“Circuit Faults Slow Down Surfing on Streamyx” by TM !

ok fine

this is not the 1st time we heard about this cable thinggy rite ?

dulu pun pernah kena juga

but the 100 mil question is ….

why after so many days…. so many complaints……

then only u responded ?

why la…. tell me why la beb ?

gua tengah bengang ni ok

dah la bayar mahal tetiap bulan.

sekali service at best effort basis some more !

takkanlah lu orang tak boleh email gua pasal benda neh

habis apa gunanya lu kutip segala macam info masa isi borang mau apply streamyx dowh ?

– – – – –

source here

PETALING JAYA: Streamyx broadband users will have to bear with sluggish surfing speeds until March 5 due to technical problems, according to Telekom Malaysia Bhd (TM).

TM said in a statement that there has been a disruption of TMโ€™s Internet services since Feb 18 due to circuit faults on the Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) between Malaysia and the United States.

Due to this, customers using Internet services may now experience slow browsing while accessing content hosted in the United States, said the statement.

Additionally, customers using Internet Protocol services such as Virtual Private Network (VPN) and other critical business applications linked to the United States may also experience some service degradation.

To alleviate the problem and ease the congestion, some links have been rerouted, TM said.

During restoration process, traffic to North America may experience minor degradation while traffic to other countries would not be affected.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 responses to ““Circuit Faults Slow Down Surfing on Streamyx” by TM !

  1. kekek. kompom sedang tensi ar ni.. memula celcom berok band
    sekang ni plak dah berjangkat ke TM.Nut

    1. Sipotmyx
    2. Slowmyx
    3. Snailmyx
    4. Sempotmyx

    hahah… adik beradik le dengan Celcom – Celakecom Berokband

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe tension giler ah ngan streamyx neh kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. heleh…
    cakap awal2 kan senang..
    aku aritu sampai kol customer support pastu buat troubleshooting ape sume…arghhhh…
    tensi tensi tensi.

    Reply

    KNizam Reply:

    spatt : tuh la kan. macam la diaorang takde email kita kan. hampeh la customer service ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. betul2.. hanjing nye streamyx.. bil sampai bulan2 nak skema.. bukan nak minta maaf ke ape…

    keluar kat tv3 pun dah lambat. tu pun kasitahu je suh orang besabar.. dan ape masalahnye..

    bukan nak mintak maaf.. ingat org yg bayar mahal2 tiap bulan ni takde perasaan ke ape? choi la!!!

    Reply

    KNizam Reply:

    khai : yang aku x puas hati tuh keluar news lambat giler. pastu tak reti2 nak bagi rebate ke apa kan. ishhhhhhhhhh geram aku ๐Ÿ™

    Reply

  4. rebate should be given to customers..tapi cam mustahil je kan..
    dah slow pas tu salu problem lak tu..bile la nak maju n laju streamyx ni..
    kan best kalau download speed 20mb ke? hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    carffler : tuh la kalau speed ok takpe jugak. geram giler. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. aku tak puas hati duh pasal nii…aku nak citer panjang kat blog aku nanti…

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : okay aku tunggu. buat post yang kaw2 giler tau. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. macamana kutuk skali pun steamyx tetap monopoli perkhidmatan internet di Malaysia..iklan kat tv macam hebat,promosi kat supermarket macam bagus..apa yang kurang?aaa tmnet sucks…

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : tu la kan. aku kalau maxis broadband neh reliable dah lama aku terminate je streamyx neh. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. plus..their customer service sucks.. seriously..seriously..seriously..

    Reply

    KNizam Reply:

    sue : tuh la kan. x jumpa plak sapa2 yang puji. geram la aku. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. emmmm… BOIKOT stimix lak?

    atau.. pakat2 pengguna stimix 1 malaysia off modem selama 2 jam pada sekian2 tarikh sekian masa… hmmmm

    pstt. zam.. sila war2kan ..
    ko kan dah glamer sampai ke rusia bagai dan ayat2 kata2 ko mempengaruhi khalayak!

    hikhik
    /ps (nak bengang pun dah x guna.. bangang x blh di ajar, cerdik x blh ditegur)

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe nak boikot camner kalau dah takde pilihan en_moxs. hehe ๐Ÿ™‚

    dah bayar2 bulan2 camner la nak boikot kan. cuma aku harap diaorang dengar la kan, takkan nak makan duit buta2 je. ingat la sket halal haram kan. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. Aih? Baru hari ni nak bagitau. Tolong la ada servis lain yang boleh saingi Streamyx. Dah naik lemak dah diorang ni, macam Microsoft.

    Reply

    KNizam Reply:

    along : tuh la kan. patutnya bayar mahal service la baik2 punya. hehe nak reliable je. bukannya minta sampai speed 20mb kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. @moxs takde gunanya off 2 jam sebab kita kena bayar gak. apa kata tak bayar 2 bulan pastu kena potong streamyx, pastu tak payah guna?

    Reply

    moxs Reply:

    kan! ..

    bila kita x byr or terlewat byr .. sensenang je diorang cut off.. pastu charge plak rm10 bila nak sambung blk….

    bila time dorang nye problem xde la plak nak bg rebate ke haper ke….

    kadang hanginnnnnnnnnnnnnnnnnnnn sgt dgr msg2 mesen dia kat talian 100 tuh… “kami memohon maaaff………………..”

    bnyk la maafff ko …. takkan ku maafkan sumor idop!

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe mcm pernah kenapotong adjer. ehe ๐Ÿ™‚
    aku pun geram giler kalau aku call machine yang jawab. geram beb ! haha ๐Ÿ™‚

    Reply

    moxs Reply:

    ader gak kdg2 kn potong.. sbb buat autodebit ccard, bl ccard x potong (kes teriover limit)…. jd ler bil tertunggak….. bila tertunggak… dorang potong la…..huhu

    Reply

    KNizam Reply:

    moxs : hehe susah la kalau kena potong camtuh ek. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    rai : tuh la pasal. bayar fix. rugi la kalau boikot. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge