Category Archives: treasure + hunt

AWAM Walk Hunt 2008 – Prize Giving Ceremony

AWAM Walk Hunt 2008 – Prize Giving Ceremony

AWAM Walk Hunt 2008 – Healthy Lunch by Gardenia

AWAM Walk Hunt 2008 – Healthy Lunch by Gardenia

AWAM Charity Walk Hunt 2008 – Hunt Board

AWAM Charity Walk Hunt 2008 – Hunt Board

AWAM Charity Walk Hunt 2008 – I’ll Be Blogging Live Today from Berjaya Times Square ! Hehe :)

today is sunday. ahad ler beb !

i am watching the game between spain and sweden at astro

paul and shebby are talking like there’s end of the world. haha

nak tengok game sket and then tidur sebab esok ada walk hunt la kat berjaya times square. nak berjalan kaki beb ! nak kena ada stamina lah

haha kali neh pedang setiawan akan masuk walk hunt plak.

giler ah siap ada amazing race people plak nak join nanti

habes kalah lah kiraorang camni. haha

biasanya kitaorang masuk motoring hunt tapi since petrol hike, kita move to walk hunt plak. haha memang coincidence lah kan. petrol naik baik jalan kaki or berlari2 anak je dalam treasure hunt kan. hehe

briefing cam biasa akan start kul 0700hrs kejap lagi ! haha hari neh dowh !

yang bestnyer hunt kali marked the 2nd year pedang setiawan actively involved dalam hunt2 neh.

memang penat tapi berbaloi sebab dapat jalan2 carik makan and jalan2 cuti2 malaysia

kalau takde hunt neh jangan harap la aku nak round putrajaya kan

jangan harap la aku nak tahu pasal bantal kekabu ngan kelip2 kat kuala selangor

Kembara PERTAMA 2008 – Calling For All Treasure Hunters of Malaysia ! Only 1 Place Left for the Women Journalist’s Association of Malaysia Treasure Hunt – Kembara Pertama 2008 @ KL-Kuantan !

i have received a call from the organiser yesterday.

they’ll still need 1 team to enter the treasure hunt

the hunt will be next weekend ! KL-KUANTAN ya 🙂

so, being a noble treasure hunter, haha. i said to them that i will tried to advertise the 1 and only place in my blog. so all malaysian treasure hunters ! this is the chance of the lifetime

this is the 1st time that the organiser is organising such an anticipating treasure hunt

from kl to kuantan ! you’ll be staying at the newly refurbished swiss garden resort and spa at balok beach, kuantan. i have been to this resort before and i tell ya, it’s a damn good resort. the rooms are cool ! newly refurbished ma. for sure lah best kan. haha. i even blogged direct from the pergola near the swimming pool ok ! hehe

u can treat this treasure hunt like a holiday la. no need to rush there rush here

as for our team, every hunt is a unique one. every hunt we’ll be puzzled with the anagram. hehe

so anybody wanna join this hunt ?

Kembara PERTAMA 2008 – Women Journalist’s Association of Malaysia Treasure Hunt @ KL-Kuantan !

ni lagi satu treasure hunt yang kitaorang akan masuk

memang nampak cool je kan

mula2 ingatkan wanita2 malaysia je yang boleh masuk.

yelah kan dah nama dia persatuan wartawan wanita kan

kalau tak clear boleh click je kat gambar tuh nak bagi besar

else nak details, click je lah kat sini ya ! hehe 🙂

sekali bila aku call, it’s open to joe public !

haha bagus2 sekali !

dah lama rasanya tak masuk treasure hunt neh kan

last sekali masa aquaria klcc treasure hunt lah hari tuh

memang kalah teruk masa tuh. haha but puas hatilah dapat jalan2 cuti2 malaysia kat aquaria, bird park kl ngan zoo melaka. kat zoo melaka yang paling penat and kat aquaria klcc yang paling tough. hampeh almost all soalan salah kat aquaria klcc rasanya. hehe 🙂

kali neh bernama plak buat hunt. this is the 1st time diaorang buat hunt neh

and this is the 1st time team aku masuk lah kan

hadiah macam gempaq je kan. dah la dapat dok kat swiss garden resort and spa kuantan

aku baru je dok kat resort neh hari tuh. hehe best wooooo

All Women’s Action Society (AWAM) Charity Treasure Hunt On Foot 2008 : Hunting For Equal Footing – Let The Hunt Begins !

team aku akan masuk hunt neh nanti.

actually lambat lagilah kan. haha

ni la 1st time team aku nak masuk walk hunt.

