Blogging From Sunway Hotel, Seberang Jaya, Penang ! Free Wired Connection Available Here OK ! Hehe :)

it’s 1416hrs at seberang jaya penang

just arrived. 3 1/2 drive from kl. stopped for a breather at tapah rnr

refuel the tank. relax a bit. stretched sana, stretched sini. haha

akhirnya sampai gak aku ke sunway hotel, seberang jaya neh.

giler melilau nak carik hotel neh tadi. aku ikut signboard ke seberang jaya,

and then sedar aku nak termasuk ke tol ke kulim plak.

seb baik sempat nak u turn. haha hampeh je kan.

signboard ke sunway hotel takde la plaks. ahaks 🙂

benci aku camni ok. haha

at last aku nampak parkson and then aku perasan ada hotel yang tinggi sebelah parkson tuh. jeng jeng jeng. sekali nampak lambang swan tuh. apa lagi terus figure out camner nak ke sana. hehe seb baik nampak gak sunway business centre. terus ke kiri and then ke kanan masuk ke area lobby

rate dia rm190 untuk corporate rate company.

okeylah tuh kan. mana nak dapat rate bawah rm200 kat penang neh kan. haha

aku nyer bilik tingakt 3. wtf. apsal rendah sangat.

tapi yang bestnyer minah yang tukang register bilik aku bagitau yang kat bilik aku neh ada internet connection broadband free. FREE ? perghhhhhh cam tak percaya plak.

masih ada hotel yang bagi broadband free ek ? cayalah sunway hotel !

memang recommended untuk blogger tegar cam aku ! haha

masuk je bilik tengok view memang agaklah hampeh. haha

takpe janji ada broadband free kan. haha

nak tinggal semalam je kat sini. so tak kisah sangatlah pasal view2 neh kan

aku on laptop and then connect the LAN cable

sekali jeng jeng jeng connection dah up. 100 mbps speed dia ke LAN centre.

perghhhh macam kat officelah kan. haha cayalah !

happy siot gua ! x sangka yang gua tak payah nak pakai broadband maxis kat sini

bila aku check speed guna speedtest.net memang power la speed dia

ala2 streamyx kat rumah aku je kat taman melawati

camni lah baru mesra blogger. haha. aku rasa nak wat senara hotel2 yang blogger-friendly lah camni. hehe korang setuju ke ? kalau ada bagi wireless or wired connection free dapat 5 bintang !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “Blogging From Sunway Hotel, Seberang Jaya, Penang ! Free Wired Connection Available Here OK ! Hehe :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.