Category Archives: koleq + kuale kangsa

Salam Ramadhan 1430H

ok esok dah nak puasa kan.

aku nak minta maaf pada semua pembaca blog neh. hehe 🙂

kira 0-0 la ok.

saling bermaafan sebelum menjelangnya maghrib nanti.

tengoklah kalau ada masa nanti aku coretkan sedikit kenangan berpuasa di bumi kuale

best woooo puasa kat sana. boleh terawih kat masjid ridzwaniah

pergi param kat lembah, tepi sungai. hehe 🙂

berebut (berlari) nak pergi moreh kat dining hall

nga ta masa sahur ?

kalau ada masa la kan. hehe 🙂

– – – – –

p/s – sahur yengko 2009 di mana ek ?

Syamille AgroFarm & Resort, Kati, Kuala Kangsar – Cayalah! Ada Jugak Accommodation Lain Kat Kuale!

hehe masa aku tengok tv hari tuh aku terperasan pasal ladang kamben neh

hehe ini bukan sebarang ladang kamben ok

ini ladang kamben yang commercial dan hitech

siap ada resort tuh ok. haha

yang best nyer location dia kat kati, kuala kangsar

so kalau aku turun kuala kangsar, takde accommodation, bolehlah singgah kat sini

kemudahan ala2 resort tuh dowh

silap2 ada beriyani kamben sekali !

ala2 syed’s nasi bukhara ke kan. haha

– – – –

Ladang & Resort :

Lot 3749 & 3750, Jalan Lata Perahu, Kg. Chuar Hulu, Mukim Chegar Galah, 33020 Kati, Kuala Kangsar, Perak Darul Ridzuan

Pejabat Urusan :

No. 35, Jalan USJ 21/11,  UEP Subang Jaya, 47600 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan

Telefon : +603-8024 2533 Fax :      +603-8024 3422 E-mail : info@syamille.com

Picnic Yengko 2009 @ Port Dickson @ 25 Julai 2009 !

haha batch aku lagi sekali nak buat mega reunion

picnic yengko 2009 at port dickson

last mega reunion feb 2008 kat big school, sukantara 2008 !

kali neh kitaorang nak gegar pd la plaks. ahaks

– – – –

nantikan posting secara live from pd sabtu ini bermula pada 1000hrs hingga 1600hrs

mcm2 makanan ada. bbq chicken wings special pun ada

futsaltera dan volleyball x payah ckp la kan.

click here to view the bigger version of the posterama above

jumpa di saaaannnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaaa !

p/s – dgr cerita dah ada snorkelling spots kat pd. betoi ka ?

Pelajar dari Thailand Disahkan Hidapi H1N1 di MCKK

aisey dah sampai kuale la pulok

game cancel. bebudak vaji ngan a few budak koleq kena kuarantin

read more at my batch’s blog here

aisey bukan game bola la.

tapi rugby ok. annual game mckk-vaji. this year vaji datang kuale.

amendalah bernama ngan m star neh !

– – – – –

source m star

KUALA KANGSAR: Seorang pelajar dari Thailand yang tiba di Maktab Melayu Kuala Kangsar (MCKK) di sini dikesan positif menghidapi virus selesema babi (H1N1) hari ini.

Menurut sumber, kes import itu dikesan apabila pelajar terbabit tiba di MCKK di sini untuk mengadakan perlawanan bola sepak persahabatan dengan pasukan MCKK.

Pelajar berkenaan sedang dikuarantin di MCKK selama seminggu dengan diawasi pihak kesihatan daerah, bersama sebahagian orang yang mempunyai kontak dengan pelajar itu, katanya ketika dihubungi di sini.

Beliau berkata pelajar berkenaan didapati mempunyai simptom menghidapi virus H1N1 ketika beliau tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Bayan Lepas di Pulau Pinang semalam dan tidak pasti mengapa pelajar itu tidak dikuarantinkan.

Katanya pengawasan ketat sedang dilakukan di MCKK dan setakat ini tiada lagi melibatkan kes tempatan.

Yengkoz 94 @ MCOBA Futsal 2009 Ahad Ni !

haha kali neh batch aku akan hantar 3 team terus

kitaorang akan masuk both veteran & non-veteran category

giler kuasa ! haha

cekidaut the posterama below

pica, faz, amoeba, rosdan, kalai, kadaq, ayien & belly

zahir, fitt, julap, che wan, hazerk, he-man, abon & toje

gambar masa carnivale f1f2

image courtesy of onggon’s flickR

– – – – – –

dulu masa 2007 kalah sebab kfc

kali neh kami akan menang dengan kfc ! hahaha

plus serunding sket la kot. hehe


Hoki Piala Dunia Remaja 2009 – Malaysia vs Korea : 0-2

aisey kalah la plak kan

korea mmg hockey powerhouse lah. tapi dulu2 diaorang lebey kurang je ngan malaysia

sekarang mcm dah susah sket nak masuk 2nd round

tapi apa2 pun boleh berlaku kan. hehe

hope that malaysia keep on winning la lepas neh kan. hehe

– – – – –

source the star

JOHOR BARU: Malaysia’s chances of advancing to the second round of the Junior World Cup Finals took a hard knock when they lost 0-2 to South Korea in a Group C match at the Taman Daya Hockey Stadium here yesterday.

A goal in each half from successful penalty corner executions gave the Koreans full points. The Koreans had in their opening match on Sunday beaten the United States 8-0 while the Malaysians scored a 1-0 win over England.

The Koreans went on the offensive from the start yesterday and their speed play had the Malaysians reeling in defence.

And they did not have to wait long to take the lead. They earned their first penalty corner in the fifth minute and Kang Moon-kyu deflected home the drag flick taken by Lee Woo-geun.

Hockey Asia Cup 2009 – (1st) Korea (2nd) Pakistan (3rd) China (4th) Malaysia !

aisey lepas kalah ngan pakistan dalam game yang serba pantas

aku mmg suka tengok game malaysia vs pakistan especially masa 1-1

lepas kena 1-2 dah mula hampeh sket kan. mental dowh ! hehe

malaysia kalah la plak ngan china

kali neh lepas 3-3 untill final whistle, malaysia kalah penalty

takde luck la plak dalam 3rd/4th placing kali neh kan

korea menang dengan pakistan 1-0

so korea akan terus ke world cup 2010 kat india

malaysia dengan team2 yang lain kenalah main qualifying round nanti

– – – – –

source here

KUANTAN – Impian Malaysia sekurang- kurangnya menduduki tempat ketiga pada Kejohanan Hoki Piala Asia VIII, berkecai apabila kecundang 7-6 menerusi penentuan pukulan penalti kepada China pada perlawanan penuh dramatik di Stadium Hoki Indera Mahkota di sini, semalam.

Sebelum itu, kedua-dua pasukan terikat 3-3 pada masa sebenar dalam pertemuan menentukan tempat ketiga dan keempat, yang terpaksa diheret ke masa tambahan.

Debaran memuncak apabila kedua-dua pasukan turut terikat 3-3 selepas lima pukulan penalti sehingga memaksa pukulan ulangan penalti pusingan kedua.

Selepas lapan pukulan disempurnakan, kedua-dua pasukan terikat pada kedudukan 6-6.

Selamat Hari Guru Untuk Kesemua Cikgu2 Yang Pernah Mengajar Saya Tulis Baca !

esok hari guru kan

16 mei 2009 !

selamat hari guru buat semua cikgu2 di malaysia

tidak kira di mana jua anda berada

jasa cikgu2 sekalian tidak dapat dibalas.

– – – – –

manalah pergi kawan2 aku masa kat tadika neh kan

di mana kah guru2 aku seperti gambar di atas ?

– – – – –

setiap kali datang hari guru memang aku selalu baca sajak usman awang neh

memang best sajak neh

paling best part yang aku boldkan tuh

how true kan !

sumber hari guru di sini ya

BERBURU ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

2009 Men’s Hockey Asia Cup – SemiFinale = Malaysia vs Pakistan LIVE at TV9 @ 1930hrs !

yeay !

ada gak live kat tv9 kul 1930hrs malam ni

lagi 20 minutes game nak start malaysia vs pakistan kat kuantan pitch

masalahnyer hujan lebat giler kat melawati

astro x payah cakap la kan. haha !

i’l try to update the results here

refresh this space !

– – – – –

1930hrs – game baru nak start. semua pemain bersemangat. haha

1931hrs – pakistan nampak yakin. mereka ada pakar pukulan sudut penalti

1935hrs – hujan lebat kat melawati. astro tergendala. aku give up. haha

1940hrs – malaysia score dowh ! mas vs pak = 1 – 0 !

1941hrs – malaysia menyerang dengan pantas. hebat speantas kilat sebelah kanan

1943hrs – pakistan counter attack. mujo malaysia dapat menyekat depa

1945hrs – game berbaki lagi 25 minit. separuh masa pertama. hehe 🙂

1946hrs – pakistan nampak tertekan. malaysia cool je. cool like ice u know.

1947hrs – stadium mmg packed giler. mcm sardin. dengan gendangnya. best kan !

1948hrs – pakistan mengasak D malaysia. menyerang di sebelah kanan. malaysia dpt merampas bola

1949hrs – chua boon huat tengah dribble baek punya. terlepas la plaks. ahaks

2009 Men’s Hockey Asia Cup – SemiFinale = Malaysia vs Pakistan & Korea vs China !

yeay ! malaysia masuk semi-finale lagi !

hehe harap2 menang la dengan pakistan

though lately mcm selalu seri or kalah kan

ala malaysia, dah la main kat malaysia, bila lagi nak menang kan

kalau main kat winter turf tuh bolehlah bagi reason sejuk giler

mengcengkam ke tulang sum2

tapi main kat malaysia, takkan tak boleh menang kot. hehe !