Bravo for Zulkifli Sulong for His Questions @ The Last Debate !

remember zulkifli sulong ?

ala wartawan yang jadi panel masa debat anwar-sharbery.

dialah yang telah mengajukan soalan cepuemas pada menteri penerangan tuh

soalan dia camni

“Pada tahun 2006, kerajaan naikkan harga minyak 30 sen. Hasilnya, kerajaan jimatkan RM4.3 bilion darinya. Kerajaan berjanji ia akan digunakan untuk meningkatkan prasarana pengangkutan awam. Mengikut jawapan di Parlimen, kerajaan baru belanjakan RM834.75 juta untuk prasarana pengangkutan. Kenapa perkara ini berlaku? Kali ini, kerajaan boleh jimatkan RM13 bilion. Jika RM4.3 bilion kerajaan terkial-kial membelanjakannya, apa jaminan kerajaan dalam perbelanjaan dari penjimatan RM13 bilion ini. “

click sini kalau nak baca pengalaman zulkifli dalam debat tersebut 😀

mmg power lah soalan dia kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Bravo for Zulkifli Sulong for His Questions @ The Last Debate !

  1. 😀 ha ah…mmg tepat pada soalan dia tu..terkial kial nak bagi heleh bagi jawapan tersebut..patutnya debat camnih diadakan lagi..mmg best tgk debat..banyak info yang x tau!

    Najib Hassan’s last blog post..Upgrading WordPress

    Reply

  2. najib : hehe soalan yang padat kan :confusedlot:

    Reply

  3. haha..menteri tak jawab soala, sampai dia ampir nak tanya lagi sekali, tapi pengacara potong..haha

    aman’s last blog post..VLC 0.9.0 Bakal Keluar Tidak Lama Lagi

    Reply

  4. yeahh…sy setuju ngan soalan tu..heh

    cikF=)’s last blog post..DoN’T TaLk To StRaNgEr~

    Reply

  5. aman : tu la pasal. soalan simple pun tak tahu kan. hampeh heh 😥

    Reply

  6. cikf : soalan simple, padat tapi power. hehe :mrgreen:

    Reply

  7. soklan power smp x terjawab… nampak sgt x paham soklan… LOLS.. 😮

    izzat’s last blog post..Add and Drop Session Ends

    Reply

  8. izzat : tu la soalan punya la bagus kan. memang padat jer 😐

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge