briyani gam johor @ ruz aladdin @ ampang

dah lama x buat entry jalan2 carik makan kan. hehehe.

semalam sempat aku singgah kat restoran baru ni kat ampang. memang jalan jam giler sebab semua nak masuk kl ikut jalan ampang. so aku ingat masa nak basuh kereta dengan wax sekali, aku hengat nak kena lunch dulu. pusing2 kat that ampang city area, nampak kedai ni yang baru bukak. nama restoran neh ruz aladdin. nampak best je kan. siap ramai gak yang tapau kat restoran neh.

so aku ngan adik aku masuk la dalam kedai neh. memang style johor ngan arab la. bila dapat menu punya la banyak makanan johor yang aku miss. kitaorang order nasi beriyani gam johor ngan air bandung soda. dulu masa kat batu pahat mmg ada bandung soda neh, sekali sampai kl aku x jumpa la plak kan. hehehehee

so korang tengok je la kan gambar2 kat bawah neh. memang sedap menu nasi beriyani ayam masak merah kat sini neh. ayam dia memang lazat, lembut je masa makan tuh. heheheheh. bandung soda memang sedap giler. acar buah pun ada gak. tu yang rasa cam special je kalau makan beriyani gam kat sini. memang best beb!

nanti kalau aku singgah lagi nak merasa masakan johor yg lain la plak. enjoyz! 🙂

click kat map bawah ni kalau nak tengok bigger version. hehehe























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 responses to “briyani gam johor @ ruz aladdin @ ampang

  1. kno yg bukan ko

    aiisshh…terlioorrr… ey, jom gi breakfast di pagi sabtu kat situ! aiseh..coming saturday ko buat recon la plak…cheh..kempunan.
    btw, from ofis boleh nampak raptai hari Merdeka hehe..meriah beb. bunyi jet & heli fly past sgt la bingit..

    Reply

  2. adus…
    kenapa pi upload gambaq2 yg menggugat keimanan ni…

    waaaaaaaaa…..

    esok turun kl ada meeting nak gi sana la…

    Reply

  3. canoe : dah dekat giler ngan rumah ko tuh. hehehhe

    kawaii : apa lagi tunggu. huahuahua

    Reply

  4. Amboi! Sedapnya. Will definitely go check it out as I love Briyani Gam. Had my fix two weekends ago at JM Bariani in Subang Jaya but this one looks good.

    Reply

  5. boo_licious : hehhehe mmg sedap. the chicken was so tender. my stomach was full that i missed the dessert – pisang sira + ice cream. hmmmmmm yummy! 🙂

    Reply

  6. restoren nih dah lama dah. dulu die bukak kedai buruk jek sebelah yong tau fu kt ampang point tuh. nih skrg bukak kedai lg besar kt sebelah hiway tuh. mkn sini mmg puas ati la. sedappp & harge pon berpatutan. shud try diorang nye asam pedas jugak. best gilee!!

    Reply

  7. jabs : oh sedap ke asam pedas tuh? kena try neh nanti. heheheh

    Reply

  8. thx for posting this website… reallly helpful!!!

    Reply

  9. payne : hehe no prob 🙂

    Reply

  10. tau x sape owner die?

    Reply

  11. lala : hehe ada amik business card hari tuh. nanti saya check kat rumah… kalau saya terlupa sila ingatkan dalam shoutbox ke…. hehe 🙄

    Reply

  12. hye..
    leh tlg kasi add kdi ni kat ner?
    terliur la plak….
    teringin nk mkn makanan arab…….

    Reply

  13. wow!sedap nyeee…terliuk plak…
    aik, siap ade popedem hehehe…
    nampak gaya kena pegi ni…

    Reply

    KNizam Reply:

    kakcik : dia sebelah ampang bowl. or flamingo hotel. hehe 🙂

    Reply

  14. I read this piece of writing fully on the topic of the difference of latest and earlier technologies,
    it’s awesome article.
    parquet discount recently posted..parquet discountMy Profile

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge