Category Archives: makalah + majalah

Bestnyer Kalau Boleh Buat Taman Air Macam Ni Kan…. Hehe :)

perghhh ni mmg idaman aku la

nak buat taman air. nak bela ikan koi sekali

best wooooo kalau ada taman air mcm dalam magazine bawah neh kan

sedap je mata memandang

tambah2 kalau ada ikan2 koi yang berenang2 manja gitu

perghhhhhh maunyer aku setiap hari lepak kat situ dowh

korang ada taman air ke kat rumah ek ?

15 Homestay Terbaik di Selangor dalam LIBUR Julai 2009 !

wahhhhh ala2 perempuan melayu terakhir gitu kan

hehe cekidaut the latest cover kat libur edisi june 2009

neh gambar kat sawah. cun giler dowh

hehe aku suka la ngan edisi ala2 tali air neh kan. memang best

sejuk je mata memandang kan. hehe ๐Ÿ™‚

siap la nanti aku pergi area kuala selangor or sekinchan

nak amik gambar mcm neh la. hehe ๐Ÿ™‚

Cantiknya Gambar Sampan Ni Dalam LIBUR June 2009 !

giler ah !

aku mmg selalu terbeli magazine senan cover dia lah

haha kali neh mmg aku betul2 terpikat dengan cover libur neh

gambar sampan kat tasik buatan yang sungguh best kan

gambar neh kat tropical spice garden kat teluk bahang penang

aku dah pernah pergi dah dulu. mmg best

siap ada kedai makan atas pokok lagi dowh

boleh minum air herba lagi ok. hehe ๐Ÿ™‚

check out the magazine at the nearest newsstands ok !

p/s – janganlah asyik baca tanpa bayar je yeop !

Life’s Like That by Lydia Teh !

hehe mcm biasa aku terbeli buku lagi

walaupun aku x sempat nak beli buku kat KLIBF 2009 hari tuh

bz dowh. mcm2 nak buat. haha

last2 x sempat nak pergi ke KLIBF 2009. nyesal pun ader ok. haha ๐Ÿ™‚

haha mmg lawak la buku2 neh

berdasarkan true story neh ok

memang dekat ngan masyarakat malaysia

cuma apsal la cover dia mcm tu lydia eh ?

buatlah cun sket. hehe punya la banyak cartoonist yang best2 kat malaya ni

hehe ๐Ÿ™‚

Senses of Malaysia Magazine – Giler Terpukau Aku Dengan Cover Dia !

haha biaslaah aku kalau pergi kedai

mesti akan terpukau dengan cover magazine

kalau harga ok aku terus beli

malas la nak baca2 free kat kedai tuh kan

bukannya apa.

karanga kalu tokei kedai haramkan segala pembacaan,

habislah kan. hehe ๐Ÿ™‚ dosa sampai ke akhirat. hehe

– – – – –

kali neh aku terbeli magazine senses of malaysia neh

giler cun down cover dia

gambar menarik. tertarik ko mmg da bomb ! haha

aku check out contents dia pun best gak

– – – – –

bukannya apa kan

kalau nak promote malaysia, promotelah betul2 kan

jangan lah buat magazine ala2 kadar adjer

baik tak payah buat

kalau nak buat, amiklah gambar2 yang cun mcm magazine neh

hehe apa lagi kawan2 pilah kedai beli ok !

LIBUR, PC.com & Gaya Travel Nusantara – Amik Ko Beli Sekali 3 Magazines !

hehe gler ah lepas dinner tadi aku perasan aku dah lama tak belek2 mag kan

so singgahlah kejap ke kedai magazines nak tengok mag baru

terjumpa mag libur idaman kalbu. haha

lawa dowh cover neh. cover kat putrajaya hot air ballon festival

aku tak sempat nak pergi. hampeh sekali !

takpe harap2 tahun depan ada lagi kan. kalau takde kuciwa lah !

so far cover libur memang tak pernah mengecewakanlah kan. hehe ๐Ÿ™‚

neh lagi satu mag aku beli PC.com

actually aku dah lama tak beli

percaya tak aku beli sebab dia ada feature iPhone adjer ?

haha sungguh terpengaruh aku dengan cover kan

gua manusia jugak ok. haha

lagi satu gaya travel nusantara

neh banyak cuti2 malaysia dengan cuti2 asia tenggara

mcm best je nak jalan2 nanti kan. hehe ๐Ÿ™‚

Trailer Novel ALAN ALONE – By CartoonRama.blogspot.com

trailer novel terbaru aliff

sempoi giler neh. cool dowh !

siap la aku nak beli nanti masa KLIBF 2009. hehe ๐Ÿ™‚

check out the blog here

Going Green dalam KLUe Edisi Terbaru !

perghhh aku respect la ngan sapa yang design cover neh

memang cukop menghijaukan mata coklat gelapku. hehe ๐Ÿ™‚

memang cukup hijau terang giler

aku suka gak ngan klue neh

sebab banyak design2 dalam dia

banyak gak tempat jalan2 carik makan ok. hehe ๐Ÿ™‚

apa lagi tunggu, pergilah beli majalah klue terbaru ok !

Pulau Lokasi Terbaik Untuk Bercuti dalam Majalah “Dekoratif” Edisi Ke-2

tadi masa aku pergi kedai buku

ternampak ada majalah pelancongan baru malaya lah !

hehe mcm sempoi je kan mag neh

aku pun beli adjer lah.

biasa aku beli libur je. or kadang2 terbeli gaya travel nusantara

dulu ada majalah traverama. sekarang dah bungkus kot. hehe ๐Ÿ™‚

anyway neh magazine dekoratif edisi ke dua

– – – – –

aku nak komen sket pasal magazine neh

font yang digunakan kena tukarlah kot.

kasilah font yang cool sket kan

quality gambar pun kureng la dalam magazine neh

kadang2 kalau kita buat majalah pelancongan kan

kena ada gambar2 yang menarik

barulah pembaca terasa nak pergi adjer ke tempat tuh kan. hehe

harap2 majalah neh akan kekal dan lakukan perubahan kan. hehe ๐Ÿ™‚

Wow ! Tak Sangka Pula Marketing Sebuah Buku Boleh Sehebat Buku “Rainforest Tears : A Borneo Story” Kan !

wowie !

*sambil terngaga kekagetan*

memang hebat

tak sangka aku marketing sesebuah buku boleh dibuat dengan sebegini hebat

buku rainforest tears karya paul leslie smith ni memang mengagumkan lah kan

siap dengan website yang sungguh super duper cool

boleh baca2 sket lagi kat website dia kan. best siot !

ternganga aku kejap tadi

omputeh kata – jaws dropping beb ! haha

korang kena melawat website tuh lah

aku dah terpengaruh

aku rasa nak pegi beli la buku neh masa KLIBF 2009 nanti. haha !