Category Archives: Malaysia

Percutian Ke Ba’Kelalan Sarawak dalam LIBUR Ogos 2009 !

perghhhhh ada satu sebab je kenapa aku beli libur kali neh

sebab ada entry pasal ba’kelalan

korang tahu ke kat mana tu eh ?

hehe kat sarawak la dowh !

kat ba’ kelalan ada epal malaysia ok

satu2 nyer tempat ada banyak epal kat sana tau

nak pergi sana pun kena naik flight, tukar 2 kali kat kuching

perghhhhh kena pergi la ke sana satu hari nanti

ntah bila la tuh kan. hehe 🙂

Terasa Nak Makan Mee Banjir Udang Kuala Sepetang La Esok !

wokay macam biasa kalau dah sampai ke kuala kangsar neh

akan plak tersambung ke taiping kan

hehe kita lupakan taman tasik taiping dan bukit larut

click kalau nak tengok route dalam saiz gajah duduk

kita lupakan kuetiaw doli kat taiping

kita akan ke kuala sepetang

actually neh kali kedua aku pergi

so aku rasa dah boleh expect la berapa banyak udang aku nak makan

or camner strategy nya nak selak2 udang mencari mee dalam mangkuk. hehe

serius beb !

memang tak tipu, kat warung mak teh mee banjir udang neh kan

korang actually memang kenalah selak2 udang nak mencari mee dia

punyalah banyak udang dalam pinggan mee korang

satu pinggan dalam rm8 kalo x silap akulah kan. hehe

eh bukan ke sepatutnya entry neh masuk makanmalaya.com

haha sebab entry neh ditaip pakai nokia e71 okey !

– – – – –

Driving directions to Kuala Sepetang, Perak, Malaysia
43.8 km – about 44 mins
Jalan Kangsar
1. Head east on Jalan Kangsar toward Persiaran Sungai Kangsar
0.5 km
2. At the roundabout, take the 1st exit onto Jalan Taiping
4.2 km

Jambatan Sg Kangsar

Jambatan Sg Kangsar, originally uploaded by KNizam Artwerk.

Kat Sg Kangsar ada jambatan neh
Dulu masa Kuale banjir mmg sampai le ke jambatan neh
Right kat sebelah jambatan ni la ada Medan Cendol dan Laksa kuale !