Big Picture (Boston.com) Latest Entry – Sulfur Mining in Kawah Ijen Volcano, East Java, Indonesia !

tadi aku sempat melayan gambar2 superb kat big picture

memang gempak la gambar2 diaorang

kali neh pasal aktiviti melombong sulfur kat kawah gunung berapi di jawa timur

di saat ummat manusia semakin maju, masih ada lagi kegiatan menjual sulfur secara tradisional mcm ni

banyak pengetahuan yang kita dapat kalau kita rajin membelek2 internet kan. hehe

aku malas la nak paste mana2 gambar, korang click je lah kat sini ok !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 responses to “Big Picture (Boston.com) Latest Entry – Sulfur Mining in Kawah Ijen Volcano, East Java, Indonesia !

  1. Tengok gambar tu nampak bahaya kerjanya. Tapi, rezeki ada di mana-mana =)

    Reply

    KNizam Reply:

    blinkky : hehe tuh la kan. bahaya sungguh la main ngan sulfur kuning tuh kan. hehe 🙂

    Reply

  2. Memang hebat.. aku tgk video dia dulu

    Reply

    KNizam Reply:

    luth : yep gambar dia besar2 pastu mmg lawa lah. suka giler aku. hehe 😉

    Reply

  3. Teruja!!

    Reply

    KNizam Reply:

    leez : haha amacam cikgu. hehe 🙂

    Reply

  4. Thanks KNizam. Aku dah mula menyukai website boston.com tuh 😀

    Reply

    KNizam Reply:

    imran : hehe mmg cool giler kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge