Category Archives: forum i.t + gajet

Canon EOS 5D Mark II Review – Dah Sampai Seru Nak Pakai dSLR Tak Lama Lagi !

tetiba terasa mcm dah sampai seru nak pakai dSLR la plak

selama ni bila aku travel, bila nampak landscape yang cun, terasa geram je

tambah2 lagi bila digicam or iPhone4 takleh capture landscape dengan cun

so it’s time to buy a dSLR la kot. kena banyak belajar lagi ni hehe 🙂

jom kita tengok review untuk dSLR canon 5DMII ni. mcm best je ni

kena tengok review dulu before terasa nak beli next week!

Sometimes It’s Not About The Camera, It’s About The Hand That Holds The Camera & The Eyes That Sees the Screen that Matters

iPhone can take such a good picture eh?

Fret not. You’ll be amazed what this guy did with his iPhone 3Gs (yes not even iP4 beb!)

Love your gadget.

Make the best out of it.

Don’t blame others should you failed to capitalize the usage of your own gadget!

Google Doodle for Today – New Year’s Eve 2011

perghhh mcm dah lama la tak post apa2 psl google doodle kan

kali ni mcm kureng la sket design dia, x lawa mcm dulu2 hehe 🙂

apa2 pun mmg ok la jugak sebab dah lama xde doodle ni

check out how the world celebrates this new year 2011 here

LEGO Black Ops – Smart Sehhhh

perghhhh gempak giler ah legi black op no

mmg smart dowh. i loike!

A Surprise by Apple.com on 16.11.2010 ?

perghhh apple ni x habis2 ngan surprises la kan. ntah apa la esok ni nanti

message ni terpampang dalam website apple. something pasal itunes esok

x sabar2 dowh nak tunggu apa sebenarnya akan berlaku esok ni. hehe

Google Doodle for Today – Discovery of X-Ray

perghhh tetiba bagak giler plak google doodle hari ni kan

rupa2nya pasal discovery of x-ray vision ni

aku hengatkan pasal halloween day ke mende tadi kan. hehe 🙂

click here for details

Google Doodle For Today – Halloween Party & Scooby Doo Series – Perghhh ! Cun Siot ! 1st Time Doodle Ada 5 Series Serentak, Mmg Cool !

perghhhh x sangka plak aku ada doodle baru hari ni

sempena dengan halloween party and then sekali ngan scooby doo series neh

mmg best sebab ada 5 series doodle serentak dipamerkan kat frontpage google kan

makin lama makin cool la google doodle kali neh. hehe 🙂

click here to get the details of today’s google doodle

Google Doodle for Today – John Lennon

whoa! jarang ok google doodle ada video mcm ni
aku ingat lagi last sekali doodle buat mcm ni untuk pacman
mmg cool giler ah! cepat masuk google.com sekarang ok

Statistics Berkenaan KNizam.com Daripada AwStats – 2008, 2009 & 2010

dah lama plak tak check performance blog ni kan. hehe

aku start secara serius buat blog ni circa 2008 dulu. masa dulu baru je beli domain ok

memang kelam kabut kejap. dah la xde fantastico ok dalam server

terkulat2 aku install manually WP masa tuh, pastu terkial2 belajar WP sorang2 hehe

the rest is history.belajar sendiri and then pandai pun sendiri adjer la.

jom kita check kejap performance blog ni untuk 2008, 2009 dan 2010

ini bukan entry memuji diri sekadar nak tengok kat mana blog aku sekarang ni kan

aku pernah kena ddos atatck 2 kali, semua pasal General Election 2008 ngan EURO 2006

masa beijing 2008 pun nyaris2 aku nak kena ddos. lepas tuh aku dah serik dah ok

malas dah aku nak update blog pasal perkembangan semasa secara serius

cukoplah dapat traffic menggila secara tetiba. pastu merana. haha

tak pasal2 masa GE 2008 tuh serverfreak siap kena pindahkan server aku ke sans fransisco ke mana ntah.

now blog aku more towards #LiveBlogging. syok woooooo hehe 🙂

Google Doodle for Today – Hari Jadi Kartun Flinstones Yang Ke-50 Siot!

perghhh sapa la yang x pernah nengok kartun zaman batu neh kan

mmg kelakor. kata koooo. hehe

dah 50 tahun umurnya kartun ni ek. dah status nenek gtew.