Category Archives: filem + wayang

Mehandi Laga Ke Rakhna – OST Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995) – Lata Mangeskhar & Udit Narayan

antara lagu bollywood yang best woooo

layan je lah ! hehe

gemersik je suara depa ni kan.

comel giler kajol masa starting lagu ni. hehe 🙂

source here

Movie : Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)
Singer : Lata Mangeshkar & Udit Narayan
Cast : Shahrukh Khan & Kajol

Dilwale Dulhania Le Jayenge (English : The Big Hearted Will Take the Bride), also known as DDLJ, is an Indian film. It premiered on 19 October 1995 and was released nationwide on 20 October 1995. Dilwale Dulhania Le Jayenge was directed by Aditya Chopra, and stars Shahrukh Khan, Kajol, and Amrish Puri.

Earning over Rs 580 million in India and Rs 175 million overseas, the film became the biggest Bollywood hit of the year,as well as one of the biggest Bollywood hits of all time.The movie remains the longest running film in the history of Indian cinema.

In February 2010, the film set a record by completing 750 weeks of continuous play in Mumbai theatres.On October 20th, 2009 the movie completed 15 years of non-stop running.The film was included in the Cinema India showcase, “The Changing Face of Indian Cinema”, which toured the United States in July and August 2004.

The Social Network (2010) – Facebook The Movie ? Apakah ?

haha ntah hapa2 betul la depa ni kan

sampaikan facebook pun boleh jadik dalam movie dah ni ok

tapi kalau keluar aku rasa mcm nak tengok gak ni sebenarnya hehe

check out the official blog here

– – – –  – –

source here

The Social Network is an upcoming 2010 drama film directed by David Fincher about the founding of Facebook and the phenomenon. The film features an ensemble cast which consists of Jesse Eisenberg, Brenda Song, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Rooney Mara and Armie Hammer. The film was written by Aaron Sorkin and adapted from Ben Mezrich‘s 2009 book The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal. The film is distributed by Columbia Pictures and is set for an October 1, 2010 release.

None of the Facebook staff, including founder Mark Zuckerberg, will be involved with the project. One of the co-founders, Eduardo Saverin, was a consultant for Mezrich’s book.

Piranha 3D (2010) – OMK! Gempaq Giler OK Trailer Dia, Mmg Cukup Saspens, Imagine La Kalau Betul2 Ada kat Laut Kat Malaysia Kan, Hehe

aku terperasan kat channel NMX tadi ada trailer pasal piranha 3D ni

perghhhh ganas giler ah cerita piranha kali neh

mmg cukup seram. ko imagine la kalau ada kat laut or sungai malaysia

tobat la aku tak mandi kat air terjun or kat sungai or laut lepas ni haha

cekidaut the trailer kat bawah ni OK

kejap lagi nak tengok game england. weeeheeeee

– – – – – – –

source here

Every year the population of sleepy Lake Victoria explodes from 5,000 to 50,000 for Spring Break, a riot of sun and drunken fun. But this year, there’s something more to worry about than hangovers and complaints from local old timers; a new type of terror is about to be cut loose on Lake Victoria. After a sudden underwater tremor sets free scores of the prehistoric man-eating fish, an unlikely group of strangers must band together to stop themselves from becoming fish food for the areas new razor-toothed residents.

Nightmare On Elm Street (2010) – Freddy Kreuger Is Back This Summer !

tu dia masa aku lepak2 tadi ternampak trailer nightmare on the elm street neh

freddy kreuger is back this summer 2010 fellas !

bukan si azman ishak kreuger ok. hehe 🙂

tengok pengarah mmg hebat la sebab michael bay yang arahkan kan.

surelah meletop nanti. seram woooooo haha thriller action dowh!

Lagenda Budak Setan (2010) – Novel Adaptasi Ahadiat Akasyah Di Zaman 90an + Trailer Hebat 2010 !

aku tertengok trailer filem yang bakal muncul di tahun 2010 neh tadi kat blog serius

mmg superb la trailer dia, antara trailer filem melayu yang best.

angle camera pun cool je hehe.

paling best masa scene kat pokok atas bukit ngan sampai sampai ke rumah kat paya bakau

mcm neh la baru orang tertarik nak tengok filem kat cinema kan. hehe 🙂

lagu pun sedap dowh dalam trailer neh kan

dengan ala2 thriller seram gitu. padahal cerita chenta banget haha

siapa2 yang biasa dengan ahadiat akasyah mesti akan pernah baca novel budak setan neh

mmg famous masa zaman2 90an ok

Mad World (OST The Crazies & Live Performance) – Gary Jules

serius tadi aku tertengok trailer “the crazies” ada lagu “mad world” neh

best giler siot lagu neh, walaupun dalam movie thriller tapi lagu neh mmg cool ah

live performance mmg lagi la best kan. dah terngiang2 plak lagu neh dalam kepala aku sekarang

dem lagu neh mcm lagu lenka troubel is friend la kan

mula2 dengar terus masuk kepala, teringat2 kat lirik ngan melody dia yang sempoi dowh

All around me are familiar faces
worn out places, worn out faces
Bright and early for the daily races
Going nowhere, going nowhere
Their tears are filling up their glasses
No expression, no expression
Hide my head I wanna drown my sorrow
No tomorrow, no tomorrow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I’m dying
Are the best I’ve ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It’s a very very, mad world, mad world

Hikayat Merong Mahawangsa (2010) – Satu Lagi Karya Epik Malaya Nukilan KRU Studios!

perghhh aku mmg minat la ngan filem2 style epik mcm neh

filem2 mcm neh membolehkan kita untuk mengungkap kembali sejarah

belajar sejarah melalui filem pun best gak kan. mmg live dan real lah rasanya

aku rasa malaysia neh mmg banyak subject kalau nak betul2 buat filem epik

filem puteri gunung ledang contohnya, dengan pelakon yang mantap, set hebat mmg menarik

harap2 lepas neh ada lagi la filem2 epik mcm neh kan. hehe 🙂

Invictus (2010) Official Trailer (HD)

nampak mcm gempak adjer movie trailer invictus neh kan

mana taknyer kalau dah morgan freeman combine ngan matt damon

mmg la akan jadi drama paling cool abad ini, mesti best cerita klasik sejarah ni. hehe 🙂

The true story of how Nelson Mandela joined forces with the captain of South Africa’s rugby team, Francois Pienaar, to help unite their country. Newly elected President Mandela knows his nation remains racially and economically divided in the wake of apartheid. Believing he can bring his people together through the universal language of sport, Mandela rallies South Africa’s underdog rugby team as they make an unlikely run to the 1995 World Cup Championship match.

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2010) – Official Trailer HD

perghhhh ramai pelakon hebat la dalam cerita neh

mcm2 pelakon ada. korang check je lah dia punya official website ok

sila google sendiri, jangan malas2 ya. hehe 🙂

Frozen

aku baru je naik chair lift kat patriata hari tu

scary giler ah. haha

inikan plak kat stranded mcm dalam trailer neh kan. lagi la horror. haha

kalau siapa2 perasan,

ni la tajuk blog paling ringkas. haha

eh rasa nak main salji lagi lah