Category Archives: filem + wayang

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

perghhhhh depa dah release la trailer untuk filem terbaru Peter Jackson ni

The Hobbits. mesti best giler ni. dah lama x tengok movie ala2 adventure mcm LOTR ni kan

confirm box office punyalah filem ni. rasa  x sabar2 beb nak tengok filem terbaru peter ni

dah la release masa xmas 2012 nanti. xde trilogy hobbits ke eh?

Prisoners of the Himalayas – The Life & Fate of The Krygyz of The Afghan Pamir – Sebuah Dokumentari Menarik!

peghhhhhhhh dah lama la x tengok short film yang best macam ni

biasanya memang aku mengikuti apa yang berlaku di northern pakistan ni

tambah2 bila nak travel ke sana. life kat sana lain sket. dunia pun lain

Prisoners of the Himalayas from Louis Meunier on Vimeo.

dunia kat northern pakistan lebih cantik daripada tempat2 lain di pakistan ni

memang lawa, especially masa musim luruh dan musim bunga. wa x tipu woooo

ni satu projek dokumentari pasal wakhan corridor kat area pamir mountains

Prisoners of the Himalayas – 2nd teaser from Louis Meunier on Vimeo.

memang satu area yang sungguh remote, atas gunung yang sentiasa dilitupi salji sepanjang tahun

macam mana la depa boleh duduk at atas tuh kan. aku dok kat naran yang -15’c pun x tahan wo!

ni sedikit sinopsis pasal dokumentari ni

– – – – – – – – – –

source from here

Soley Soley (1971) – Middle of the Road – Lagu Dalam Hantu Kak Limah Balik Rumah

best beb lagu ni, lagu yang dinyanyikan balik dalam Hantu Kak Limah Balik Rumah

Usop ngan Abu Huraira nyanyi masa makan maggi, terbaek ah lagu ni beb!

ni mesti lagu2 yang famous di zaman mamat khalid dulu2 tahun 1971 kan. hehe

Bhutto (2010) – Official Trailer HD – Ditayangkan di Sundance Film Festival 2011

nampaknya ada filem baru berkaitan pakistan semasa festival filem sundace 2011 baru-baru ini. filem yang berkisarkan kepada bekas perdana menteri pakistan yang telah dibunuh di rawalpindi beberapa tahun lepas. aku tak pasti samada filem ni nanti akan dilepaskan ataupun tidak untuk tayangan di pakistan, mahupun malaysia. tapi takpe, torrent berlambak2 kan ada. hehe 🙂 download sahajalah nanti kan

tapi seriously aku memang rasa nak tengok sangat filem ni sebab filem2 ni ala2 sejarah kisah benar. pasti menarik menyaksikan kisah benazir bhutto daripada kacamata seorang pengarah filem nanti kan. aku takde masa benazir dibunuh di rawalpindi. dengar ceritanya sungguh huru-hara ketika itu. kawasan sind province paling bergolak ketika benazir dibunuh. bekas suaminya kini adalah presiden pakistan ketika ini.

saksikan website rasmi filem bhutto (2010) di sini

– – – – – – – – –

sumber di sini

Cinta Kristal (Memancccoorrr!) OST Filem HKLBR & Di Sebalik Tabir Filem Hantu Kak Limah Balik Rumah (2010)

perghhhh filem hantu kak limah balik rumah kat kg pisang ni kisah benar rupanya

aku dah agak dah. hehe. memang terbaik ah mamat khalid buat filem ni

mmg kelakar, gua siap tengok 2 kali beb nak support filem tempatan. haha

saksikanlah lagu rasmi cinta kristal (nyanyian asal rahim maarof) dinyanyikan semula dengan memancor2 oleh husin untuk che nin

kat bawah ni plak di sebalik tabir pembikinan filem hantu kak limah balik rumah ni

mmg terbaek!

Hantu Kak Limah Balik Rumah (2010) – Official Trailer, Sebuah Lagi Kesinambungan Zombie Kampung Pisang, Buah Tangan Mamat Khalid !

perghhhh aku semenjak tengak movie rock arahan mamat khalid mmg terus syok la ngan filem dia

mmg ada hasil seni yang menarik filem2 dia ni. mmg kelakar la kalau tengok rock ngan zombie kg pisang

kali ni mamat khalid kembali dengan sambungan zombie kampung pisang

diberi tajuk hantu kak limah balik rumah, hampeh! tajuk x boleh blah. haha

ingatkan sequel dia akan bertajuk zombie kilang biskut tadi. hehe

kat bawah ni ada sedutan lagi ost filem hantu kak limah balik rumah ni

Sinopsis: Husin yang bekerja di Singapura telah bercadang untuk pulang ke kampung halamanya, Kampung Pisang. Setelah kepulangannya, dia merasakan jirannya, Mak Limah berkelakuanb pelik kerana tidak bercakap dan tidak tidur. Sewaktu minum di warung Pak Munawar, Husin menceritakan berkemungkinan bahawa Mak Limah adalah hantu. Pak Abu membuat cadangan untuk menyiasat dengan lebih lanjut dan mereka tealh pergi ke rumah Mak Limah dan mereka terperanjat kerana melihat mayat Mak Limah dan menjadi busuk. Walaubagaimanapun, setelah Mak Limah dikebumikan, orang kampung masih lagi mengalami kejadian-kejadian aneh.

sumber di sini

Rishte Naate – De Dana Dan (OST) (2009)

best plak layan lagu pepagi winter ni kan

aku teringat pasal lagu ni sebab lagu la dok berkumandang masa pergi balakot hari tuh. hehe

berkali2 diulang sampai aku boleh ingat lagu ni. tapi mmg best gak la lagu ni kan.

Rishte Naate – Bollywood Hindi Song Lyrics

Movie: De Dana Dan (2009)
Music Director:Pritam Chakraborty, Rdb
Director: Priyadarshan
Lyricist: Sayeed Qadri
Starring: Akshay Kumar, Katrina Kaif, Suneil Shetty, Paresh Rawal
Song Title: Rishte Naate
Release Date: November 27, 2009

Rishte Naate Lyrics

You and I
Will be together til the end of time
I promise I ll never let you go
Now that i know you love me
You and I
Will be together til the end of time
I promise I ll never let you go
Now that i know you love me

Chalun main tere peeche peeche
Baaki saare bandhan tod doon
Jo tere tak na jaye
Us raste ko chhod doon
Har khwab mera umeed meri
Main tujhe jod doon

Sab rishte naate haske tod doon
Bas tujhse dil ka rista jod doon
Jod doon
Sab rishte naate haske tod doon
Bas tujhse dil ka rista jod doon

Emak Ingin Naik Haji – Movie Trailer Yang Mengesankan!

perghhhh nak mengalir air mata siot tengok movie trailer bawah ni kan

mmg sedih. mmg sesuatu yang paling bernilai kalau dapat melihat parents kita pergi haji

aku dapat rasakan benda yg sama masa tahun 2008. seronok rasanya, sekejap sahaja masa berlalu

macam2 yg berlaku semasa parents aku di tanahsuci. setiap weekend aku balik jasin. hehe

‘Aisha’ New Hindi Movie – Official Trailer (2010) *HD* – Abhay Deol & Sonam Kapoor + “Gal Mitthi Mitthi Bol” – Official Song for Aisha

perghhhh aku terlayan channel ETC plak masa kat ayubia ptdc motel semalam

ternampak trailer filem ni. boleh tahan gak la filem bollywood ni

soundtrack pun berkali2 main kat channel ETC tuh. mmg cool la lagu dia neh kan. hehe 🙂

check out the official trailer below ni

check out plan official sountrack dia kat bawah ni

boleh tahan best gak la lagu depan ni kan. walaupun modern sket compared ngan bollywood lain

layanzzzzzzz je lah !

Gal Mitthi Mitthi Bol – Official Song for Aisha

‘Step Up 3D’ (2010) Trailer HD, Cool Soundtrack !

dah lama siot tak tengok wayang. serius semenjak sampai sini x pernah singgah mana2 cinema

tak berani woooo nak singgah cinema kat sini. takot meletoppppp hehe

banyak movie dah start buat dalam 3D je sekarang kan. sure cool!

soundtrack filem neh pun mcm best adjer. hehe 🙂