BREAKING NEWS: Petrol Will Be RM2.70 a Litre at Midnight TONIGHT !

mahal giler !

apsal tak naikkkan ke rm4 je terus ikut market price eh ?

hahaha !

bengang aku dah la jam giler tadi. hujan plak tuh. semua jalan2 sebelah stesen minyak memang giler babinyer jam maut. penat dowh ! haha. last2 aku pusing balik ke pj and then makan2 dulu lepas maghrib. bila masuk jalan balik. jam tak habes lagi ! arghhhhhhhhhhhh

patutnyer announcement tuh buat kul 11mlm la kan. baru la tak sesak giler jalan2 kat kl neh

tak pun announce kul 11mlm masa opening euro 2008

sure takde nak keluar rumah sebab nak tengok euro ! haha

hampeh tol la !

BREAKING NEWS: Petrol will be RM2.70 a litre at midnight tonight
The new price of premium leaded petrol (ULG 97) is RM2.70 per litre beginning midnight tonight, it was announced a moment ago. The price for ULG 92 petrol per litre went up by 74 sen to RM2.62. Diesel will go up by RM1 per litre to RM2.58. The 78 sen hike or 40 per cent increase for the ULG 97 petrol is still below the antiticpated RM4 per litre price projected earlier and among the cheapest in Asia. The announcement was made by Prime Minister Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi at a news conference.

kenyataan media rasmi oleh Kerajaan <—– click here OK !

boringnyer blog pasal petrol neh. grrrrrrrrrrrrrrrrrr πŸ™

click sini je lah ! haha

lagi tension bila click sini. dowh !

aku suka analysis simple camni. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 responses to “BREAKING NEWS: Petrol Will Be RM2.70 a Litre at Midnight TONIGHT !

  1. Antara termurah di Asia???? Cairo 1.75LE / L . (1 USD = 5.3 LE)

    Waaaaa πŸ™

    Reply

  2. pening : hehe cairo mmg murah la minyak dia kan.. thanks for the correction….hehe πŸ™‚

    Reply

  3. Malaysia pun produce minyak apa

    penings last blog post..I know what plugins you are running

    Reply

  4. pening : tu yg aku tak paham tuh. ke kita dah jadi net oil exporter ? semua barang nak naik neh. hujan je yang turun setiap petang kul 4. pastu banjir. pastu jam giler. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. Meh ar…naik angin..hehe…semua benda naik…

    Naik tu mendadak je…78 sen seliter tu bukan sedikit..Tambah beberapa sen je dapat la nasi lemak..Pasni komfirm tak kan jumpa nasi lemak RM 1 lagi..percyaa laaa waaa πŸ™

    Reply

  6. dauz : mmg cukup mendadak. adusssssssssss

    Reply

  7. bro, kau punya 1201hrs tu silap lah, kalau hrs mestilah 0001, kalau1201 = 12.01 pm esok πŸ˜›

    anyway
    petrol kaler kuning
    bahan buangan kita (yang air tu) pun kaler kuning

    jadi, bolehkah
    bahan buangan = petrol?

    Reply

  8. if they say they will pass back d subsidy to consumers, it will be abt @ market price- RM4! tunggu jelarr.. siapa yg masih tidak terjejas?? “mereka” yg mendapat segala mcm subsidi termasuk petrol!!

    Reply

  9. bhn buangan=jd gas metana leh kot. xpe dgn kemajuan akn dtg sume kenderaan akn gune air @ minyak klape sawit..bile la ye?

    Reply

  10. Ubah Cara Hidup

    Rumah: beli kontena letak di tepi office.

    Elektrik: tarik cable drpd office.

    Kereta: Jual, jalan kaki

    Amacam bernas tak cadangan ni

    penings last blog post..I know what plugins you are running

    Reply

  11. err..knizam. off topic. font apa kat atas kale merah ni?

    haneps last blog post..New ReStatement Premium WordPress theme

    Reply

  12. tempat aku lagi giler…7 stesen minyak jam sampai 10 kilo…knapa ler buat pegumuman lasi2 minit

    kitas last blog post..Orang Malaysia Naik Minyak

    Reply

  13. Ukur baju di… ops silap

    Ukur minyak di poket sendiri

    penings last blog post..Give Error 404 to your plugins folder

    Reply

  14. GILE BABI!!!!..

    Mati pasni staff2 mintak naik gaji. Ade gaye aku suruh dorg keje kt rumah je. Pastu meeting kat Old Town, dissolvekan office tu. Aiseh..

    NoktahHitams last blog post..Harga Minyak Malaysia Naik

    Reply

  15. azwan : hahaha ko mmg betul. malas la aku nak edit balik. thanks bro !

    erlena : malaysia memang boleh kan. haha πŸ™‚

    ibnmasir : busuk tuh dowh. haha πŸ™‚

    pening : ubah cara hidup ? sungguh la lame excuses tuh kan

    hanep : lupa la plak font apa. nanti aku carik balik. nh suka font tuh. hehe πŸ™‚

    kita : tu la kan. buat la pengumuman lagi 10 minit nak kick off euro kan bagus ! haha πŸ™‚

    pening : dah tak leh ukur2 apa pun sekarang neh. haha πŸ™‚

    nh : eh okay gak tuh. kopi o ais satttttuuuuu ! haha πŸ™‚

    Reply

  16. cairo, egypt. asia ke?

    kurang2 kan la kau nye jjcm tu

    Reply

  17. joe : ala baru je buat plan trip for Q3 this year. haha πŸ™‚

    Reply

  18. dgn kenaikan minyak ni bukan barang je naik..jenayah juga akan naik beb!

    chots last blog post..Pak Lah Bodoh dan Lembab!

    Reply

  19. chot : tu la pasal kan. semua naik. hujan je turun. hampeh giler ah

    Reply

  20. patut bg la sehari ke utk org isi minyak.. ni bg surprise plak…

    Reply

  21. rumput tepi rumah pun naik juga. kos potong nak naik pasal pakai petrol

    penings last blog post..Give Error 404 to your plugins folder

    Reply

  22. Salam, harga minyak tu memang kerajaan nak tetapkan pada harga pasaran pon…

    itu yang naik sampai rm0.78… mungkin hujung tahun atau awal tahun depan naik sampai rm4/ltr…

    emmes last blog post..Harga Minyak Petrol dan Diesel Naik malam Ni!! 05/06/2008

    Reply

  23. yana : tu la pasal. panik buying siot mlm tadi. benci aku. tapi tak nampak plak mana2 kereta menteri tengah isi minyak kan. hampeh !

    pening : semua naik. benci. haha πŸ™‚

    emme : enougghhhhh la kan πŸ™‚

    Reply

  24. Adakah kenaikkan ini sebagai manyambut seruan Khairy Jamaluddin yg mengatakan bahawa tanpa subsidi kita boleh membina lagi 2 Putrajaya???

    Siapalah yg mengaut keuntungan dari 2 Putrajaya tu yer… rakyat diperbodohkan!!! I dont care… I tak restu harga minyak dinaikkan… jangan bebankan rakyat… pemimpin Malaysia ahli neraka!!!

    Reply

  25. beruang madu : ingat semua orang buduh ke kan. hampeh la camni. haha πŸ™‚

    Reply

  26. wei mike… dun blame me occay?!! hehe… πŸ˜‰

    kuEs last blog post..the first letter

    Reply

  27. ala naik pun penuh gak aku tgk keta atas jalan tu….

    Reply

  28. isk2… naseb semalam sempat gak p isi.. mulanya x nak pun.. macam x berbaloi je nk p isi.. bukannya isi sekali pastu lepas ni x yah isi lagi dah… padahal pasni smua kena bayar rm2.70/liter.. LOLS..

    Tp naseb baek la ak ni pengguna SHELL.. stesen SHELL kat Sg. Ramal, Kajang x ramai sgt org.. ada la jugak tunggu kira2 30 minit b4 dapat turn nk isi.. tp situ cekap.. kejap je tunggu dah dapat.. wa….haha..

    yosh… terima je la.. minyak dah naik pasni makan biskut kering la.. isk2..

    izzats last blog post..MJC : Final Week Part 1

    Reply

  29. kue : haaahhahah no la. haha πŸ™‚

    maen : tak nampak pun kereta tadi. haha

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge