Category Archives: Redang Island

Summer Holiday (2000) Lakonan Sammy Cheng & Richie Jen – Filem Hong Kong Yang Difilemkan di More More Tea Inn, Pulau Redang !

perghhhh lama siot rasanya aku tak menjejakkan kaki ke redang

last sekali aku pergi tahun 2005 ngan 2006

dua2 tahun aku pergi stay kat laguna redang island resort

hehe bila tengok movie summer holiday (2000) neh teringat kat pulau redang

best wooooooo redang island. memang majestic la pulau dia

cun giler. air jernih ya amat. pasir puteh sesangat. sejuk je pantai ngan pasir dia

kalau tak percaya korang boleh singgah ke pulau redang

depan resort mmg lawa giler wa cakap lu

apa2 pun korang layan kan je lah movie summer holiday (2000) neh ok

tempat dia shoot tuh nama dia more more tea inn

memang betul2 ada tempat tuh depan laguna redang island resort. hehe 🙂

dan lagu kat bawah neh best giler ok

mmg layan lah kalau dok kat pulau2 yang cun mcm redang tau

– – – – –

From Hong Kong comes this light romantic comedy about a romance that unexpectedly blossoms at a Malaysian resort.

After losing her job, Summer (Sammi Cheng) is looking to make some quick cash, so she heads to Malaysia to sell off her share of a beach resort she co-owns with her cousin.