Category Archives: setia alam + dream home

Rumah Kat Setia Alam (Raddia 1 & Murraya 2) Dah 70% Siap Lah !

hehe last 2 weekend aku ngan adik aku pergi melawati setia alam lagi

mula2 tuh hengat nak pergi bayar bil elektrik ngan air adik aku adjer

sekali dah alang2 sampai setia alam, might as well lawat rumah ngan bfast kat sana je kan

sampai awal giler, matahati pun belum keluar lagi. haha

bfast kat tesco setia alam. best woooooo roti bakar ngan telur. teh ais lagi!  haha

then terus ke setia alam welcome centre nak bayar segala bil2 yang ada

pastu sales girl tuh bagitau ada launching baru kat dewan sebelah

aku pun usha kejap je lah kan. perghhhhh giler ah harga rumah naik lagi dowh

size sama je ngan rumah aku tapi pricing dah lebih 300k !

giler ke apa diaorang neh. jual rumah mahal2 kan.

manalah mampu orang nak beli camni. last2 kena pinjam sana, pinjam sini kan

anyway termembebel mak nenek plak dowh ! haha

– – – – –

acara yang dinanti2kan ialah sesi melawat rumah yang tengah under construction

hehe adik aku beli kat type raddia, aku plak beli kat type murraya 2

haha nama2 pun pelik2 kan. rumah lain lagi la nama pelik2

Setia Alam “A Healthy World, A Healthy You’ Campaign

hehe dah jarang la aku jenguk ke setia alam neh

setia alam bukan meru ok the other aj. haha

kali neh kat setia alam ada buat campaign hijau la plak

ingat nak join tapi x sempat la

banyak sangat benda nak kena buat hari neh

kereta pun dah lama tak dicuci. hehe

nak pergi ke carrefour la kejap. nak utilise card cuci kereta tuh

apa2 pun sapa2 nak join

silalah ke setia alam welcome centre ok !

hari ini sahaja. hehe 🙂

Rumah Kat Setia Alam (Raddia 1 & Murraya 2) Dah 45% Siap Lah !

hehe dah lama giler aku tak pergi setia alam neh

nak jugak tengok kan camner progress rumah aku ngan adik aku. haha

last sekali aku pergi sana masa july 2008 this yearlah kot

masa tuh nak pergi amik gambar kat showhouse. free beb ! haha

siap dapat cd sekali ok. hehe ada print sekali

so kali neh aku ngan adik aku pergi nak bayar assessment ke mende ntah

sambil2 tuh nak tengok apa development baru ada kat setia alam neh kan

tesco dah bukak since before bulan puasa lagi

so apa lagi. breakfast kat tesco setia alam lah kan. hehe

semenjak tesco naik neh harga rumah baru nak launch sure naik juga !

stesen minyak caltex ngan maybank pun dah ada. haha

aku tanya kat welcome centre diaorang bagitau club house nak start construction next year. haha

aku tengok kedai pun dah makin banyak

masa pergi setia alam welcome centre kena amik plan baru sebab aku dah confuse area tuh. hehe bukannya hengat pun ok

so carik punya carik rumah sendiri jumpa lah jugak

rumah aku kat precint 8 rumah adik aku kat precint 7

Setia Alam Kid’s Workshop November 2008 – Design Key Chain & Music Class

hehe aku dapat lagi flyer pasal setia alam

memang active dowh diaorang neh

aku rasa every week ada je activities yang diaorang neh buat

mcm la kan. aku je x sempat nak join. haha

so siapa nak design key chain ?

jangan segan2 pi je kat setia alam club house

eh silap bukan club house. tapi setia alam show house tuh

tempat dia besar beb ! memang best giler ah

hehe ada plak class music tuh. heh ! apa lagi… hehe

eh silap lagi. diaorang tak panggil show house ok

diaorang panggil setia alam welcome centre. hehe ❗

giler ah

aku pun belum dok kat sana lagi

rumah pun lambat lagi nak siap

dah berlambak2 activities yang diaorang buat. hehe

“Change Climate Programme” from Setia Alam Welcome Centre

perghhhh active giler ah setia alam neh

aku je yang tak sempat nak join activities diaorang neh. hehe

harituh ada konsert raya dengan dj era (radio no 2 malaysia. hehe) ngan af asrtistes pun aku tak sempat nak pergi. hehe

bz dowh lately neh

every weekend ada jer yang aku nak kena buat. hehe

kali neh pasal environment plak

bagus la setia alam neh

harap2 selalulah diaorang buat activities camni kan

siap ada adopt a project programme lagi kan. hehe

aku pun rasa kalau sempat nanti aku nak adopt a tree lah

bolehlah letak nama aku kat tree tuh

susah2 aku letak knizam.com je lah.

sure lagi glamer dowh ! haha

ishhh rumah belum siap lagi dah plan nak tanam pokok apa

dah la tanah sekangkang kera je kat setia alam tuh

neh yg aku rasa nak beli tanah kat jasin neh. haha

Recycling Campaign at Setia Alam @ 24 Aug 2008 !

aku dah cakap dah memang active giler ah setia alam neh

asyik dapat invitation je keje aku sekarang neh

kali neh dia nak wat something back to nature.

nak buat recycling programme lah !

hehe sapa2 nak join pun boleh. pegi je kat setia alam weekend neh

aku malas la nak pegi. jauh woooooo. haha

Music Class at Setia Alam Nusantara Hall Music Circle !

wahhh ada music class plak lah

sapa nak join wehhhh ?

bebudak only ok. haha

Children’s Art Workshop – Photo Frame Design & Music Class at Setia Alam

giler banyak la plak activities kat setia alam. hehe :mrgreen:

jemputlah datang ya :kiss:

haha ❗

baru je minggu lepas aku singgah ke setia alam

hehe tak larat la nak join neh. haha 🙄

tapi kalau nak pergi makan2 seafood kat kuala selangor apa salahnyer kan 😛

Mari Saya Perkenalkan Kepada Anda Cik SARA !

perkenalkan di bawah ialah cik SARA 🙂

sila2lah masuk ya semua. 😕

jangan segan2. haha :mrgreen:

banyak lagi rumah2 nun.

borong2 lah ya. hehe 😐

“Family & Friends Potrait Session” at The New Setia Alam Welcome Centre – Part II (Show Houses). Hehe :)

as promised in the last blog posting, i’ll post all the pics of the show houses that i took. hehe 🙂

enjoy ! do leave comments if you think u like the show houses 🙄

post kali neh memang banyak giler gambar.

aku mmg suka letak byk2 gambar :$:

so kalau korang nyer connection slow, harap bersabar ya. 😥

i have warned ya ! haha jangan cakap aku takde buat warning pasal gambar yg banyak ok 😡

so saksikanlah gambar show house kat sini

aku suka dengan scheme kaler katil warna putih tuh

dibalut plak ngan warna merah. kasi ceria lah sket kan.

tapi apsal plak bilik air see through berkaca tuh ? haha musykil2. hehe :mrgreen:

aku suka la dengan kerusi empuk giler neh. nak beli la nanti 😀

sure mahal neh. hehe sebab dia boleh pusing2 dengan selambenyer. hehe 🙄

memang best je kalau dapat post blog from kerusi empuk merah camni 👿

sure laju je aku taip blog lepas neh. haha :up:

adik aku tak puas hati dengan interior design yang hampeh 😥