Blog Anda Ada Identiti Tersendiri Ke ?

haha kali neh aku nak membebal pasal satu benda neh

biasalah bila dah berblog mestilah ada pertanyaan from bloggers yang view blog aku kan

aku tak hengat sapa tanya tapi soalan dia mcm ni la

apsal susah sangat eh nak cari identiti sendiri masa berblog ?

haha mula2 aku tak paham soalan dia

bila aku dah tanya balik

rupanya dia tanya mcm mana nak wujudkan identiti sendiri dalam blog

kiranya senang cerita blog anda mmg lain lah drpd orang lain

hehe bila fikir2 balik siapalah aku nak berbicara pasal blog neh kan. hehe πŸ™‚

– – – – –

ini adalah ulasan aku semata2. takde kaitan dengan mana2 bloggers ok

hehe actually masa nak buat posting tuh korang belasah je ikut citarasa korang

asalkan tak mengganggu ketenteraman orang lain cukoplah kan

korang post je ikut gaya bahasa yang korang biasa

tak perlu nak terikut2 dengan style orang lain

kadang2 tuh memang la kan

bila kita dok asyik bloghopping (jalan2 tengok blog or JJTB)

kita akan rasa kekurangan dalam blog kita

tengok blog orang yang pandai menulis, mula la kita nak tulis ayat bunga2

tengok blog yang ada gambar cun giler, sharp mcm pisau. mula la kita nak edit2 gambar bagi lawa

kadang2 tengok blog orang tuh tukar theme (haha), kita pun nak tukar theme

tengok orang tuh letak iklan segala bagai, kita pun nak ikut jugak

tengok dia post pasal bola, kita pun jugak

tengok dia tak update blog, kita pun….. errrrr (haha)

tips dia senang ada. blog kita wajah kita. haha

amendelah aku merepek neh dowh

actually kan. senang je lah !

blog korang so korang punya pasal lah kan.

kalau dah lama2 berblog korang akan perasan pasal identity neh

dia akan datang secara semulajadi. tak perlu dipaksa2

– – – – – –

errrrr ko rasa blog aku apa identity dia ?

whattttt ! rojak ?

rojak pun rojak lah. haha

rojak pun sedap wooooo, especially kalau kena plak ngan cendol pulot kan. hehe πŸ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

42 responses to “Blog Anda Ada Identiti Tersendiri Ke ?

  1. erk. terus lapar. T_T
    Rojak oh Rojak.

    Reply

    KNizam Reply:

    abdus : haha pasal rojak je yang ko nampak ek. hehe πŸ™‚

    Reply

  2. Nak dapat identiti tu kena pergi ke Pejabat Pendaftaran ke? πŸ˜›

    Reply

    KNizam Reply:

    selinap : hahahhaahahaha πŸ™‚

    Reply

  3. Betul tu En Knizam, lama2 kita dapat lihat identiti kita sendiri masa berblog, nak pastikan blog tu ade identitinya sendiri ialah org lain yang membaca dan mengikuti blog tu tiap2 hari. Cth blog nie lah, ramai pengikutnya betul tak . . . . blogger mesti menulis atau menunjukkan sesuatu yang menarik minat pembaca . .Wah panjangnya ulasan he…he…he

    Reply

    KNizam Reply:

    noni : hehe kadang2 rasa terpressure plak nak kena update blog tau. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. salam bro..
    bagi aku la yang serba tak tahu ni..sebenarnya bukannya menjadi satu perkara penting untuk ada satu identiti utk blog kita..biarlah bersifat santai sebab kita takkan rasa tertekan untuk postkan sesuatu. bagi aku biar rojak pun xpe..ini sekadar pendapat aku la. sebab aku lebih senang mcm tuh..lagi rojak lagi bagus sebenarnya..kan ke berblog ni sebagai salah satu platform untuk kita berkarya juga…
    tapi jgn la asyik berblog pasal putus cinta..kang meluat lak orang..orang lain pun bercinta juga,frust juga..:P
    anyway aku suka blog ko bro byk ilmu yang aku dapat

    Reply

    KNizam Reply:

    pjan : hehe betul2 kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. blog ko sempoi je.

    Reply

    KNizam Reply:

    ariff : hehe sempoiness prevailed la katakan. hehe πŸ™‚

    Reply

  6. pehhhhh lama aku tak pekena cendol pulut…sedap tuh!!

    Reply

    KNizam Reply:

    axim : hehe punya lah banyak cendol power kat penang. dah cuba yang kat swatow lane ke ? best wooooooo πŸ™‚

    Reply

  7. blog kau bertaraf celebrity kno..syabas inspector sahaab

    Reply

    KNizam Reply:

    ezam : hahahaah banyak la ko. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. cendol? dah meleleh air liur ni T_T

    Reply

    KNizam Reply:

    blowie : apsal semua orang nampak cendol je ni eh. hehe πŸ™‚

    Reply

  9. Ko rasa blog aku ada identity tak? Pada aku, blog aku blog santai, ikut citarasa sendiri, what do you think! Still tak boleh lawan blog ko!

    Reply

    KNizam Reply:

    myza : blog ko ada gambar rumah yang sungguh cool kat atas tuh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  10. kak jie pun tak de identiti…mgkn pudar tak sharp mcm pisau.
    susah la nk ckp benda2 mcm ni…kita blog ikut naluri..esk nk tulis pasal diri sendiri,kendian nk tulis psl family..pasal kucing..etc

    Reply

    KNizam Reply:

    k jie : semua posting k jie mmg best la. especially pasal cuti2 malaysia. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. main hentam je… rasa nak tulis, tulis je.. takmo tulis.. toksah.. penulisan ikut mood.. itu kot identitinya.. haha…

    Reply

    KNizam Reply:

    nikillas : hehe tuh la identiti yang paling obvious kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  12. belasah la nak tulis apa..janji rock..haha

    blog KNizam ni santai…dan mmg rojak..tp best =)

    Reply

    KNizam Reply:

    sitiR : haha rojak la paling best giler kan. hehehehehe πŸ™‚

    Reply

  13. hohoho aku pon mendapat persoalan yg sama.. aku baru nak buat post camni tapi tersekat kat tgah jalan.. hohoho

    identiti blog aku… blog hijau carca marba mentega kacang dan ditulis mengikut style topo.. hohohoho

    Reply

    KNizam Reply:

    topo : heheh blog ko adalah giler kentang. hehe πŸ™‚

    Reply

  14. aku setuju bab blog harus ada identiti. ia melambangkan secara kasar, penulis merupakan orang yang macam mana. kira gambaran awal, ini penting utk pelawat tetap yang mana mereka suka akan identiti kita.

    kita akan nampak identiti blog apabila melakukan sesuatu ujikaji bentuk penulisan yang kita buat setelah beberapa lama menulis. perlukan masa utk capai tahap tersebut, betul tak?

    yang paling penting apa yang kita tulis dan lakukan adalah datang dari sumber kita sendiri. bukan diambil dari hasil orang lain. identiti yang berdisiplin! (chewah).

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : yep aku setuju. blog ko mmg cool la megat. suka aku baca pasal cerita2 ko. hehe πŸ™‚

    Reply

  15. Pernah jugak dapat soalan macam ni.. Tapi x reti jawab camne.. sebab identiti tu x payah nak cari. Bila kita ber’blogging dgn ikhlas ikut cara kita, itu la identiti kita… nak camne lagi kan..

    blog orang biarkan blog orang.. blog kita blog kita.. ayat sempoi2 sudah macam kita bercerita dekat orang.. ni kalau blog dah macam baca paper, bosan giloo.. haha.. x mesra reader betul kan…

    lagi2 blog yg pemalas. tulis pakai keyboard pon nak shortcut2 macam tulis dalam phone.. taip je la penuh2.. akakaka..

    neway, blog ko ni knizam mmg berada dalam list paling atas google reader aku.. so mmg aku akan termasuk blog ni dulu la dari blog2 yg lain bila ada update.. hehehe..

    lagi2 aku suka amik tahu pasal perkembangan rumah ko tu.. mmg jeles sampai skang nak ada rumah lawa macam tu kan!! hahaha.. ikhlas neh..

    Reply

    KNizam Reply:

    khai : hehe nanti ko beli rumah make sure amik gambar mcm aku jugak tau. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. yang penting semangat blogging ko xde down
    blog ko nie pun dah ada peminatnya sendiri
    apa ada hal

    Reply

    KNizam Reply:

    kampungboy : hehe tuh yang penting kan. kadang2 kalau dah bosan aku buat live posting from e71 adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  17. identiti blog kau? high cholesterol, dan boleh mengakibatkan gout

    haha

    Reply

    KNizam Reply:

    joe : haha tu identity blog makanmalaya lah weiiiii haha πŸ™‚

    Reply

  18. You yourself dah ada identiti sendiri, so, your blog tu dah lambangkan diri you sendiri. so, x yah susah2 nak carik identiti utk blog. look within yourself aje.

    Reply

    KNizam Reply:

    buzzy : hehe kadang2 identiti hilang tiba2. terus jadik bosan. hehe πŸ˜‰

    Reply

  19. patutnya identiti blog seseorang itu tertakluk kepada pemilik blog itu sendiri….setiap individu ade teknik dan pendekatan sendiri….

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : yep setujo. kena bagik masa sket la nak kenal indentiti neh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  20. haha aku stuju! WAKAKAKA

    Reply

    KNizam Reply:

    adila : hehehehehehe πŸ™‚

    Reply

  21. ko dah gi umah knizam kew?
    beso tak?
    umah batu ke umah papan?

    Reply

    KNizam Reply:

    jj : rumah batu adjer hehe πŸ™‚

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge