Awas Dengan Conficker Virus 1 April 2009 !

malas aku nak kabo lagi dah

korang tengok je lah vid kat bawah neh ok

biasalah virus or penggodam akan pilih tarikh2 yang cukop cool kan

hehe harap2 semua selamatlah esok kan. hehe

susah2 update adjer anti-virus korang

or jauhkan from internet buat sementara waktu

or jangan pakai IE. haha

source here

Worried about the Conficker worm striking on April 1st? A few simple steps can protect you.

Target: All users of Windows XP and Windows Vista.

If you’re worried about the Conficker worm striking on April 1st, don’t be.

On April 1st the Conficker worm will simply start taking more steps to protect itself. After that date, machines infected with the “C” variant of the worm may not be able to get security updates or patches from Microsoft and from many other vendors. The creators of the worm will also start using a communications system that is more difficult for security researchers to interrupt.

The Conficker worm, sometimes called Downadup or Kido has managed to infect a large number of computers. Specifics are hard to come by, but some researchers estimate that millions of computers have been infected with this threat since January. Current users of Symantec’s Norton security products are protected. Users who lack protection are invited to download a trial version of Norton AntiVirus 2009,Norton Internet Security 2009 or Norton 360. All of these products will detect and remove this worm. Symantec has a detailed technical analysis of the threat here.

Watch CBS correspondent Leslie Stahl talk to Steve Trilling, Symantec VP Security Technology & Response, on 60 Minutes about the impact of the Conficker worm.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 responses to “Awas Dengan Conficker Virus 1 April 2009 !

  1. Salamzzz… Sungguh bermanfaat info no bro! Maceh! Maceh! Maceh! Beta pun nak sebarkan juga kat blog beta. Tengkiyu!

    Reply

    KNizam Reply:

    najwa : hehe no prob. cepat giler ah ko post plak eh. hehe 🙂

    Reply

  2. Pingback: Conficker April Fool 2009 « k h á y á L

  3. Patutle terasa (done) nak format C: pagi tadi.

    Reply

    KNizam Reply:

    selinap : perghhhh sampai kena format ke eh ?

    Reply

    Selinap Reply:

    Nak buat mcm mana. Hobi format. Kalau boleh format past history in life bagus juga.

    Reply

    KNizam Reply:

    selinap : haha ko mmg mcm adik aku. kerja dia asyik format je hdisk tetiap bulan. hehe 🙂

    Reply

  4. aku pon ade mendapat berita pasal virus nih..
    erm… best gak.. nak try buat satu yang serupa
    cam ni la.. lalala *tengah bosan tak taw nak coding ape
    sekarang ni…

    Note:- clone brontok versi aku.. masih lagi ade dalam
    simpanan… pure yang belum dicompile… keh keh keh

    Reply

    KNizam Reply:

    kreuger : hehe ko penggodam ropanya ek. hehe 🙂

    Reply

  5. serius ke ni atau sekadar jenaka di april fool? dah la kaspersky aku detect byg sangat bendasing yg nk tembusi firewall aku. ni yg buat aku seram sejuk je ni. huhu o_O

    Reply

    KNizam Reply:

    azizwan : betul ke idak kenalah tunggu 1 april kan. hehe 🙂

    Reply

  6. ada lagi beberapa jam saje lagi nak sampai ke 1 april ni.. so kenalah bersedia dengan serangan virus ini… harap pc aku kebal la hendaknya

    Reply

    KNizam Reply:

    hady : hehe seb baik aku nyer laptop ok jer. hehe 🙂

    Reply

  7. pkai firewall zone alarm pro agak2 bleh block tak bende alah tu?

    Reply

    KNizam Reply:

    anarm : hehe aku rasa ok gak kot. amacam selamat tak pc ko ?

    Reply

    anarm Reply:

    pc aku xde ape2 yg pelik berlaku.. tp kalau kene virus tu ape jadi ah?

    Reply

    KNizam Reply:

    anarm : x surelah plak hehe 🙂

    Reply

  8. Hmmm…akku macam buat acuh tah acuh pulak…although IT manager tmpt aku dah sound awal2….

    Tapi harapnya tak effect aku…aku pun tak pakai sgt IE… 😉

    Reply

    KNizam Reply:

    aku nyer pc seb baik kebal lagi. hehe 🙂

    Reply

  9. aku sebagai maintainence Cybercafe,sgt tertekan akan ini virus T_T
    kenapa la CC aku jugak yg kne? :((

    Reply

    KNizam Reply:

    blowie : teruk ke ko kena eh ?

    Reply

  10. selamat tak de apa2

    tahun depan tak tahu lah pulak

    Reply

    KNizam Reply:

    bagak : hehe bernasib baik lah tuh kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge