I heard the waterpark is very nice. But it is quite a distance from Kuantan.

    KNizam Reply:

    becklee : owh ye ke. boleh difikirkan nanti. mcm best je kat tg tuh kan. hehe :)

  8. says

    bro, bila ko tanya “ada seri malaysia ke kat kuantan eh ?” .. maksud me soh ko google “hotel seri malaysia kuantan” .. mesti aderrr ghiteww

    KNizam Reply:

    en_me : owh ye ke en_me. hehe ingatkan mmg betul2 ada la. hehe :)

  9. says

    kat kuantan mmg ada hotel seri malaysia…jalan nak ke teluk cempedak kot…

    kalo nak apartment…try sanctuary resort…tapi kat cherating la…hehe…

    JJCM…leh try otak2 + sata + keropok + ikan bakar kat tg lumpur
    lepak mcD kat tepi pantai kat TC…kewl…
    kemaman kopitiam…
    nasi lemak restoran Zaman kat batu 9
    bahulu kampung pandan

    hmm apa lagi ek…

    KNizam Reply:

    amoi : yep semua tempat aku pernah pergi rasanya. hehe cool :)

  10. azie says

    pernah suk kuantan dulu…pagi pegi mandi pantai sepat(kwsn kampung-nyaman je…-tghari g mkn kat kedai atap(bkn nama sbnr)-atap da nk runtuh + mknn sedap-mahal skit la…area indera mahkota-petang g beli karipap peramu(kg Peramu-odw ke tanjung lumpur))+ air kelapa…malam g mkn kat SANTAI(on da way g tanjung lumpur)-bungalow tp dia wat restoran…western pun ade-puas ati-lasagna dia lagi best dr Pizza Hut punye…mlm lepak kat T. Cempedak (Mc Donald)…

    KNizam Reply:

    azie : wahhhh betul2 jjcm neh eh. cool. saya akan cuba semua nanti. hehe :)

  11. azie says

    kemaman kopitiam xbest sgt da…prefer old town white coffe lagi la…

    KNizam Reply:

    azie : hehe kemaman tuh sedap roti je kot. hehe :)

  12. azie says

    kaka ana ikan bakar petai tu kat kawasan mane ea…tanjung lumpur…part mane…

    KNizam Reply:

    azie : rasanya mcm dekat ngan surau kot. hehe :)

  13. ciknur says

    sesiapa ada cadangan hotel dekat dgn gambang?

    KNizam Reply:

    ciknur : check je kat google ye hehe :)

Leave a Reply