Blogging From Sunway Hotel, Seberang Jaya, Penang ! Free Wired Connection Available Here OK ! Hehe :)

it’s 1416hrs at seberang jaya penang

just arrived. 3 1/2 drive from kl. stopped for a breather at tapah rnr

refuel the tank. relax a bit. stretched sana, stretched sini. haha

akhirnya sampai gak aku ke sunway hotel, seberang jaya neh.

giler melilau nak carik hotel neh tadi. aku ikut signboard ke seberang jaya,

and then sedar aku nak termasuk ke tol ke kulim plak.

seb baik sempat nak u turn. haha hampeh je kan.

signboard ke sunway hotel takde la plaks. ahaks 🙂

benci aku camni ok. haha

at last aku nampak parkson and then aku perasan ada hotel yang tinggi sebelah parkson tuh. jeng jeng jeng. sekali nampak lambang swan tuh. apa lagi terus figure out camner nak ke sana. hehe seb baik nampak gak sunway business centre. terus ke kiri and then ke kanan masuk ke area lobby

rate dia rm190 untuk corporate rate company.

okeylah tuh kan. mana nak dapat rate bawah rm200 kat penang neh kan. haha

aku nyer bilik tingakt 3. wtf. apsal rendah sangat.

tapi yang bestnyer minah yang tukang register bilik aku bagitau yang kat bilik aku neh ada internet connection broadband free. FREE ? perghhhhhh cam tak percaya plak.

masih ada hotel yang bagi broadband free ek ? cayalah sunway hotel !

memang recommended untuk blogger tegar cam aku ! haha

masuk je bilik tengok view memang agaklah hampeh. haha

takpe janji ada broadband free kan. haha

nak tinggal semalam je kat sini. so tak kisah sangatlah pasal view2 neh kan

aku on laptop and then connect the LAN cable

sekali jeng jeng jeng connection dah up. 100 mbps speed dia ke LAN centre.

perghhhh macam kat officelah kan. haha cayalah !

happy siot gua ! x sangka yang gua tak payah nak pakai broadband maxis kat sini

bila aku check speed guna speedtest.net memang power la speed dia

ala2 streamyx kat rumah aku je kat taman melawati

camni lah baru mesra blogger. haha. aku rasa nak wat senara hotel2 yang blogger-friendly lah camni. hehe korang setuju ke ? kalau ada bagi wireless or wired connection free dapat 5 bintang !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 responses to “Blogging From Sunway Hotel, Seberang Jaya, Penang ! Free Wired Connection Available Here OK ! Hehe :)

  1. sunway georgetown is very near to my house. tak pernah tau pun ada lagi satu kat seberang jaya.

    bagusla ade wifi free..

    katakan kalau gi parkroyal, kena beli username and psword. tu yg lemah dengaq tu

    kawaii_desu’s last blog post..resolutions checkup

    Reply

  2. Nizam…

    inilah masalah bloggers sekarang. Walau mereka lah nanti yg bakal mengegar dunia sampai ada yg jadi MP tapi kan mereka ni tak kisah ngan sekitaran.

    Ko dapat bilik cantik… ok, ko dapat makanan sedap… ok, ko dapat bilik view yg habis ganas punya… hmmm still ok… tapi bila line internet macam gampang… terus ko kata… hotel macam siyalllll!!!!!

    Tapi ko tengok dapat view macam gampang, dapat makanan kena beli sendiri, dapat bilik yg aduhai sedihnya… tapi dapat internet line freee….. yessssssssss!!!!!! u are the best u are the best…

    Ini perangai blogger (macam kita!!)..Betul tak?? Hahahahahahahaha

    Beruang Madu’s last blog post..DINESH VORA – LARGEST IN THE WORLD

    Reply

  3. kawaii : bukan wifi free tapi wired free ya. hehe 🙂

    beruang madu : hahaha betul2. haha 🙂

    Reply

  4. hahha betul jugak cakap BMadu tu. mmg bias yg tak masuk akal, 🙂

    kawaii_desu’s last blog post..resolutions checkup

    Reply

  5. kawaii : ye lah tuh. haha

    Reply

  6. Lawanya laptop HP tu.. Hehe

    Nadlique’s last blog post..The Art of Trading by Christopher Tate

    Reply

  7. nadlique : hhehe laptop lama dah tuh. since august 2006 lagi. hehe

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge