Calvin Klein @ CK Eternity + Aku Benci Dengan Customer Service Parkson, Suria KLCC

tadi lepas aku memborong buku2 kat kino kan

aku pergi la ke parkson klcc, nak memborong minyak wangi plak. haha

takdelah nak memborong, nak beli satu je

punya la jauh nak menapak ke ground floor from kino tuh kan

sampai je kat bawah aku pun terus je ke kaunter calvin klein

adalah minah kecoh dok promote kat aku minyak wangi lain

aki cam biasa buat2 interested and then tanya la sket2 kan

padahal aku nak beli ck eternity je. haha

so aku pun angkat la ck eternity tuh kan. hehe

lepas tuh masa aku bayar, cashier tuh cakap yang boleh claim rm10 voucher for every rm100 yang aku spent kat parkson suria klcc hari neh

aku apa lagi excited la kan. excited giler dowh.

so aku tanya la kat mana nak claim. dia sound suruh pegi ke customer service kat 2nd floor

what ! kena pegi tempat lain

pehal plak beb kan ! apa susah sangat bagi jela voucher kat counter bayar tuh kan

pehal plak nak pegi sana pegi sini kan. aku dan hangin neh

dia ckp memang policy camtuh so kena laj aku menapak ke 2nd floor

aku hengat tadi nak terus je masuk parking, sekali kena naik balik daaaaaa

sampai je kat 2nd floor, aku jumpa customer service dept

seklai dia cakap ikut pada receipt aku tak layak nak claim that cash voucher

sebab pembelian adalah untuk discounted items. haha terbang camtu je la rm300 purchases tadi kan

aku hangin lagi. aku sound dia amende ni kan

dia siap minta maap. dalam hati aku seb baik la aku tak bawak digicam

kalo tak sure aku dah amik gambar customer service tuh kan

then dengan muka geram aku meneruskan perjalanan ke parking.

geram beb

dah la tak leh claim cash voucher kat cashier kan

sekali bila pergi ke claim area, still tak leh claim

aisey bengang beb

nak je aku sembur minyak wangi tuh kat orang kat situ. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 responses to “Calvin Klein @ CK Eternity + Aku Benci Dengan Customer Service Parkson, Suria KLCC

  1. sembur kat aku bro. hahahaha. 😀 cian ko kena jalan naik turun naik turun. payah nyer

    taukey’s last blog post..Percubaan Menggunakan Google Analytics

    Reply

  2. taukey : hehe nak dah sembur tadi. sampai tak ? haha :mrgreen:

    Reply

  3. kejadah nyer ko nak sembur kat orang ko marah ?? sembur la kat orang yg ko xmarah..cam aku…hehe 😛

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Petrol price effect on TUDM

    Reply

  4. apa punya khidmat camtu. nyusahkan org je. septtnya ko claim atas salah info tu. eheh.

    erm… bau sampai sini la ekekek

    megat’s last blog post..Sejauh Mana Aktiviti Sosial Mempengaruhi Kehidupan!?

    Reply

  5. life4hire : haha masa marah memang tak guna akal pun. haha :confusedlot:

    Reply

  6. megat : tu la pasal kan. seb baik aku tak bawak digicam. kalo tak maunyer dengan gambar2 diaoranga ku amik. haha :vangry:

    Reply

  7. Customer service kat Malaysia ni masih di tahap novice. Walaubagaimana pun, it is more on their personal attitude. And maybe it just so happen us being at the wrong place and the wrong time.

    But worse in Saudi, there is no Customer Sevice at all. Habibi APP kalau tak pakai jeket kerja dia, takkan dilayan langsung. At times, even we go and ask them, they just look at us and give us a blank look and continue chit chatting like we are invisible. Living in Saudi really can be a challenge to your patience. Kena banyak beristighfar. I have questioned one Filipino waiter at Chillis (after an awful racial discmination incident) in Saudi if our money is any different from the Arabs or Mat Salleh’s money?

    Tak pelah, every cloud has its slver lining. Maybe all these is trying to teach us to be more patient. Wallualam.

    AkakPokPek’s last blog post..MORE TIPS ON FUEL SAVING – IMPROVE YOUR GAS MILAGE

    Reply

  8. app : hehe kat saudi lagi teruk eh. kat saudi tuh kat dubai exact ke eh ? susah la camtu kan. 🙄

    Reply

  9. kalau betul-betul geram, kau patut mintak refund aje. sebab dia kata ada, pas tu takde

    azwanhadzree’s last blog post..Glossy Icons Set

    Reply

  10. lain kali bawak aku…kawasan jajahan aku tu beb..hehe

    chot’s last blog post..The Little House In Tokyo

    Reply

  11. azwan : hehe macam la diaorang nak refund kan. hehe bengang aku terus blah je. hehe 🙄

    Reply

  12. chot : hehe ko tinggi sangat la masa tuh. hehe bukan ko kat kikeh ke sekarang 🙄

    Reply

  13. Arab Saudi sebuah negara yang terkaya dengan minyak tu, amat miskin dengan budi pekerti, let alone customer service.

    Hmm.. customer service – not in their dictionary!

    AkakPokPek’s last blog post..MORE TIPS ON FUEL SAVING – IMPROVE YOUR GAS MILAGE

    Reply

  14. app : oh ye ke. tak tahu plak pasal ni. hehe seb baik tak migrate ke saudi je kan. hehe ➡

    Reply

  15. Pingback: negaraku.net

  16. parfum nie wangi byk best. akoo selalu beli kat port je. cari yg botol tester. tahan 80% dari yg ori. jimat duit 3x ganda. kalo xpuas hati, tukar je…. 1wk warranty. hoho!!!

    igt pastikan botol itu ditulis TESTER. dan sila goncang tgk buih2.

    Extremist Thinker’s last blog post..TREND Hantaran Kahwin Yang Tinggi, Setinggi IQ Saya.

    Reply

  17. et : wahhhhhh ok gak idea tu ek. ko selalu ke singgah port ? port yg mana ? hehe ➡

    Reply

  18. ko ni mmg seorg yang mulia la..
    marah kt orang pn nk bg sembur perfume lagi..
    bagus2.. bkn snang org nk bg perfurm kt kita.. haha

    myadlan’s last blog post..Summer Love (Part 2)

    Reply

  19. myadlan : hehe dah masa marah satu benda pun takleh nak fikir dah. hehe :$:

    Reply

  20. yg salah cashier tu la.. xkan xtahu discounted items mmg x ley claim apa2 voucher.. sengal.. banyak dah jadi kat mana2 shopping complex.. ntah apa2.. benda simple camtu pun boleh silap..

    izzat’s last blog post..Logo, Tema & Lagu Hari Kemerdekaan Malaysia ke-51 2008

    Reply

  21. kau tak pernah claim ke
    aku … aku mintak balik

    kalau singgit .. ok, taip kalau benda tu harga by tu, pas tu dilayan macam pengemis, aku mintak refund.

    azwanhadzree’s last blog post..Durian, The King Of Fruits

    Reply

  22. izzat : hehe tu la pasal kan. bengang aku. haha :vangry:

    Reply

  23. azwan : hehe malas aku. terus chow je. lagi buang banyak masa lagi adalah nanti. hehe 🙂

    Reply

  24. tumpang iklan yek!
    berminat beli perfume murah tanpa alkohol (boleh di pakai ketika solat)…
    jom singgah kat blog saya http://setperfumes.blogspot.com/

    Reply

  25. zamri : hehe wahhhh siap ada jual perfume ek. hehe ❗

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge