Category Archives: blog + review

Blog Review : Hasrimy.com – “Good Morning Designers” & Lawa Siot Website Dia Ni OK !

perghhhh tadi aku terserempak, eh terbloghopped dengan blog neh

hasrimy dot com

lawa sehhhhh blog dia neh

mmg designer bertailiah la kan. haha

cara dia set up blog dia or website dia neh pun lain drpd yang lain ok

kena scroll ke kanan, tak perlu nak click sana click sini or scroll ke bawah pun

mmg ada kelainan la kan. hehe πŸ™‚

ko check plak portfolio dia mmg hebat2

lawa sehhhhhh design dia.

bila la aku nak mencapai design2 tahap dewa neh kan. hehe πŸ™‚

Jalan-Jalan Cari WP Premium Theme, Giler Lawa Dowh WP Premium Theme Gallerific Ni !

perghhhh aku rasa nak pakai wp theme premium plak la

rasa mcm dah bosan la plak pakai wp theme yang free kan. hehe πŸ™‚

masa aku browse2 semua theme takde la plak yang berkenan kan

aku nak yang boleh tukar2 header and then font kena ala2 misty look nyer theme

so far tak jumpa plak yang cool.

kena aku kena customize and upah sapa2 buat premium theme untuk knizam artwerk ?

hehe tengok lah nanti macam mana kan. hehe πŸ™‚

– – – – —

tengah2 aku bloghop nak cari premium wp theme terjumpa la plak dengan theme gallerific neh

cun siot!

terbaek la kalau ada banyak gambar2 lawa kan

perghhhh hebat. neh yang aku rasa nak angkat dslr sebijik hujung tahun ni. hehe πŸ™‚

dah ada nanti sure akan lagi meletop2 la gambar kan

sure aku akan pakai wp theme gallerific neh !

hehe korang ada ke terjumpa theme wp yang cun2

bagitau kat comment box ok. hehe πŸ™‚

Blog Review : Bubble Goes Travel – Satu Lagi Blog Jalan-Jalan Cuti-Cuti Malaysia Yang Cool !

neh ada satu blog yang gua dah jumpa lama tapi baru sempat nak review

blog bubble goes travel

best siot blog neh. semua pasal jalan2 cuti2 malaysia

design simple je. kaler tanah yang cool

tapi contents yang power beb. memang best baca cerita2 dalam blog neh kan. hehe πŸ™‚

memang banyak info menarik and gambar2 pun cantik2

memang lengkap la kalau baca blog neh membuatkan aku nak pergi bercuti terus la kan. hehe πŸ™‚

apa lagi, jom la cuti2 malaysia beb !

– – – – –

hehe ada orang tanya aku apa kriteria untuk blog2 yang aku nak review ?

jawapan aku senang adjer – suka hati aku lah kan. haha

actually aku main belasah je la mana2 blog yang aku suka

dah nama pun blog review. kalau tak suka takkan nak review kot kan

basically aku akan pilih blog yang ada unsur menarik drpd segi design, tech culture, jalan2 cari makan or jalan2 cuti2 malaysialah kan

so takde kategori yang khusus lah. kalau ok gua review

kalau tak ok gua x reviewlah kan. hehe πŸ™‚

Blog Review : Blog Hantam Keromo – Lawak Giler Dowh !

ini ada lagi satu blog review

haha dah lama kan tak buat blog review

aku kalau jumpa2 satu2 blog yang aku suka surelah aku akan review kan

biasanya aku review pasal design blog

blog2 yang cool dengan design. yang jaws dropping kata mat salleh

tapi kali neh aku nak share satu blog yang cukop simple

tapi yet kelakar giler. tak kering gusi korang gelak nanti

hehe pasal hantam keromo habis2an dalam blog neh.

memang lawak dowh !

i love the whole world, it’s such a happy place !

boom de yadaaaaa ! 199x

Blog Review : All About Melaka Blog by Razak Latif – Banyak JJCM at Melaka Ni !

hehe sapa kata blog yang best perlu design yang mantop ?

cuba tengok blog all about melaka ni

design dia biasa2 saje

tapi content dia mantop beb !

aku memang suka la edisi blog yang mcm ni

yang style jalan-jalan cuti-cuti malaysia dan jalan-jalan cari makan (jjcm)

hehe aku yang orang melaka pun jarang2 jalan2 kat melaka ok

so masih banyak lagilah tempat2 menarik kat melaka yang aku belum pergi

so aku memerlukan blog2 mcm ni untuk bantu aku. hehe πŸ™‚

– – – – –

tahniah pada razak latif

boleh jugak tengok blog rasmi beliau di razaklatif.com

dan juga blog gambar kawen beliau kat ijab & qabul

Blog Review : Emila’s Illustrated Blog – Power Artwerk Minah Ni !

hehe aku tersinggah lagi ke blog yang power artwerk

emila’s illustrated blog. memang cool dowh

dah la dia design semua artwork2 dia kan

siap dengan realistic lukisan lagi

rss feed yang cute mute pun dia boleh design

siap boleh jual lagi ok. sure masyukkkkk kan. hehe πŸ™‚

aku rasa artwerk dia memang high value lah

lukisan2 tuh kalau jual kat ebay ke surelah akan laku giler kan

apa2 pun aku memang suka lah dengan design blog yang simple tapi elegant

siap dengan graphic2 yang tak over sangat

tapi cun siot graphic dia. memang power

kalaulah aku mahir skill ps cs3 kan ke senang kan. hehe πŸ™‚

Blog Review : 84 Cube – Another Graphic Blog Yang Sungguh Cool !

perghhhh 1st time aku masuk sini memang best je

ko tengok la kaler coklat yang mendamaikan je kan

nama pun unik – 84CUbe

hehe aku suka la ngan design artworks kat blog neh

memang best

sungguh berbakat diaorang neh

bila la aku nak ada masa

dan nak ada skills mcm diaorang neh kan. hehe

siap boleh design mcm2 la nanti

boleh buat kasut, t-shirt, banner etc

perghhhh surelah boleh jual artwork tuh semua nanti kan

apa2 pun korang layan je lah blog cool lagi hebat neh. hehe

Blog Review : Bulu Bulu Studios – Perghhhh Cun Siot Hand Painted Shoes Neh !

hehe ntah kenapa aku suka plak buat blog review lately neh

mungkin sebab banyak sangat rss yang masuk kat reader aku

hehe cool kan !

kali neh aku nak bagitau korang pasal hand painted shoes plak

aku takde la pernah beli kan. hehe πŸ™‚

semua artwork tuh boleh didapati di bulu-bulu studios blog

memang cool siot blog neh

aku check header dia pun aku dah kagum dowh !

kaler blog memanglah ceria

semua design hand painted shoes pun cool siot.

mcm2 rupanya kita boleh lukis kat kasut kita tuh kan. hehe

enjoy !

kalau ada yang berkenan, boleh beli kasut2 tuh kan

kalau ada skills, boleh design sekali. hehe

Blog Review : Giler Nyer Power Photo Skills & Post-Processing Sue Anna Joe Blog Ni !

hehe ada sapa2 x kenal si sue anna joe ni ?

ramai kenal kot. rasanyalah kan

dulu dia ada blog nama dia budu & belacan

aku rasa dia still active lagilah dengan budu & belacan

memang “busuk tapi sedap”. haha

tuh lag tag line dalam blog dia kalo x silap aku.

kali neh aku perasan dia dah ada personal blog

siap bukak class untuk photography lagi siot !

kalau ko browse blog dia ko akan perasan gambar2 hasil dia mmg cool

memang power ar beb !

memang angle x tercapai dek akalku lah. hehe

post-processing x payah cakap lah kan

siap dengan photoshop segala bagai neh

memang gua respect lah

kalau gua dah beli dslr nanti surelah gua akan attend class sue anna joe neh

hehe good work !

Blog Review : Cartoonrama Blog Sempoi Oleh Alif Firdaus

ni satu lagi blog review

hehe neh kali ke-2 rasanya aku buat review blog2 orang lain

blog kali neh aku suka sebab owner dia pandai lukis kartun

mcm2 kartun yang cool ada dalam blog neh

theme pun simple je

aku dah lama nak buat theme camni. cuma x jumpa je

hehe sapa2 nak buat theme cool mcm neh ?

– – – – –

terbaru owner dia pergi ke pulau pangkor

aisey teringat percutian aku ke pangkor island 2007 dulu.

best wooooooooo

kalau korang check youtube cartoonrama tuh ada sotong kurita

aku pun pelik boleh jumpa sotong kurita

aku dulu x pernah jumpa pun. hehe

so silalah lawat ke cartoonrama ya !