Category Archives: hockey + turf

Good Luck to MigDuck or MCKK Hockey Team at the National Level 2nd Round Today

good luck boys !

harap2 korang menang semua game 2nd round and masuk finale

dah lama x masuk finale ni kan.

utk rewards, sila deal ngan mat nad ya.

your ex-coach ni nak pergi ke hunza valley kejap lagi, it’s a 4hrs drive from gilgit here

show us good hockey game boys!

good luck to all coaches, oldboys and mr thaman/pala at ipoh turf pitch today!

no internet connection after this. chioww !

“Mighty Ducks Project – MCKK Hockey Revival Program” Is On Facebook!

click here to go to the facebook fan page

Good Luck to MigDuck (MCKK) Hockey Team – Hockey U-16 North Zone Championship 2010 at Turf Pitch, Sg Petani Kedah

mcm biasa since aku dah ada kat south asia, hanya boleh bagi financial ngan moral support je la kat bebudak neh kan

rough and pak tuan syed dah ada kat sungai petani pagi tadi

the whole team plus the most dedicated teacher & coach in the world – mr thaman singh (my ex coach for MCKK U-14 & MCKK U15 in 1990-1992) and mr pala dah ada di sungai petani

i will miss the turf pitch there. we did celebrated at the pitch when we did qualfied for the national championship in 2008

banyak sangat drama at sungai petani, haha aku tak jumpa la plak old blog posting tuh

will be missing the boys, the jerseys, the turf pitch, asam boi, jalan2 cari makan at sungai petani, star’s cheer mckk kopi o, the last finale is against seratas in 2008

tahun neh, based on noni kapet’s report (yes! we did blog live at 3am), aku rasa the boys akan go all the way to the final

good luck boys!

Aussies Break German Wall To Win Hero Honda Hockey World Cup 2010 (Dawn.com)

game memang bosan giler tadi ok

aku rasa australia ngan germany both main berhati2 sangat la

attack ada la gak kan. hehe cuma xde la sehebat game diaorang masa semi dulu hehe

apa2 pun australia dah lama x menang world cup kan. germany efficient gak la attacking depa

aku suka bila counter attack australia lepas germany gagal penalty corner, power dowh

lepas ni nak kena train bebudak migduck amik drag flick la plak. hehe 🙂

source here

– – – – – – – – – –

NEW DELHI: Power-packed Australia proved third time lucky as they won the men’s field hockey World Cup after a 24-year hiatus with a 2-1 win over defending champions Germany on Saturday.

Luke Doerner scored the winning penalty corner 11 minutes from the end after Edward Ockenden had put the Kookaburras ahead in the sixth minute and Moritz Furste drew level for Germany in the 48th.

Doerner’s eighth goal in the tournament made him the joint leading scorer with another penalty corner specialist Taeke Taekema of the Netherlands.

Australia, whose previous World Cup title came way back in 1986, had lost the last two finals against Germany in 2002 and 2006.

The Netherlands Finish 3rd Hero Honda World Cup Hockey 2010! (Dawn.com)

giler ah power packed goal ok. memang cool giler ah the netherlands neh

memang semangat giler aku tengok depa main

best game neh. ko imagine aku hengat holland dah nak kalah dah 3-1

sekali depa bangun balik equalise 3-3 and then boleh plak score 4-3 terus menang

cukop dramatic ok. respect giler!

source here

– – – – – – – – – –

NEW DELHI: The Netherlands gave veteran goalkeeper Guus Vogels a retirement present by winning the bronze medal in the men’s field hockey World Cup with a 4-3 win over England on Saturday.

In a thrilling play-off for the third and fourth place positions, Rogier Hofman scored the winning goal three minutes before the final whistle after the Dutch fought back from 1-3 at half-time.

Vogels, who turns 35 later this month, was named the Dutch captain instead of Teun de Nooijer for the bronze medal match, his last international game after earning 259 caps for his country.

European champions England, hoping for a podium finish for the first time since winning the silver medal in 1986, were swept aside in the second half by a determined Dutch side.

Hero Honda Hockey World Cup 2010 – Schedule Day 6 & 7

aku rasa mcm dah makin boring la plak ngan hockey world cup neh

game paling best masa india lawan pakistan ja hari tu

yang lain2 mcm boring  giler. australia selamba la boleh menang sampai 12-0

mcm main rugby plak dowh. haha

esok jumaat ! yeay hopefully game best la kan

australia lawan spain sabtu mesti best gak

nak buat livetweets la mcm biasa kan. haha

Hero Honda Hockey World Cup 2010 – Schedule Day 3, 4 & 5

this is the schedule for day 3, 4 and 5 which is today till next 2 days

all timings are local time new delhi, india

click here for latest standings & this blogger who reports from the stadium

Hero Honda Hockey World Cup 2010 – Results Day 2 : New Zealand (3) vs Canad (2), Germany (2) vs South Korea (2) & Holland (3) vs Argentina (0)

giler boring game hari neh

sampai mengantuk2 aku tengok tadi. haha

overall day 2 mmg membosankan la except game korea vs germany ended with tie tuh kan. hehe 🙂

tengok holland main pun bosan dowh, siap score hattrick tu si taekema tu dowh

apa kes semua score pakai penalty corner je manjang. haha

europe main mmg membosankan kan. asyik nak passing belakang adjer

haha harap2 day 3 menarik la esok kan. ehhe 🙂

Hero Honda Hockey World Cup 2010 – Schedule Day 2

this is the schedule for day 2 which is today

all timings are local time new delhi, india

click here for latest standings

Hero Honda Hockey World Cup 2010 – Results Day 1 : SPA (4) vs RSA (2), ENG (3) vs AUS (2) & IND (4) vs PAK (1)

1st day yang sungguh thrill bagi aku la kan

hehe dengan kejutan england mengalahkan australia tuh beb !

siapa la sangka england boleh kalahkan australia kan

memang superb la england kali neh. hehe 🙂

tapi paling best game 1st day ni ialah perlawanan di antara india dengan pakistan

aku siap buat live twittering tuh ok.

penat beb menaip sambil tengok live kat channel 10 sports ok. hehe 🙂

apa2 pun lepas ni pada sapa2 yang nak tengok live update melalui twitter status click sini ok

mcm ada chance je india nak jadi world cup champion kali neh kan. hehe 🙂

memang satu classic match. ingat lagi kalau india lawan pakistan kat bukit jalil dulu2 mmg sengit giler

aku suka dua2 team ni india ngan pakistan from south asia sebab depa main fast game

attack giler2 punya tak macam europe team yang main slow gak la kan. hehe 🙂

apa2 pun team pakistan kalah 1st game. takpe cuba lagi next game ok

tahniah pada india, england dan spain kali ni !