Cerita Kedai Kopi – DJ Fuzz & Malique feat Salam

best la plak lagu terbaru malique neh kan

sempoi je. ala2 reggae pun ada.

layan plak malam2 neh. hehe

intro
terlalu banyak kena kopi aku menyanyi ditemani teko berasap dan bau wangi
 ditemani cahaya malap dan lagu reggae hayati salam

bridge
masing – masing ada masalah sendiri 
masalah dunia masalah peribadi
 luahkan jangan simpan dalam hati 
boleh cerita di kedai kopi

c/o
cerita kedai kopi
cerita kedai kopi 
tiada hakim tiada saksi 
cerita sensasi di kedai kopi

verse
ada satu hero melayu , namanya rahsia 
dulu lepak tepi parit kampung
 sekarang lepak media massa
asal boleh masuk tv dia mesti buat 
awek tengok jambu laki tengok meluat 
citarasa makin besar otak makin ketat
 baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
jalan berkepak dengan awek romantis 
biasalah budak baru nak naik jadi artis
jakun ke pelakon jamban ke makan malam 
dinner show menyanyi, sorang pun tak faham
tapi datin muda tengok geram dan sangkut
dato outstation, apa lagi angkut

c/o
cerita kedai kopi
cerita kedai kopi
 tiada hakim tiada saksi
 cerita sensasi di kedai kopi

verse
im in the mood for love
simply because you’re near me
honey but when you’re near me
im in the mood yes im in the mood for love
terima kasih rahsia diterima
kalau sunyi lagi boleh main gila 
datin kena taruk rahsia kemaruk 
makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
dato pergi london lama, pucat bila balik
 bini buncit sikit tahu dia tak boleh la naik 
dato pegi london dia pucat bila balik 
bini dan anak percuma dah ada penyakit
apa kesudahannya apa yang terjadi
 rahsia tinggal rahsia takkan masuk tv lagi 
cerita sensasi dengar di kedai kopi
 setiap individu punya versi sendiri

bridge
masing – masing ada masalah sendiri 
masalah dunia masalah peribadi 
luahkan jangan simpan dalam hati 
boleh cerita di kedai kopi

c/o
cerita kedai kopi
cerita kedai kopi 
tiada hakim tiada saksi
 cerita sensasi di kedai kopi

verse
terlalu banyak kene kopi aku menyanyi
 ditemani teko berasap dan bau wangi 
ditemani cahaya malap dan lagu reggae
 hayati rentak keluarga marley
hamba di Belanda di tengah ibukota ,
temanku salam dreadlocks bawah mahkota
 anak perantauan yang punya citarasa Jamaica 
rindu nak dengar cerita kopi Malaysia
aku cerita dia ketawa, tak kering gusi jatuh kerusi
 dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
 di Eropah orang bentang idea topik topik intelektual di diskusi
 anjakan paradigma , bila kena kopi peace, love and harmony 
reggae sampai pagi keluar kedai kopi amsterdam masih steady

c/o
cerita kedai kopi
cerita kedai kopi 
tiada hakim tiada saksi 
cerita sensasi di kedai kopi

outro
terlalu banyak kena kopi aku menyanyi ditemani teko berasap dan bau wangi ditemani cahaya malap dan lagu reggae hayati yeah…

– – – – –

cakap pasal kedai kopi,

kita layan scene movie kat bawah neh sekali

hehe lawak!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Cerita Kedai Kopi – DJ Fuzz & Malique feat Salam

  1. sempoi la kan lagu kedai kopi neh.. hehe

    Reply

  2. wah baru first time dengar lagu tu, cam seronok pulak fun & cacthy.

    kedai kopi p. ramlee mmg xleh blah ha3

    Reply

  3. beliamuda : hehe memang layan kan. sempoi adjer lirik2 sinis dia. hehe 🙂

    Reply

  4. megat : haha kedai kopila paling best nak lepak kan. hehe 🙂

    Reply

  5. The author continued with the same spirit.

    Reply

    KNizam Reply:

    suzan : spam ke ni eh ? hehe 🙂

    Reply

  6. bleh tahan gak lagu ni!!!hahhahahahahaha

    Reply

  7. hai leh kenal/////////???/?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.