Blog Review : WazariWazir.com – Satu Lagi Travel Blog Yang Anda Wajib Layari, Life Is A Journey, Go Travel!

dah lama sebenarnya aku nak buat blogreview pasal wazariwazir.com ni

first time aku check blog dia mmg penuh dengan gambar2 yang menarik, berskala besar semuanya

mamat ni mmg prophotog ni. superb gambar. siap ada ebook pasal tone lagi

aku lagi tertarik bila dia pergi ke india dan merakamkan gambar kenangan perjalanan di sana

terus terang aku katakan aku dah lama give up nak angkat dSLR bukan sebab x mampu

tapi sebab mengenangkan pasal bulky nya nak bawak masa travel, tapi lepas tengok gambar2 wazariwazir.com ni

terus terasa di hati nak angkat semua dSLR. hehe 🙂

membaca travelogue beliau mmg syok. kita dapat rasakan yang kita sendiri berada di sana

saya bukanlah travel writer yang baik, kadang2 banyak juga kesilapan yg saya buat semasa buat travelogue

tapi lepas membaca wazariwazir.com punya travelogue pasal india, terasa masih ada travelogue bahasa melayu yang bagus ya

saya ingin meminjam sedikit kata2 beliau di dalam blognya seperti di bawah:

source di sini ya

Don’t procrastinate, buy the ticket and travel, I think if we try to find the right time, the perfect time. It will never come, the time is now, start now, don’t have the money, start thinking how to generate extra income. We are not young forever, traveling not only takes a lot of money but you also need a lot of energy. Maybe when we retire we have a lot of money, a lot of times but we can never guarantee that we are in a perfect health condition. So if you have the money now and have the time, just go and to those of you who doesn’t have any extra money left, it is time to start thinking, time wait for no one.

mmg benar kan ! just go and travel. masa yang perfect tidak akan tiba di depan mata

semua ada kekurangannya. teruskan perjalanan anda kerana life is a journey !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 responses to “Blog Review : WazariWazir.com – Satu Lagi Travel Blog Yang Anda Wajib Layari, Life Is A Journey, Go Travel!

  1. fuhh, bro ,aku baru pegi tgk blog ni, dasyat btul die nyer gambar. mcm ko cakap laa, terasa nak beli semua dslr jadinya….

    Reply

  2. Assalamualaikum,

    Terima kasih sahabat, pasal tulis blog review saya ni walaupun saya masih lagi merangkak dalam dunia blogging ni. Bagi saya lebih senang untuk share gambar dari menulis panjang-panjang tetapi ada sesetengah gambar tu perlukan penerangan yang lebih lanjut untuk melengkapkan cerita.

    Blog saya bukan travel blog sebenarnya tetapi lebih kepada Photography blog ataupun blog yang berkaitan dengan Photography. Minat untuk Travel tu memang tinggi tapi masa yang tidak berapa berpihak kepada saya tetapi insyaAllah saya dah sematkan di dalam diri saya, paling tidak pun, setahun mesti keluar dari Malaysia untuk melihat negara luar.

    Sepanjang kerjaya, ada juga 2,3 negara luar yang pernah saya jejaki tetapi belum punya masa untuk kongsikan pengalaman di negara tersebut, pengalaman di bumi asing, pengalaman bertugas di negara orang, insyaAllah sekiranya ada kesempatan, say akan cuba recall balik apa2 yang saya ingat.

    Cemburu jugak saya dengan KNizam ni, pasal berada di Bumi Pakistan, dulu tiket flight saya dah beli tetapi selepas empat kali ke Kedutaan Pakistan, still tak dapat Visa, tiket burn macam tu sahaja, mungkin masa saya nak pergi tu suasana di Pakistan agak tegang, saban hari Bom meletup di sana sini tetapi bak kata seorang rakan yang pernh berada di sana, kalau tiada Bom, tiada bunyi senjata, bukan Pakistan namanya… 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge