Category Archives: sap + ar/sd

Adoyai Rindu La Plak Ngan SAP Neh Dowh !

hehe dah dekat setahun lebih dah aku tak sentuh sap neh

memang kadang2 rindu dowh

perit rasanya masa mula2 aku berjinak2 ngan sap neh

kena unlearn. learn. dan relearn. hehe

macam2 yang aku belajar ngan sap neh

memang satu sistem yang powerful

puas aku menggodek2 sap neh selama dekat 4 tahun wooooooo

mana tak rindu kan. hehe ๐Ÿ™‚

ada mana blogger malaysia yang seangkatan ngan aku main2 ngan sap keย  eh ?

SAP New Course Deliver Method – Virtual Classroom – June 2009 : SAP Pun Kena Masalah Ekonomi Global OK !

hehe aku dapat email neh from sap malaysia

though aku dah takde kaitan ngan sap lagi. huhu

biasanya aku akan pergi course sap every 3 months sekali lah kot

banyak lagi sebenarnya pasal sap yang aku tak tahu

especially module aku lah kan FI/CO/AR/SD etc etc hehe ๐Ÿ™‚

serius. class dia x murah ok. satu hari sap malaysia akan charge rm1,200 ok ๐Ÿ™‚

memang mahal. bayangkanlah aku ada pergi class 5 days terus

lebam aku masa tuh. haha

biasanya class akan dibuat di sap malaysia di kompleks antarabangsa, jln sultan ismail

– – – – –

kali neh aku tengok sap dah start banyakkan virtual classroom

mungkin sebab client dia banyak yang terkesan dengan masalah ekonomi global agaknya

tuh yang nak jimatkan duit company, buat class secara maya karin sahajalah kan. hehe ๐Ÿ™‚

ada sapa2 familiar dengan sap selain sap maestro encik blogger azwan hadzree ?

SAP Live Conferences for 2009 – Jimat Kos Kah ?

hehe nampaknyer sap pun dah start cost cutting kan

semua live conferences dibuat secara virtual

so jimatlah duit semua orang kan

x perlu travel ke sana ke mari

ye lah kan.

resources mmg tengah scarce sekarang neh

ekonomi dunia pun tengah termengah2 sekarang

banyak company besar dah start terasa kan. hehe ๐Ÿ™‚

p/s – adoyai rindu la plaks ngan sap ni dowh !

SAP Logistics & Supply Chain Management 2009 !

i am still rindu la ngan benda neh

haha not sure why.

miss the configuration.

miss the numbers la :mrgreen:

miss the tower-life lah ! aisey :mrgreen:

SAP Sapphire 2008 at Berlin, Germany ! Hehe :)

nope. i am not going to berlin for good

just paste the sapphire program here

tetiba terasa rindu dengan sap la plaks. ahaks ! haha

sapa2 pergi berlin nanti ?

Last Day at TM Tower – Officially Move Out by Monday ! :)

i am working today.

need to close the company’s accounts

this will be my last day here ๐Ÿ™

last day to be at the tm tower

no more tm tower view like below

no more closing accounts during weekends

no more sap applications. no more R/3

no more sales & distribution SD nor accounts receivable AR

no more working @ new year, labour day, kl day etc heheh ๐Ÿ™‚

no more grandeur of working at this tower

it’s so sad that i need to leave just becoz the only way up is out !

good bye kawan2. huhuhu ๐Ÿ™

ServerFreak Web Hosting Solutions

Blogging From The Westin II Lobby & Cool Jazz Music ! With Nyamuk Lagi ! Haha

heheheh yesterday i was at the field. panas terik giler.
now that i am back in kl

to be specific, i am at the westin lobby right now

listening to the cool jazz music while blogging for leisure. hehe ๐Ÿ™‚

cun gak la area lobby dia neh. kerusi pun empuk je. tak sakit badan.

i am enjoying the free wireless internet connection here

dah namanya the westin kan, kalau takde free wireless internet connection tadi memang aku bengang la kan. hotel 5 bintang tapi kalau takde wireless broadband connection mmg sajalah ! haha ๐Ÿ™‚ seb baik ada ! kalo tak mau dapat bad review drpd aku. haha

speed not bad la. aku rasa sebab pagi lagi kot

aku dah tersampai awal la plak kat lobby neh

the sap customer info day Q1 2008 should begin at 0900hrs at the Westin II level II

malas aku nak keluar rumah lambat pagi tadi

kalau keluar lambat surelah jam giler kat MRRII ngan elevated highway

what more area Pavilion KL ngan Bukit Bintang neh kan. hehe so better keluar cam biasa nak gi office

SAP Customer Info Day Q1 2008 kat Westin ?

once in a while i have the opportunity to attend this quartely event organised by SAP Malaysia. They’ll give me free lunch. But I need to attend and listen to their talk about their new products. mostly new product wrt to SAP system la. hehehehe ๐Ÿ™‚

SAP focuses on six industry sectors: process industries, discrete industries, consumer industries, service industries, financial services, and public services.[14] It offers more than 25 industry solution portfolios for large enterprises[15] and more than 550 micro-vertical solutions for midsize companies and small businesses.[16]ย  from wiki

company aku pakai sap system. tuh yang sap malaysia kena jemput kitaorang. hehehe ramai gak la yang datang.

kadang2 boring gak la info day diaorang neh. kadang2 mende yang diaorang present takde kaitan pun ngan aku. hehehe kalau ada pun sipi2 je. hahaha ๐Ÿ™‚ so untuk kill the time aku kena la amik gambar2 kat sana kan.

nantikan kemunculan gambar2 info day neh nanti. heheh ๐Ÿ™‚

lambat lagi daaaaaaaa ๐Ÿ™

teaching again ?

penat la mengajar2 neh. hehehehhe ๐Ÿ™‚



anak murid punย  x sampai lagi neh. hehehehe ๐Ÿ™‚

interview la plaks. ahaks!

dah lama lar ta’ pegi interview….

dah lupa tatacaranya. hayyyyioo!

should i go in and pressuring the panel instead of them pressuring me?