kena jalan2 sambil lenggang2 tangan ok. haha

biasanyer masuk motor hunt. bukan naik motor tzm or ex5 ok

tapi naik kereta lah ! haha

kali neh dia akan start kat berjaya times square plak. cam best je kan

the only problem is semua team mates aku tak pernah masuk kat dalam berjaya times square neh

so surelah tak biasa kan, tapi takpe kan kita hunting for leisure dan jalan2 carik makan

kalau penat or confuse or sesat, singgah ke secret recipe minum iced lemon tea !

sapa2 nak masuk dipersilakan.

semua hunt2 neh terbuka kepada public ok

tak aku bukan organiser or ada apa2 kaitan ngan organiser

aku hanyalah insan yang lemah. haha no la.

aku pun joe public cam korang

haha hopefully ada session jalan2 carik makan or cuti2 malaysia kat golden triangle kali neh kan.

hehe ala masuk treasure hunt neh tak semestinya nak menang.

yang penting kita enjoyz ok !

Souvenirs For Treasure Hunters – Courtesy of Aquaria KLCC Treasure Hunt 2008

hari tuh masa aku buat posting pasal pengalaman team aku masuk aquaria klcc treasure hunt 2008, aku terlupa la plak nak attachkan gambar souvenir yang kitaorang dapat.

actually bukan free ok.

sebab kitaorang dah bayar the entrance fees. hehe

neh yang aku suka masuk treasure hunt ni

selain dapat goodie bags. dapat t-shirt (hampir semua hunt t-shirtnyer buruk ok. hehe)

dapat jumpa ramai hunters2 lain kat malaysia

dapat jalan carik makan dan jalan2 cuti2 malaysia

hehe banyak lagi lah reasons. malas la plak nak fikirnyer. haha

kat bawah ni bukanlah souvenir ok

ni gambar aku tengah service kereta sambil blogging kat eon glenmarie. haha

Roti Bakar & Kopi Kaw-Kaw at The One And Only Kluang Rail Coffee @ Stesen Keretapi Kluang, Johor ! Hehe :)

jangan tertipu ! mardi bio-business treasure hunt 2008 dah habis. nantilah aku update pasal prizing giving ceremony. hehe nanti aku bagitahu team aku dapat no berapa. hehe dapat lah top 20. 1st time team aku dapat podium finish dalam public treasure hunt kat malaysia ni.

hehe susah wooo nak masuk treasure hunt.

nak naik ke podium apatah lagi kan. haha

wokeylah hunt dah habis. so kitaorang stay 1 night kat prime city hotel kluang neh

dah alang2 sampai ke kluang neh memang la kena singgah ke kedai kopi kluang yang paling famous neh

the one and only kluang rail coffee

yang ni tak sama tau ngan franchais yang kat kl – kluang coffee tu

yang neh memang the real one

kedai kopi neh dah lama dah. memang dok kat dalam stesen keretapi ktmb neh.

location dia lebey kurang yang macam kat kuala kangsar. hehe

in fact masa aku mula2 sampai terasa mcm pegi ke stesen keretapi kuale. hehe nostalgia dowh !

kat bawah neh makanan yang ada kat atas meja kitaorang. biasalah kalau dah nama kedai kopi so surelah ada kopi ngan roti kan. telur separuh masak pun ada. hehe nasi lemak pun ader beb ! kali neh pulut panggang pun ader. hehe variety gak la kan.

MARDI Bio-Business Treasure Hunt 2008 – Buah Naga, Dodol Melaka, Tangki Diesel @ MARDI Linggi, Kambing Boer & Taman Rekreasi di MARDI Kluang, Johor ! Hehe :)

hehehe amik korang tajuk yang begitu panjang dan menyelerakan sekali kan. hehe

habislah crawlers semua pening kepala nak menjelajah ke bloh ni nanti

warning ! kali ni gambar banyak giler.

ye la kan dah tajuk panjang giler. gambar kenalah followsuit kan. haha

masa ni kitaorang dah nak kena beli buah naga as hunt products. biasalah kalau ada treasure hunt memanglah ada barang2 harta karun yang kena beli kan. kali ni kena beli buah naga ngan dodol melaka. opppsss lupa kena beli bantal kekabu asli sekali. hehe banyakler plak barang2 yang kena beli kan. aku suka kalau barang2 tuh memang local made and boleh dapat kat local stalls je. hehe senang sket nak jumpa kan.

masa kitaorang tengah belek2 buah naga datang plak team lain. hehe diaorang pun tak sempat nak beli buah naga lagi, so singgah la beli kat sini kan. giler ah! semua pakai baju oren, surelah drpd jauh dah nampak hunters2 dalam mardi bio-business treasure hunt 2008 ni kat mana2 kan. haha 🙂