Category Archives: makanan + kedai makan

Terasa Nak Makan Mee Banjir Udang Kuala Sepetang La Esok !

wokay macam biasa kalau dah sampai ke kuala kangsar neh

akan plak tersambung ke taiping kan

hehe kita lupakan taman tasik taiping dan bukit larut

click kalau nak tengok route dalam saiz gajah duduk

kita lupakan kuetiaw doli kat taiping

kita akan ke kuala sepetang

actually neh kali kedua aku pergi

so aku rasa dah boleh expect la berapa banyak udang aku nak makan

or camner strategy nya nak selak2 udang mencari mee dalam mangkuk. hehe

serius beb !

memang tak tipu, kat warung mak teh mee banjir udang neh kan

korang actually memang kenalah selak2 udang nak mencari mee dia

punyalah banyak udang dalam pinggan mee korang

satu pinggan dalam rm8 kalo x silap akulah kan. hehe

eh bukan ke sepatutnya entry neh masuk makanmalaya.com

haha sebab entry neh ditaip pakai nokia e71 okey !

– – – – –

Driving directions to Kuala Sepetang, Perak, Malaysia
43.8 km – about 44 mins
Jalan Kangsar
1. Head east on Jalan Kangsar toward Persiaran Sungai Kangsar
0.5 km
2. At the roundabout, take the 1st exit onto Jalan Taiping
4.2 km

Kedai Roti Chanai Kapitol Kuala Kurangsa

Ni la tempat aku bfast pagi tadi
Ingat nak makan nasi lemak kat lembah
Sekali punya la ramai manusia
Takde parking beb !
Terus cancel cari roti chanai plak
Bosan la mamak, nak cari kedai roti chanai melayu la plak
Pusing2 nampak ada kedai bawah Kapitol Kuale
Hehehe kenangan betul la Kapitol neh
Kat sini la aku tgk movie Speed dulu
Kat Kuale dulu2 ada Kapitol ngan Rex je la
Mana ada TGV ke, Cineleisue ke or even GSC. Hehehe

Jom Belasah Laksa Pak Ngah, Kuale !

Hehehe semalam makan laksa
Hari neh pun belasah laksa ngan chendol
Kali neh kita pekena Laksa ngan Chendol Pak Ngah
Ada byk lori Pak Ngah ni. Hehehe
Lepas tu kita lepak2 plak kat Dataran Kuala Kangsar
Amik angin kejap kat tepi sungai ni

Giler Bosan Aku Dengan Sandiwara Politik Kat Perak, Kita Layan Dulu Lah SAJI February 2009 Neh !

haha aku rasa by sekarang korang sure dah nak termuntah kan

hehe benci la dengan politik neh

tak habis2 since last general election

sungguh hampeh. buang karan. buang duit

buang masa. buang tenaga. tahi sungguh !

– – – – –

kita lupakan pasal politik neh

kita tengok jalan2 carik makan plak

hehe tak

tadi aku terbeli la plak majalah neh

hhe nampak mcm sedap la cover depan dia kan. huhu

selak2 kat dalam memang banyak la masakan2 yang best

haha neh surelah kena try nanti kan

gua nak cuba ikan masak stim dulu. memang cool !

bila last sekali korang merasa / melantak ikan masak stim ?

kat mana eh ?

Jom Kita Beli Radix Cola…. Ntah2 Lagi Best Daripada Coca Cola Kan ! Hehe :)

wahhh tadi aku tertengok iklan kat bawah neh

tak tahu plak sekarang dah ada alternative to coke

radix cola

hehe nak jugak dalam iklan neh ada budak puteh

ala mat saleh dalam “mai sechaaawannnnnn”

apa2 pun esok aku carik la kat kedai hehe

kadang2 aku terfikir kenapalah mecca cola tuh tak diexport ke malaysia je kan. hehe

Satu lagi produk Minuman Halal Bikarbonat..RADIX COLA. Lebih berkhasiat dan sedap..

ps: maklumat lanjut sila hubungi cikgu Afezi 019-265 4277 Email: njhnhb@streamyx.com

Besta Restoran Ikan Sungai kat Desa Melawati, KL !

fuhhhhh baru aku perasan ada kedai ikan sungai kat rumah aku neh

memang dekat beb !

siap la aku serbu nanti weekend neh. haha !

cakap banyak tak guna korang click je lah kat bawah neh

Berguna Juga “Cock Brand Fire Starter” Perniagaan Si Hai Tong Ni Ek ! Hehe :)

korang pernah tengok ke bendaalah bawah ni eh

ini bukan mercun ok

ini adalah fire starter

ala2 mcm solid fuel yang askar pakai kat hutan nun !

hehe masa aku nak buat barbeku hari tuh aku tanya la apek kat jasin tuh

ada tak solid fuel

dia jawab “apa class solid fuel”

sini pakai ini fire starter la brader ! haha < exaggerate dowh !

so aku pun beli la satu kotak

beli sekali dengan arang2 nak buat barbeku kan

sekali bila dah guna memang sungguh berkesan lah !

hasilnya macam kat bawha neh ok. hehe

sungguh masak ranum menjilat jari !

20 Tempat Yang Wajib Dikunjungi Semasa Cuti Sekolah Dalam LIBUR December 2008 !

perghhhhh ada t-rex la kali neh. haha

beli jangan tak beli dowh. haha

kali neh ada 20 tempat wajib dikunjungi untuk cuti sekolah. hehe

aku kalau cuti sekolah jangan harap la nak jalan2 cuti2 malaysia kan

masa neh lah segala macam surcharges akan ada

holiday surcharge la. weekend la. blah la ! haha

sabar la plak nak pergi taman negara ngan tasik kenyir back 2 back jan 2009 neh. hehe

Tetiba Rasa Nak Makan Kat Kedai Makan Rahmat, Pasir Gudang Lah ! Hehe :)

hehe dah la entry top 10 asam pedas klang valley belum settle lagi

aku masih mencari lokasi asam pedas terhebat di klang valley ya

jika ada sila bagitahu aku. hehe

terhebat = ko akan berpeluh masa makan asam pedas tuh ! hehe

so far aku belum dapat lagi 10 asam pedas terhebat tuh dowh. hehe 🙄

kita lupakan seketika pasal asam pedas

kita kembali ke alam nyata kembali. haha

– – – – –

wokay kali neh aku nak share plak pengalaman makan2 kat pasir gudang

apa ! x pernah sampai pasir gudang

korang memag ketinggalan la. even blogger mael pun dah pernah sampai ok !

wokay click je lah kat gambar ikan2 tuh kalau nak pergi makan2 kat pasir gudang ya !

Kat Mana Nak Cari “The Best Asam Pedas In Town” Eh ?

ok aku tahu. korang sure tanya

kenapa tak buat posting neh kat makanmalaya.com ?

haha suka hati aku lah beb !

blog kita citarasa kitalah kan. haha <— option tag untuk new blogger !

ok aku saja je nak menjelajah klang valley mencari asam pedas la

siapa tahu the best asam pedas in town

klang valley je lah

tak perlu sibuk bagitau aku pasal asam pedas ali batu pahat, asam pedas depan odeon batu pahat, asam pedas kat parit jawa or asam pedas kat melaka tuh tu ya !

hehe aku nak yang kat klang valley je lah

aku memang hantu asam pedas. haha

so far aku dah pernah merasa asam pedas kat

dan yang terbaru nak pergi asam pedas melaka kat ampang neh. tengok dr shah ngan beruang madu makan cam best je kan. haha

hehe sapa2 ada kedai asam pedas untuk aku cuba

sila letak link kat comment

or better sket, bagi la location dalam googlearth or googlemaps ya !