Bunga-Bunga Tekoma Bertaburan di Taman Melawati – Musim Bunga Ke Eh ? Hehe :)

semenjak aku dok kat taman melawati since 2003, aku nampak banyak giler pokok bunga neh kat sini kat taman melawati neh. pokok dia memang besar2.

bunga dia kebanyakkannya warna putih or merah jambu adjer ❗

kalau masuk musim bungan tekoma neh memang banyak giler bunga dia.

habis penuh satu pokok dowh ! haha :mrgreen:

dulu aku pernah buat posting pasal bunga tekoma neh kat fotopages

bunga neh memang sesuai la tanam kat malaysia ❗

aku perhatikan pokok neh akan berbunga kalau musim panas sahaja

kalau musim hujan, dia tak berbunga. hehe ntah betul ntah idak ek. haha πŸ˜‰

korang saksikanlah pokok2 bunga tekoma yang tengah asyik berbunga kat area rumah aku neh ya ➑

aku rasa sekali setahun je pokok neh berbunga lebat giler camni. :$:

ok lah gua chow dulu k ! haha πŸ‘Ώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 responses to “Bunga-Bunga Tekoma Bertaburan di Taman Melawati – Musim Bunga Ke Eh ? Hehe :)

  1. macam kat jepun lah pulak. πŸ‘Ώ

    tukangfitnahs last blog post..khairy jolok bontot saya! – bala

    Reply

  2. chanteqq kannns..

    Reply

  3. cantiknye. macam bunga kertas pun ada. kalau time bunganya luruh mesti sepah je merata. macam dok kat jepun πŸ™‚

    eh… bunga dia ada bau tak?? ❗

    AyUmis last blog post..:: all you get is a plain jane entry ::

    Reply

  4. cantiknye. macam bunga kertas pun ada. kalau time bunganya luruh mesti sepah je merata. macam dok kat jepun πŸ™‚

    eh… bunga dia ada bau tak?? ❗

    Reply

  5. laaa.. nama bunga ni bunga tekoma ke… hehe… baru tau… dulu saya panggil bunga sakura… hehehe…

    buzzybugs last blog post..di tanah tinggi ku temui cinta sejati

    Reply

  6. tukangfitnah : yep mcm kat jepun. cuma kat sana bunga sakuralah kan. hehe 😎

    en_me : memang cantek banget sehhhhh ➑

    ayumi : yep penuh atas jalan tuh. rasanya takde bau kot. hehe πŸ™„

    buzzybug : yep nama dia bunga tekoma. 1st time dengar pasal nama dia dalam klfm dulu. sepanjang jalan kuching pun ader bunga neh ❗

    Reply

  7. wah…terkesima seketika.. 😯
    nice..cool.. :up:

    Reply

  8. callister : naper x percaya ke kat malaysia. hehe πŸ˜€

    Reply

  9. waaahhh…dh mcm bunge sakura je~ 😎

    cikF=)s last blog post..1..2…3….BaCk To ScHoOL~

    Reply

  10. haha..hampir xpercaya mata ni.. πŸ˜›
    di jepun kah saya? :kiss:

    callisters last blog post..Rasuah Song

    Reply

  11. xikf : bungan tekoma la. bunga sakura bukan kecik2 ke. hehe 😐

    callister : sekarang dah percaya kan. hehe :$:

    Reply

  12. m..terpaksa la percaya.. πŸ˜›
    tapi nama tekoma,mcm xsesuai je dgn pokok yg indah ni kan?

    callisters last blog post..Rasuah Song

    Reply

  13. seriously looks like sakura, japanese pride…

    walhal kat tmn melati tu…
    tu la… nak pi jauh2… sini pun pemandngan lawa2 apa….
    πŸ˜€

    by the way suka la icon kiut2 ni heheh

    kawaii_desus last blog post..Happy 83th Birthday!!!!

    Reply

  14. by the way,

    nak copy gambaq boleh….????
    lawa sangat hehe

    kawaii_desus last blog post..Happy 83rd Birthday!!!!

    Reply

  15. callister : hehe nama tuh saya dengar kat klfm dulu. πŸ™„

    kawaii : mcm sakura sebab kaler dia kot. πŸ™‚ yep just amik je all the pics. but pls do link back :confusedlot:

    Reply

  16. kawaii : lupa nak bagitahu ikon2 tuh semua courtesy of http://www.noktahhitam.com πŸ˜€

    Reply

  17. careee gak kan. cantik woo kalau macam nie. umah pakcik dikelilingi bangunan je..

    Uncle Gs last blog post..Kalau kita nak tukar tayar

    Reply

  18. nak plak ade amoi kat dalam gambar tu. memang macam kat jepun. muahaha.

    Reply

    KNizam Reply:

    affuan : hehe puas aku tunggu takde pun amoi nak lalu. hehe ❗

    Reply

  19. yup cantik…

    musim hujan tade sbb suma bunga gugur kot…tak sempat nak dok lama2 atas pokok…haha… πŸ˜›

    amois last blog post..Andra & The Backbone – Sempurna

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : hehe memang pokok neh active masa musim panas adjer. hehe πŸ˜‰

    Reply

  20. uncle g : hehe bolehlah buat taman tergantung cam kat babylon jer. hehe πŸ˜₯

    Reply

  21. kt tmpt aku pun ada pokok bunga yg ntgh gugur bunga2 dia, tapi warna kuning. mcm kertas dia nyer bunga

    Reply

    KNizam Reply:

    zaki blogjer : tu pokok bunga kertas la kot. hehe sama ke pattern bunga dia eh ? :kiss:

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge