Category Archives: makanan + kedai makan

Mr Keli – Ikan Keli Dalam Tin Keluaran Malaysia, Truly Asia !

aku jamin sure ramai yang suka makan ikan keli kan

x kisah lah ikan keli goreng ke.

keli masak pedas ke

or even keli masak lemak.

perghhhhh seb baik la aku dah lunch tadi. hehe 🙂

masa aku drive ke kedai nak lunch tadi terperasan aku yang ada iklan gergasi pasal mr keli

haha ikan keli pun dah ada dalam tin ok

hasil produk malaysia lagi dowh !

bangga siot. haha ikan keli dah setaraf ngan ikan2 sardin or tuna

dah boleh masuk dalam tin adjer

so kalau rasa kepingin nak makan ikan keli tapi tak jumpa kedai

juat beli and then letak dalam sandwich. perghhhh mcm best je kan

aku nak beli la nanti. nak cuba

apalah rasanya ikan keli dalam tin neh kan. hehe 🙂

Kan Ke Best Kalau Ada Taman Herba Macam Jamie Oliver dalam Jamie at Home !

giler ah

aku mmg suka giler rancangan masak neh

paling best sebab dia dengan selamba nya ada taman sendiri

semua herbs dan sayur2 amik secara sempoi je kat taman belakang rumah

kalaulah aku boleh ada mcm tuh kan ke best

nak masak kangkung pegi je belakang rumah, potong kangkung

semua ada, jagung, cili padi, bawang, kacang, kacang panjang, tomato

even kalau nak strawberry pun ada belakang rumah

best giler kan.

korang tak teringin ke nak ada taman herba mcm tu eh ?

drpd tanam bunga2 yang takleh makan, boleh tengok adjer

baiklah tanam herba or buah2an kan. hehe 🙂

p/s – pucuk ubi rebus (amik kat taman sendiri) cecah sambal belacan (cili padi sendiri) pun best woooooo !

Roti Canai and Teh Tarik for RM1 !

jom pi bfast esok kat kedai neh

jangan roti chanai kecik giler sudah. hehe 🙂

apa2 pun bagus la kedai neh buat camtu

memang akan ramai la yang menyerbu kan nanti

akan jadi mcm kedai nasi bungkus rm2 dulu tuh kan. hehe 🙂

– – – – –

source here


KUALA LUMPUR: Fancy a roti canai and a teh tarik for RM1 – right in the heart of the city and in these tough economic times?

That is what you will get over at the Ukhwah Restoran Rakyat 1Malaysia in busy Lorong Medan Tuanku Satu (located next to Prescott Inn).

A piece of roti canai at the outlet costs 40 sen and a glass of teh tarik is priced at 60 sen.

“I am happy as long as they do not increase the price,” said Marcus Wong, a customer who works nearby, who paid RM3 for a plate of chicken rice and RM1.50 for a can of Coke with ice.

His colleague C.K. Ng paid RM4 for a bowl of mixed tom yam soup and 80 sen for a glass of iced tea.

Yeay! Google Doodle for Today – Mary Cassatt !

hehe pagi2 lagi dah ada doodle kan

hehe lawa gak la paintings kali neh

malaysia pun ramai pelukis2 handalan

kan ke bagus kalau ada doodle untuk diaorang jugak kan. hehe 🙂

Top 10 Cereals Of All Time !

ada2 ada la yang diaorang neh buat kan

hehe apa fav cereal korang masa kecik2 dulu ?

ke masa dah besar pun makan cereal lagi ?

hehe 🙂

Top 10 Cereals Of All Time !

kat bawah neh plak pasal

The Top Ten Funniest Breakfast Cereals

hehe macam2 la diaorang neh kan

cikadees !

“Lipton Happy Happy Joy Joy” Roadshow 2009

mcm menarik je roadshow neh kan

weekend neh punya aku dah terlepas sebab ada treasure hunt

click for a bigger image ya !

hehe mungkin akan join lain kali lah kot

aku sukalah dengan poster lipton yang cool neh

design cun. lipton pun cool. hehe

apa lagi ?

pi lah ke roadshow lipton neh ok kawan2 hehe

aku mmg suka lah minum teh. kopi pun best gak

tapi teh panas dalam mug kuning lipton pun best gak !

source here from the sun

Lipton kicks off new campaign


Unilever (M) Holdings senior brand manager
Chan Meng Yang (right) and two promoters
posing with the Lipton Mobile.

LIPTON, recently kicked off the “Lipton Happy Happy Joy Joy” roadshow, aimed at introducing tea enthusiasts to the Lipton milk tea range.

Lipton milk tea is a drink that packs a punch, comprising all the Lipton goodness: bolstering concentration, improving reaction speed and stimulating metabolism.

All variants of the Lipton milk tea are a delicate fusion of black tea and milk, and come in three flavours: Original, Gold and Vanilla.

Jom Serbu Cendol Paling Famous (Masuk Majalah 3 TV3) – Cendol Leman Dawi di Seremban (Exit Senawang) !

hehe malam tadi aku sempat tengok majalah 3

macam biasa aku tertengok trailer, mmg best giler

especially pasal chendol kat seremban tuh

cendol leman dawi !

perghhhh mcm best je kedai makan cendol neh

aku dah check kena exit kat plus senawang, lepas tol pd tuh

hehe surelah kena singgah neh kan

tapi mcm jauh la jugak from the toll exit

kedai dia tepi jalan je

so senang la nak tengok kan. hehe

aku paling terhibur masa dia berceloteh. masa bercerita

perghhhhhh best dowh !

haha surelah aku akan singgah sebab seremban dokek yo !

haha otw balik jasin terus la singgah kan

tambah percummmaaaa beb !

dah la bersih. encik leman dawi bagitau yang semuanya direbus

sudu direbus. mangkuk direbus. memang bersih lah

tambah percuma plak tuh dowh !


yang paling aku tak tahan bila encik leman membebel pasal sejarah malaysia

pasal geografi malaysia. memang menarik

lain daripada kedai yang lain. mmg cool giler eh ! hehe

aku rasa surelah ramai giler orang nak datang ke kedai cendol leman dawi neh

Come On McDonald’s Malaysia, Sila Buat Kenyataan Yang Anda Mengutuk Sekeras2nya Serangan Israel Ke Atas Bumi Palestin OK !

tadi masa aku baik kerja, aku perasan ada something warna merah dalam pigeon hole aku

eh surat amende plak neh ah ?

sekali belek2 punya belek nampak surat or notis daripada mcdonald’s malaysia

hehe pasal usaha memboikot mcd” dan barangan israel lah neh lagi la ni kan

mcdonald’s malaysia hantar notis siot kepada rakyat malaysia !

bukan surat tapi notis beb !

hampeh je kan. hehe

aku baca punya baca rupanya mereka mcdonald’s malaysia deny yang diaorang support israel

aisey kenapa baru sekarang nak deny ?

dulu masa israel tengah dok syok serang palestin buat senyap je korang kan

paling hampeh bila mcdonald’s malaysia keluarkan iklan yang diaorang berbangga menjadi rakyat malaysia

aisey come lah !

kitaorang bukannya bodoh lah ok.

kalau anda mahu kami semua membeli kembali produk2 mcdonald’s malaysia

tolonglah keluarkan kenyataan yang anda mengutuk sekeras2nya pasal serangan israel ke atas bumi palestin !

bukankah simple je kan. apsal yang susah sangat nak buat ?

x perlu keluarkan notis atau iklan

just keluarkan kenyataan tersebut

setakat bagitau yang kami berbangga sebagai rakyat malaysia, baik x payah beb ! haha

Tips Nak Pergi Cuti2 Malaysia No 2 – Ni Lah Masanya Korang Nak Merasa Local Food Kan !

wokay aku nak bagi lagi satu tips menarik kalau korang nak pergi cuti2 malaysia neh

boring lah kan kalau aku bagi tips2 yang klise2 (biasa) adjer

aku kan bagi something yang korang senang paham

and then ada yang tanya kenapa tak bagi semua tips dalam satu2 post

aisey boring lakan. korang pun surelah penat nak membacanya nyer

wokay lagi satu pengalaman aku kalau nak cuti2 malaysia neh ialah susahnyer nak dapat local food

local food = makanan yang famous kat satu2 tempat

mungkin juga kat tempat tuh je yang ada makanan tersebut

local food kat malaysia neh aku tengok jarang dapat promotion kat mainstream media

kalau ada pun dibuat ala2 kadar adjer

antara mainstream media yang menyiarkan pasal local food yang best ialah

  • jalan2 cari makan kat tv3
  • destinasi bajet kat 8tv
  • the hoppers & ahli muzik kat 8tv

actualy ada banyak gak la rancangan lain tapi bagi aku yg lain tuh mcm ala2 kadar adjer promote local food malaysia

lagi satu local food neh hanya local people sahaja yang tahu

hehe by the time sekarang surelah korang nak suruh aku senaraikan semua local food yang aku tahu kan

Mee Banjir Udang Mak Teh, Kuala Sepetang

Akhirnya berjaya juga aku makan mee banjir udang kali ke dua. Hehe
Dalam setengah jam je from Kuala Kangsar
Banyak giler udang beb !
Neh baru yang RM10. Belum yang RM12 ok
Ramai giler manusia kali neh
Mungkin sebab mee banjir udang neh dah keluar dalam Majalah 3 kot
Salam mee banjir udang Kuala Sepetang !