Asyik Zool LigaKampung Je Bercucuk-tanam Kan…. Hehe :)

aku selalu masuk ke blog zool ligakampung

walaupun aku rasa blog dia caca marba sket (mcm blog aku) tapi niche dia tetap ada

aku suka lah dengan post2 dia pasal pertanian.

respect la sama dia. semua tanaman dia cun2 belaka.

memang best la rasa bila dapat merasa hasil tanaman sendiri kan

contohnya bendi2 yang dia tanam dah boleh dipetik hasilnya

dah boleh pekena asam pedas dengan bendi hasil tanaman sendiri beb !

hehe aku pun nak follow gak la

siap la lepas neh aku beli polibag jugak esok. hehe

hari neh beli benih2 neh semua

tunggu la dalam 2/3 bulan surelah dah dapat hasilnya kan

aku rasa paling cepat tumbuh will be bendi lah kot. jagung mcm susah je nak jaga kan. hehe

bukan setakat follow blog dia. tapi follow sekali bercucuk-tanam macam dia. hehe

nantikan kemunculan post istimewa asam pedas dengan terung plak

3 bulan daripada sekarang ! hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “Asyik Zool LigaKampung Je Bercucuk-tanam Kan…. Hehe :)

  1. Bagus2.. Inilah dia azam yang boleh dibanggakan.. Sapa kata nak tanam-tanam perlu ada tanah yang besar.. Dalam pasu pun boleh.. Nak anak bendi??

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : nantikan kemunculan asam pedas dengan terung lagi 3 bulan. hehe 🙂

    Reply

  2. kah kah kah Knizam takkan menjadi sehebat zool ligakampung dalam hal ehwal pertanian..eh adakah ini satu cabaran?

    zool,
    walaubagaimana pun, terung mu akan ku nantikan…(tiga bulan dari sekarang..)

    Reply

    KNizam Reply:

    26 : hehe dia mmg dah hebat kan. 🙂

    Reply

  3. a’ah laa.. bila cakap pasal pertanian ni teringat lak projek tebu ngan serai kat kampung tu.. camne le ropenye skg ni..

    Reply

    KNizam Reply:

    bd : eh ko pun ada projek eh. cool ! 🙂

    Reply

  4. projek bapak aku sbnrnye.. aku cuma tolong2 jek..

    Reply

    KNizam Reply:

    bd : la ye ke. hehe 🙂 so apa progress ?

    Reply

    zool Reply:

    KNizam–> progress tu seperti apa yang ada kat gambar tu le..
    TU dia yang tanam tu….
    aku letakkan baja cacing.. siram sikit

    Reply

    zool Reply:

    Knizam –> Tadi aku silap buat comment plak.. tak perasan adik aku cerita pasal serai n tebu lah plak…
    bd —> rasanya serai ngan tebu tu masih ok lagi..nantilah ada masa tulis kat blog..

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : wahhh ko ada dua avatar dah sekarang eh. cool ! 🙂

    Reply

    KNizam Reply:

    zool : owh baja cacing mmg sungguh berkesan la camtuh ek. hehe cool ! 🙂

    Reply

  5. walawehh…macam best jek…aku pernah gak try tanam cili lam pasu…dapat la jugak hasil…tapi tak tahan lama…mati sbb pasu kecik sgt…rumah tade tanah plak tu…huhu…

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : aku nak try dalam polibag la mcm zool. mcm best je kan. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge