briyani gam johor @ ruz aladdin @ ampang

dah lama x buat entry jalan2 carik makan kan. hehehe.

semalam sempat aku singgah kat restoran baru ni kat ampang. memang jalan jam giler sebab semua nak masuk kl ikut jalan ampang. so aku ingat masa nak basuh kereta dengan wax sekali, aku hengat nak kena lunch dulu. pusing2 kat that ampang city area, nampak kedai ni yang baru bukak. nama restoran neh ruz aladdin. nampak best je kan. siap ramai gak yang tapau kat restoran neh.

so aku ngan adik aku masuk la dalam kedai neh. memang style johor ngan arab la. bila dapat menu punya la banyak makanan johor yang aku miss. kitaorang order nasi beriyani gam johor ngan air bandung soda. dulu masa kat batu pahat mmg ada bandung soda neh, sekali sampai kl aku x jumpa la plak kan. hehehehee

so korang tengok je la kan gambar2 kat bawah neh. memang sedap menu nasi beriyani ayam masak merah kat sini neh. ayam dia memang lazat, lembut je masa makan tuh. heheheheh. bandung soda memang sedap giler. acar buah pun ada gak. tu yang rasa cam special je kalau makan beriyani gam kat sini. memang best beb!

nanti kalau aku singgah lagi nak merasa masakan johor yg lain la plak. enjoyz! 🙂

click kat map bawah ni kalau nak tengok bigger version. hehehe























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses to “briyani gam johor @ ruz aladdin @ ampang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.