Category Archives: setia alam + dream home

Kindergarden Sebelah Rumah Murraya 2

Live Update: 13 Dec ’09, 4.09am PKT PST
From: Nokia E71
Author: KNizam

Tu dia dah naik kindergarden sebelah rumah aku, haha
Kalerful giler, i like hehe
Bagus gak la ada bebudak sebelah neh kan
Sure havoc sket, ceria la lorong rumah aku nanti kan. Hehe
Sebelah kiri rumah aku pun dah nak masuk dah owner dia
Semua tengah rancak renovate rumah, aku rasa by hujung tahun neh
Surelah dah half yang masuk rumah baru kan. Hehe
Seronok siot masuk rumah baru neh kan, rumah sendiri plak tuh

Murraya 2 Setia Alam Dah Siap Dowh

Live Update: 13 Dec ’09, 4.09am PKT PST
From: Nokia E71
Author: KNizam

Wokay sebelum pergi islamabad aku amik kunci rumah adik aku
Now rumah aku plak dah siap, so nak kena amik kunci rumah aku la plak kan
Aku perasan sebelah dah ada kindergarden, hehe baguslah tuh kan
Seronok la sket ada bebudak kat rumah sebelah nanti
Lagipun taman permainan bebudak sekangkang kera adjer from rumah aku neh. Hhehe
So aku plan nak amik kunci next week
Then buat semua testing apa yg patut kan, senang sket
Aku bajet dalam mac next year aku balik sini dah boleh tido la kan. Hehe
Aku dah jumpa kontraktor, nampak ok la sket kan
Nampak ok sebab dia dah buat banyak rumah kat row neh ok
Lagipun dia sendiri tinggal kat dalam setia alam, so apa2 senang la kan. Hehe
Tak sabar2 la nak dok rumah baru neh
Lupa kejap yang aku tengah jadik expat sebenarnya. Hehe

Dah Ramai Nak Masuk Rumah Dah Ni Eh

Live Update: 13 Dec ’09, 4.08am PKT PST
From: Nokia E71
Author: KNizam

Aku rasa ramai yg amik kesempatan cuti sekolah nak renovate rumah kan
Memang dah ramai aku tengok diaorang ubahsuai rumah
Sepanjang jalan mesti ada tong besi neh dowh
Aku nak renovate basic adjer dululah
Aku nak merasa tido dulu rumah neh kan
Then baru aku fikir whether nak sewa ke benda ke kan. Heehhe

Raddia 1 Setia Alam Dah Amik Kunci

Live Update: 13 Dec ’09, 4.08am PKT PST
From: Nokia E71
Author: KNizam

Tu dia masa aku sampai nampak dah ada kereta dalam rumah adik aku
Rupanya kereta jiran sebelah kanan dia, hehe
Aku tengok dah ramai siot yg renovate rumah kat sini
Rumah adik aku neh dah amik kunci sebelum aku pergi islamabad
Cuma belum buat testing alarm, air ngan electric adjer
Lepas dah test semua bolehlah mula pasang grill dan renovate basic2 kan
Lepas tu dah bolehlah pindah, hehe bestnyer rasa nak dok rumah baru

Setia Alam Setia Kids Club Workshop – Cooking Design & Music Class 2009

hehe sempat lagi setia alam bagi aku flyer neh walaupun aku dah nak blah dari malaya kan

banyak siot activities kat setia alam welcome centre neh

memang setiap minggu ada je activities yang diaorang buat

aku rasa bebudak pun nanti akan tanya takde ke weekend yang takde activities. haha

aku dapat rasanya yg aku x kan sempat la dok kat setia alam neh

mungkin aku akan amik kunci, renovate apa yg patut and then sewakan je lah

adakah sudah sampai masa aku beli lagi satu rumah ?

haha boleh difikirkan jugak kan. hehe 🙂

Murraya 2 Setia Alam

Murraya 2 Setia Alam, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Hehe sempat aku bawak keratan batang pokok puding neh
Nak tanam terus kat setia alam
Belum apa2 dah ada pokok puding katanya
Di bawa special from Jasin ok. Hehe

Raddia 1 Setia Alam

Raddia 1 Setia Alam, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Hehe tadi aku singgah lagi kat rumah adik aku kat setia alam
Type raddia 1 neh dah kira siap dah neh
Jalan pun dah bukak. Hehe
Siap tanam pokok puding lagi tadi ok
Bawak special dari Jasin lagi

Setia Alam Setia Kid’s – Fun With Puppets

hehe macam2 la yang setia alam neh bagi aku

aku rasa almost setiap minggu ada adjer activities kat setia alam welcome centre

kalau takde aktiviti camni surelah ada new launching kan

aku selalu gak dapat sms pasal new launch. perghhhhh mmg active dowh !

so sapa2 ada kelapangan sila2 lah ke sana ok

Setia Alam Landscaping Competition 2009

hehe tanah sekangkang kera ada hati plak aku nak masuk

hehe tunggulah rumah siap nanti. huhu

aku rasa bagus gak la setia alam buat contest camni kan

boleh lah bagi chance rumah2 nak masuk bertanding

dapat hadiah lagi dowh. best kan

so takdelah buat landscape lawa. air terjun segala bagai

dapatlah jugak hasilnyer

tapi serius la aku memang nak nak buat garden nanti. hehe 🙂

nak buat kolam ikan koi sekali dowh !

last sekali aku bela ikan koi kat pasir gudang masa 2003

pastu setakat bela ikan2 kecil je dalam aquarium

rasa x puas la kan. hehe 🙂

Setia Alam Healthy Vegetarian Cooking Workshop

hehe seumur hidup aku x pernah join menda2 camni

mcm best je kan. hehe 🙂

tak tahu la sempat ke idak nak tengok nyer nanti

sure ramai giler manusia neh. hehe 🙂