Category Archives: makalah + majalah

Confessions Of An Economic Hitman – Sebuah Video Interaktif Yang Senang Difahami!

pernah baca buku Confessions Of An Economic Hitman hasil karya John Perkins?

kalau pernah, anda pasti akan tahu apa yang video di bawah bincangkan

basically kini dunia diperintah oleh kaki-kaki kapitalis yang sentiasa mahukan keuntungan semaksima mungkin

mungkin dunia kita telah kehabisan tenaga sumber asli, mungkin dah sampai ke penghujung kehidupan dunia agaknya kan

apa2 pun aku memang suka dengan style penerangan video yang mcm ni

aku pernah beli buku si perkins ni dulu kat malaysia, tapi kini dah hilang ke mana entah

esok nak beli balik la buku tuh kat saeed book bank jinnah super

nak mentelaah kembali. semua pasal kapitalis sekarang ni kan! hehe 🙂

Economist and writer John Perkins was deeply involved in Washington’s economic schemes to create a global empire. Now he tells RT what’s come out of it – and who really controls the world’s biggest economy.

Jom Baca Buku Perjalanan ke Utara Pakistan | Islamabad, Punjab Province, Pakistan

 

Live Update: 22 Mar ’11, 8.27am PKT | From: iPhone 4 via Maxis MY & Mobilink PK | Author: KNizam

dah lama sebenarnya aku beli buku ni kat saeed book bank
yang satu tuh mmg sangat berguna tahun lepas
mmg jadi bahan rujukan utama masa aku ke utara pakistan
yang satu lagi tak sempat langsung nak baca pun hehe

Buku-Buku Berkenaan Pakistan Travel Yang Wajib Baca – Di Cadang Oleh Lonely Planet Book Pakistan & Karakoram Highway Travel Some More !

aku dah lama dah beli buku pasal pakistan & the karakoram highway travel by lonely planet ni

mmg dah buat review pun dalam bloh pasal buku ni, tapi x hengat kat mana. haha

bukan buku je boleh hilang ok, dengan blog2 post pun boleh hilang sekali dowh!

dalam buku lonely planet ni aku perasan dia ada cadangkan a few books untuk di baca pasal pakistan

and mostly pasal travelling, aku neh dah la hantu buku2 travel ni kan

pantang nampak la, surelah akan nak beli punya

beli dulu, setahun lepas tuh barulah terfikir nak baca. haha

ok lah aku senaraikan kat bawah neh semua buku2 pasal travelling kat pakistan ni

semoga bermanfaat ya !

Taipei 101 & Taiwan Destinasi Menawan dalam LIBUR September 2009 !

hehe makin cantik la kan cover libur neh

memang kena plak ngan kaler font header dia tuh

kali neh featuring taiwan , le taipep 101 eh ?

aku memang takkan ketinggalan membeli libur neh setiap bulan

hehe risau plak lepas neh x sempat nak beli kan. hehe 🙂

apa2 pun silalah beli di kedai berhampiran

memang banyak artikel pasal jalan-jalan cuti malaysia

percaya atau tidak, because of libur lah aku begitu teruja nak pergi ke pulau2 kat terengganu

dan aku dah melawati pulau2 kat sana 4-5 kali. hehe 🙂

banyak info pasal cuti2 malaysia dan jjcm jugak ya 🙂

Percutian Ke Ba’Kelalan Sarawak dalam LIBUR Ogos 2009 !

perghhhhh ada satu sebab je kenapa aku beli libur kali neh

sebab ada entry pasal ba’kelalan

korang tahu ke kat mana tu eh ?

hehe kat sarawak la dowh !

kat ba’ kelalan ada epal malaysia ok

satu2 nyer tempat ada banyak epal kat sana tau

nak pergi sana pun kena naik flight, tukar 2 kali kat kuching

perghhhhh kena pergi la ke sana satu hari nanti

ntah bila la tuh kan. hehe 🙂

Benarkan Iskandar Bukan Dzulqarnain ?

hehe hari tuh aku dah ckp yang aku terbeli banyak buku kan

neh salah satu buku yang aku beli

dah ala2 satu batch ngan buku yakjuj dan makjuj tuh

buku neh pasal benarkan iskandar bukan dzulqurnain

aku belum sentuh satu page pun lagi

aku suka pasal kisah2 mcm neh semenjak astro ada buat dokumentari dulu

astro oasis kalau x silap aku yang buat pasal iskandar dzulqurnain neh

aku cuba cari nak dload kat internet x jumpa plak full series rancangan tuh

ada sapa2 tahu kat mana dload ke eh ?

LAT The Early Series Memang Best !

ok aku admit

semalam aku pergi shopping buku lagi lepas dinner

haha giler banyak aku beli buku

beli je la dulu. baca nyer ntah bila la kan

dalam banyak2 buku yang lat the early series mmg paling best la

semua cartoon2 dato’ lat yang terawal

collection from nst

ada yang aku x pernha tengok

overall mmg puas hatilah baca lat neh

mmg boleh senyum sendiri bila korang baca nanti

harga agak mahal dalam rm120

tapi mmg berbaloi2 (bak kata amy search)

memang puas hati

santapan minda di petang2 hari

apa lagi, jangan tunggu adjer

pi lah beli kat kedai buku berhampiran

hardcover version lagi ok

sesuai untuk collector’s item neh. hehe 🙂

Jom Jalan2 Kat Penang dalam Senses of Malaysia, Edisi Julai 2009 !

perghhhh neh ada lagis atu local travel mag yang aku suka

ko tengok la gaya cover dia tuh

gambar yang simple

tapi diolah dengan begitu cun. warna kuning pekat dowh

macam baru kena simbah cat kuning je bangunan tuh kan. hehe 🙂

memang sharp sungguh tukhang amik gambar neh

cool dowh !

apa lagi, pegi la beli sendiri mag senses of malaysia edisi julai 2009 neh

jom jalan2 ke penang !

p/s – kat mana chendol paling power dan best kat penang eh ?

Kembara Zoom! Dalam Gaya Travel Nusantara Terbaru Dowh !

perghhhh aku dah mula suka la ngan mag neh

banyak giler cerita pasal cuti2 malaysia dalam neh ok

banyak tips. banyak senarai hotel/motel. semua ada la

make sure korang beli sebelum cuti2 malaysia ok

kali neh mag neh focus pasal negeri pahang plak

aku check tadi ada pasal escape kat kuala gandah.

ala yang naik gajah masuk sungai tu la

pastu ada plak edisi khas pahang delights. adoyai !

kecur ayaq liur ok tengok masakan pahang

especially ikan patin masak tempoyak. memang menusuk hidung la

gambar2 pun cun dalam mag neh

aku perasan quality mag neh dah meningkat sekali ganda lah

cayalah gaya travel nusantara !

dah ala2 sama taraf ngan libur ok

watch out libur. hehe 🙂

Macam Dah Lama Plak Aku Tak “Terbeli Buku” Kan…. Hehe :)

hehe aku dapat flyer from times bookshop neh

rasa mcm dah lama plak tak pergi kedai buku

dulu2 selalu la lepas dinner especially kalau dinner kat alpha angle tuh

click kat atas kalau nak tengok dengan image besar bagak. hehe

surelah akan terbeli buku. eh silap. termasuk kedai buku dulu

pastu surelah akan terbeli buku

last2 balik rumah ngadap tv ngan blog

x sempat pun nak baca buku. haha

bila last sekali korang beli buku eh ?