Care For Date Palm Bears Fruit at Malaysia Land !

dulu masa aku dok kat taman koperasi polis (fasa 1) aku nampak ada jiran yang tanam pokok kurma depan rumah. pokok dia lebey kurang pokok kelapa sawit yang masih rendah. cuma daun2 dia lagi hijau pudar dan mcm berduri sket.

tapi kali neh pelik sket

jarang aku tengok or dengar pasal pokok kurma yang ditanam kat malaysia berbuah !

banyak plak tuh buah2 kurma yang brader neh tanam.

berita neh keluar dalam the star

memang untung la. sure mahal harga kurma malaysia neh ! hehe

kalau gambar kecik sangat, click adjer to get a bigger image ya !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 responses to “Care For Date Palm Bears Fruit at Malaysia Land !

  1. wow! tak sangka ada org tanam pokok kurma kt mesia dan tak sangka berbuah plak tu! bleh la tanam kurma pasni utk makan since harga beras dah naik.kui3

    ixoras last blog post..Kongsilah ilmu walau setitis..

    Reply

  2. ixora : tu la pasal kan. 1st time dgr pasal pokok kurma berbuah dengan lebat kat malaysia. 🙂

    Reply

  3. owh… boleh ker… so kalau camtu kena cari kawasan paling panas di malaysia la… setahu am kat bukit larut… perak is kawasan paling panas dimalaysia…

    Reply

  4. am : la kan ker bukit larut tuh kawasan paling banyak hujan. mesti la paling sejuk. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge