Scale of Pakistan Flood Crisis Unimaginable (UNICEF) – Lepas Ni Lagi Teruk Sebab Autumn/Winter Is Coming

memang teruk banjir besar di pakistan kali ni. aku rasa paling teruk lagi 2 months

masa tuh area mcm kalam and swat valley akan turun snow. surelah temperature akan drop giler2

macam mana la depa nak survive dlm khemah2 tuh kan. dlm building pun sejuk giler

ini kan plak dalam khemah2. kesian depa ni.

esok insyaAllah aku akan ke sukkur, nak melawat powerplant aku kat mirpur mathello tu

mcm dah lama plak tak singgah ke sana kan. ada 1 engineer malaysia yang x balik beraya

Tremors Also Felt in Office Blocks at Malaysia Today! (With Videos by The Star)

ramai jugak yang rasa gempa bumi tadi eh

seb baik aku dah blah awal sket.

by kul 6 petang aku dah ada kat federal highway

kalau dulu masa kerja kat tm tower, lagilah scary kan

- – - – -

source here

An earthquake measuring 7.9 on the Richter scale hit southern Sumatra Wednesday evening. The StarOnline.tv interviewed several office workers in Petaling Jaya.

Deadly Tsunami Strikes Samoan Islands @ 30 Sept 09 (With Videos Al-Jazeera)

tsunami yang melanda samoa kali neh terus jugak la

walaupun tak seteruk acheh dulu kan

harap2 tak banyak la kematian dan kemusnahan harta benda

bencana alam memang selalu melanda la lately neh kan

- – - – -

source here

Nearly 100 people are thought to have been killed and many others have been injured in the Samoan islands after a powerful earthquake triggered a series of tsunamis.

The 8.3 magnitude quake hit between the islands of Samoa and American Samoa just before dawn local time.

Quake 7.9 Scala Richter in Sumatra, Tremors in Malaysia: Tsunami Warning Cancelled

ada gempa bumi plak kat padang petang tadi eh

masa tuh aku dah balik, kalau tak memang boleh rasa la kot

gempa berpusat di padang, sumatera

last sekali tsunami masa boxing day 2004 dulu mmg sungguh dahsyat

baru lepas ada tsunami kat samoa kan. kali neh kat indonesia plak

ramai gak yang rasa bangunan bergegar termasuk malaysia

harap2 semuanya selamat

- – -  – -

source here

The Sayano-Shushenskaya Hydroelectric Dam Accident @ August 17th, 2009

giler ah, kalau hydro dam nyer turbine meletop sampai mcm tuh sekali kan

kes ni berlaku kat russia bulan lepas

salam takziah pada keluarga2 mangsa kejadian neh

besar giler ah dam tuh kan. paling horror sebab transformer oil tuh spilled ke sungai dan kawasan bawah tuh

adoyai surelah penat giler dan almost impossible nak bersihkan minyak2 tuh semua

- – - – -

click here to read further

Sydney Dilanda “Red Dust Storm” Yang Teruk!

perghhhhhh memang teruk la cuaca kat sydney neh kan

aku hengatkan kat kl je ada jerebu putih, sekali kat sydney kena dust storm warna merah / oren lagi tuh

memang teruk la kali neh kan. dengan hujan batu sekali

korang click je lah kat gambar bawah nak tengok banyak lagi gambar2 pasal sydney red dust storm ni

bencana alam yang tidak disangka2 melanda bumi sydney neh

semoga bencana alam sebegini tidak melanda bumi malaysia lah kan.

takziah pada warga sydney yang terpaksa menempuh langit merah yang teruk

Tragedi Pesawat Penerbangan Malaysia MH635 Terhempas di Tanjung Kupang, Gelang Patah, Johor pada 4 Disember 1977

aku terbaca akhbar kosmo kat homestay tadi

aku jarang baca kosmo, hari neh baru terbaca. hehe

nampak satu page pasal tragedi kat atas tuh

sungguh menyayat hati kan.

tak tahu plak ada tragedi pesawat terhempas di malaysia yang begitu dahsyat

korang baca je la sendiri kat bawah ya :)

al-fatihah buat semua mangsa2 kejadian pada 1977

- – - – -

source here

Daging berkecai di ‘paya hangus’

Tapak pesawat Penerbangan Malaysia MH635 yang terhempas di Tanjung Kupang, Gelang Patah, Johor pada 4 Disember 1977 kini hanyalah sebuah belukar tinggal. Ia menyembunyikan 1,001 misteri yang belum sempurna terjawab.