Category Archives: berita + dunia

Apa Ko Hengat Kat Stadium Je Boleh Ber Vuvuzela, Kat iPhone Aku Pun Boleh OK! Haha :)

hampeh betul la bila tengok game ada vuvuzela ni

takpe ko hengat ko je ada vuvuzela kat stadium  tu

aku pun ada la kat rumah ni ok.

mempersembahkan vuvuzela in your iPhone & Android sekali

amik ko! haha. Cukup WaKa WaKa iPhone gua sekarang

eh waitseminit. ianya akan lagi WaKa WaKa kalau Apple dapat deliver iPhone 4 sekarang jugak !  haha

– – – – –  – –

special utk sapa2 yg tak tahu lagi apakejadah vuvuzela ni, check kat bawah

source here

A vuvuzela, sometimes called a “lepatata” (its Setswana name) or a stadium horn, is a blowing horn, approximately one metre in length, commonly blown by fans at football matches in South Africa. They require some lip and lung strength to blow and emit a loud monotone like a foghorn or an elephant.[1] A similar instrument (known as corneta in Brazil and Latin American countries) is used by football (soccer) fans in South America.[citation needed]

Adoyai Rimas Giler Ah Dengan Bunyi Lebah2 Kat Stadium Tu Beb! WaKa WaKa Rasanya Lebih Best Kalau Takde Vuvuzela Ni La

semua tengah asyik menunggu sepak mula

mata terpacar di layar kaca tv

menunggu pengadil membunyikan wisel permulaan

bangga bila tahu yang pengadil ke-4 adalah dari malaysia

bangga la kan sebab ada wakil malaysia di piala dunia 2010

kemudian tetiba baru perasan ada semacam bunyi yang pelik di dalam stadium

bunyi mcm lebah mengawan. eh lebah banyak giler beb

rupa2nya bunyi vuvuzela. dem. takkan 90 minit nak dengar bunyi lebah ni kot

annoying siot. rimas giler ok. pehal la FIFA bagi bawak masuk vuvuzela ni ek

tahu la vuvuzela ni mmg unik untuk south africa tapi kalau dah merimaskan penonton, better ban adjer

memang susah nak dengar suara commentator pun.

sekali bila aku check rupanya vuvuzela ni mmg dah cuba untuk diharamkan dulu lagi

tapi serius la mmg rimas dengar bunyi lebah ni masa tengok game

tak WaKa WaKa la kalo mcm ni kan. hehe 🙂

Even Twitter Ada Special Page for FIFA World Cup 2010 South Africa !

perghhh ini sudah sungguh cool

ada twitter page special untuk world cup 2010 kan

kaler hitam plak tu. i loike ! cun gak la page ni kan

so kalau nak dapat update senang masuk page twitter world cup 2010 ni ok !

Google Doodle for Today – Opening of FIFA World Cup 2010 South Africa !

perghhhh google doodle pun mmg takmo ketinggalan pasal world cup ni kan

mana tak nya, world cup ialah acara paling ramai penonton sedunia

second kalau tak silap aku barulah F1. 1st tetap world cup walaupun buat 4 tahun sekali

cayalah google !

google surelah akan penuh dengan updates pasal world cup 2010 kali ni kan

FIFA World Cup 2010 – Game Schedule Day 1 @ 11 June 2010 @ South Africa vs Mexico (PKT 1900hrs) & Uruguay vs France (PKT 2330hrs)

wokay korang semua dah bersedia ?

haha aku akan layan world cup 2010 kali neh from islamabad

mmg ada live semua games. puas hati beb haha. internet pun 3mbps.

apa lagi ko nak kan ?

wokay kita check out schedule game day 1 kat bawah ni ok

aku akan tengok kat rumah member malaysians hari ni

dengan santapan asia (ala2 pattani) masa dinner

world cup game kat sini start lepas maghrib dalam kul 1900hrs

best la kan. 2nd game start kul 2330hrs. haha by kul 0200 pagi dah habis

weeheeeeeeee !

masa untuk bersengkang mata ala2 sengkuang cecah sos merah darah !

– – – – –  – – – –

sedikit fakta, source here

The waiting is almost over. The 2010 FIFA World Cup South Africa™ begins on Friday when the tournament hosts take on Group A rivals Mexico in the magnificent surroundings of Soccer City in Johannesburg, the first match to be staged at this impressive arena.

Watch the FIFA World Cup 2010 Kick-Off Concert Live Online NOW at Vevo !

perghhhh seb baik ada online. walaupun ESPN ada buat live kat islamabad ni kan

hehe malas la aku nak tengok TV. better aku melepak surfing sambil check it out website Vevo ni

lagi pun dengan speed 3mbps kat islamabad ni mmg boleh tengok online dengan smooth sekali

so sapa2 nak tengok FIFA World Cup 2010 Kick-Off Concert Live Online ?

info dapat live from Mashable tadi hehe 🙂

Waka Waka (This Time for Africa) (The Official 2010 FIFA World Cup 2010 Anthem) – Shakira

nah amik ko. tengok puas2 official anthem untuk world cup kali ni

memang puas hati la. sedap gak la lagu ni kan.

aku rasa last sekali lagu paling best masa ricky martin, world cup bila ntah, hehe

FIFA World Cup 2010 – Full Match Schedule – Pakistan Local Time GMT +005hrs

wokay gua sudah bersedia di depan tv

korang dah bersedia. dulu2 ada gak cadangan nak pergi ke south africa ni

tapi gua terpaksa batalkan di saat2 akhir la. bukan sebab masalah kewangan

tapi sebab atas dasar2 keselamatan. ye la kan. malas la gua nak deal ngan airport nanti

masalah visa bagai semua tuh. unnecessary problem je nanti

elok2 nak enjoy sekali jadi lain plak nanti.

so gua resort tengok depan tv je la. hehe 🙂

semua match adalah ikut local time pakistan. puas hati la time dia kan.

mostly game kul 7 malam or 11.30 malam. weheeeeeee….

muhahahaha masa game dah habis barulah korang kat malaysia tuh nak suboh kan.

eh samalah lah ngan gua sebab sini suboh kul 0330hrs ok. awal giler kan. muhahahaha

apa2 pun selamat berpesta sempena world cup 2010 !

World Cup 2010 Dah Nak Mula Weekend Ni ! Makan Bola, Tidur Bola, Minum Chai !

perghhh x sangka plak aku akan layan world cup 2010 kat bumi yg asing kali ni

bumi yang banyak berkisar tentang permainan kriket dan hoki

di sini falsafah mereka ialaha  “cricket is a religion, hockey is our hope

aku kurang pasti jika ada screen besar buat penonton yang minat kepada bolasepak

yang pasti hanya ada 1 padang futsal di sini, itupun agak serba daif dek kena asyik load shedding memanjang

makan bola. tidur bola. minum coca cola chai!

– – – – – – – –

best plak layan iklan terbaru maxis kat bawah ni kan

inilah baru iklan terbaek, x macam iklan astro tu dowh!

Watch Badminton Thomas Cup 2010 Streaming Live Here ! Quarter Finale – Malaysia (3) vs Denmark (2)

cayalah. nilah yang aku nak kan. dah la kalah ngan jepun semalam kan. hampeh je

tak pasal2 jepun jadi juara group kan. so kenalah lawan denmark

nasib baik la menang malam ni kan. hehehe 🙂

masa ni la aku rasa mcm nak balik malaysia nak dok kat dalam stadium bukit jalil tuh

jom ramai2 kita pergi ke stadium. best woooo tengok live neh ok

harus gegak gempita la stadium malam tadi kan

jumaat malam ni lagi la sebab malaysia lawan china untuk semi-finale

come on malaysia! dah lama sangat kita tak menang piala thomas ni kan

last sekali menang masa 1992 tuh pun kat kl gak

so kali neh kalau menang mmg sweet la sesangat kan

bosan la banyak games yang kita asyik kalah adjer

so badmintonlah harapan sekarang neh. dah la main kat malaysia kan

untuk rakyat malaysia di luar negara, jangan risau

kalau espn xde buat live kat tv negara korang

korang boleh click je kat website kat atas tuh or click kat bawah ni

watch thomas cup 2010 here ok

boleh tengok live streaming. boleh la jerit2 sokong msia walaupun korang takde kat msia kan