Blogging from Safari Resort, Kuala Kangsar Bandar Diraja Yop !

saya baru sampai ke kuala kangsar dari kl.

penat driving tadi.

panas plak di plus highway.

hehe rasa nak mengamuk sahaja. haha 🙂

ingat nak menginap di hotel seri kangsar, namun tiada bilik yg kecil lor.

jadi saya beralih arah ke safari resort kuala kangsar

hehehehe siap boleh blogging kejap tadi. haha 🙂

dapat bilik mengadap sg perak.

nampak perlahan je air sungai perak mengalir tuh kan.

view yang cun bagi saya. susah nak dapat view bilik dengan verandah camni kan. huhuhu. lain kali kalau korang datang safari resort make sure amik view bilik yang ini. haha jangan nanti kata saya tak bagitahu wokay ! ahhhaahah 🙂

perkara pertama yg saya buat di sini ?

pastinya untuk memblog !

biasanya bila saya stay di seri kangsar saya kena bawak maxis 3G.

namun di sini bila saya view available wireless internet connection, saya terkejut !

tetiba ada wireless conenction lah !

hehe ada kemajuan di resort ini nampaknya. hehe

lihatlah available wireless internet connection di sini

laju juga speednyer.

based on stats kat bawah ni la kan. haha 🙂

speed test melalui speedtest.net juga nampak memuaskan. hehehe

laju bukan !

dia pakai tmnet hotspot la kat sini.

weeheeee !

terus beralih ke safari resort. check in x boleh pakai credit card. kena pakai cash. hehe takde masalah bagi saya. semenjak bertukar kepada pengurusan baru neh, safari resort neh nampak manageable gak la. takdelah kucar kacir cam dulu. haha 🙂 bayar deposit then dapat kunci bilik.

saya hanya akan berada di sini semalam sahaja

untuk apa saya di sini ?

hint : saya akan berada di coordinate

wikimapia – Coordinates: 4°48’55″N 101°4’43″E

nantikan entri blog saya esok untuk mengetahuinya !

hehehe 🙂

ServerFreak Web Hosting Solutions

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 responses to “Blogging from Safari Resort, Kuala Kangsar Bandar Diraja Yop !

  1. ha ha aku rasa kitorang x leh tido malam ni kot. shit one year worth of sweat and toil – i really want the boys to win, or at least draw because they have been so nice.

    esok masa tu aku tengah duduk dalam Appraisal Committee go through staff performance, sure x leh concentrate aku.

    Make sure jgn lupa sms.

    GE pun aku x menggelabah mcam ni.

    Itik Gempal’s last blog post..Sukanterer 2008 and Yengko: Montage

    Reply

  2. memang best kalau ada connection free nih.. saya kat rumah pun guna connection free juga.. hehe

    Reply

  3. itik gempal : hahaha saspens siot. nak aku buat live coverage ke ?

    noorizam : hehehe percuma beb! siapa tak nak kan. haha 🙂

    Reply

  4. Mcm rancangan Dect. Conan je kt tv tu.. hehe

    Ixora’s last blog post..Baek punye!!!

    Reply

  5. amboi bro..macam wat kajian pe jer..aku duk ipoh mesti full bar kot.. 😀

    afham’s last blog post..Luahan hati pilihanraya ke 12

    Reply

  6. ixora : rasanya bukan kot. kartun apa ntah lepas maghrib tuh. hehe 🙂

    afham : heheheh kajian geografi tuh. ala yg masa sekolah dulu2. hehehe 🙂

    Reply

  7. CAN U gv me the address of this resort, i nid it fast, pls

    Reply

    KNizam Reply:

    Resort Safari Sungai Perak offers decent accommodation at reasonable rates. Contact them at Jalan Daeng Selili, 33000 Kuala Kangsar Perak, Malaysia. Telephone +605 777 2020/21/28 and Fax +605 777 2029.

    Reply

  8. Bro, ada kolam renang tak di resort ni? hehehhehe

    Reply

    KNizam Reply:

    ryzal : xde ya. sebelah tu sungai. boleh mandi sungai hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge