Budi Setahun Sugunung Intan – OST Man Laksa

hehe baru je layan man laksa kat astro

best la plak lagu neh kan

sungguh klasik. dah la kat kuala kangsar. hehe

best siot man laksa. karya paling sempoi

dekat je ngan rakyat jelata kan. hehe ๐Ÿ™‚

– – – – –

aku suka ngan filem2 mamat khalid.

click sini nak tengok filem2 man laksa. hehe

Jangan cik adik lah sayang
Rindukan bulan
Bulanlah tinggi cik adik
Jauh di awan
Orang jauh jangan rindu
Orang yang dekat dengarkan teman

Teman dicari cik adik
Bergurau senda
Tidur sebantal cik adik
Sanggul berbunga
Kasih sayang hamba sembah
Sirih dikapur tanda mesra

Sirih sekapurlah abang
Berseri muka
Bunga setangkai cik abang
Penyambut kata
Kalau tuan sayang hamba
Tidaklah padi berusang hamba

Takkan berusanglah abang
Padi diladang
Takkan terbang hai abang
Pipit di ladang
Kekasih rindu dikenang
Budi setahun segunung intan

– – – – –

nak tengok m daud kilau terbang plak ?

ada kat bawah neh. hehe

banyak elemen zaman dahulu kala la kan

semua pasal lepas merdeka kat kg talang neh. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 responses to “Budi Setahun Sugunung Intan – OST Man Laksa

  1. Old skool gak ko nie ek..

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : hehe biasalah. tapi aku mmg suka la ngan filem2 cool camni. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. hahahaha..samalah kita
    baru layan man laksa
    sonok………..tak payah fikir2

    gelihat terbahak2 gelak bab nurse tu dpt ambek anak2 kat laki dia

    lepas je bini hilang……….rancak berjoget!

    Reply

    |1f34|-|1r3 Reply:

    saya suka sangat part tuh..menarik btol lagu seruling anak gembala jefri din dimainkan dengan rancak…pernah gak saya terpikir nak convert lagu tuh jadi version ska…hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : apa lagi remake la seround. ehe ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    kujie : hehe mmg lawak giler kan. dah la laksa mmg famous giler kat kuale tuh ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. aku suka gak citer mamat khalid nii…hampir semua aku tgk …tp satu jer aku perasan cerita dia ni..cerita dh mantap..tp ending kureng la…cam citer man laksa ni..part si yasin mimpi aku tak kisah lg…tp part m daud kilau melayang n ada power cam otromen…tuh takleh blah tuh !

    Reply

    KNizam Reply:

    life4hire : hehe aku pun suka. paling cool giler the rock. mmg layan habes. haha ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. hahaha… aku pun suka cita ni… suasana mmg klasik… ๐Ÿ™‚

    Reply

    KNizam Reply:

    onggon : heh aku tengah tunggu cerita terbaru dia estet. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. cerita mamat khalid memang best.setengah orang tak suka,tapi die ada gaya lawak die sendiri..sangat malaysian..

    Reply

    KNizam Reply:

    aidil : tuh la kan. aku mmg suka giler ah ngan movie dia. nampak sempoi dan lebih natural. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. hahaha …man laksa ni memang best jugak..tapi jalan cerita ader kelam kabut sikit…antara filem awal mamat khalid…

    Reply

    KNizam Reply:

    shaffik : hehe yep kelam kabut tapi gambar cun wo. suasana kampung pun cool je kan. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  7. cerita si mamat khalid nie kadang2 kelakar, kadang2 tak faham tapi dah tak ada cerita tengok aje…

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : hehe ok apa. yang tak paham tuh la yang mahalnyer hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. sape bleh bagi aku koleksi lagu2 dlm filem Man Laksa….aku cari cam org gila tapi tak dapt la….

    Reply

    KNizam Reply:

    mattopoi : cuba google je. sure jumpa. hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. salam,
    macam mattopoi jugak, aku nak tau apa nama lagu tamil yang sathia nyayi atas basikal dia tu? tulong ye!

    Reply

    KNizam Reply:

    drimron : alamak x sure la hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. bang…kt mane nk dpt @ tgk cite rombongan che kiah

    Reply

    KNizam Reply:

    pami : alamak tak surelah. cuba google je ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge