Astro Nak Naikkan Lagi Harga Pakej Bermula Ogos 2009 !

haha tadi aku terbloghop kat blog zamz off on the blog

ternampak dia post pasal bendalah ni

haha astro nampaknya nak naikkan harga pakej diaorang lagi

dah la next year ada world cup 2010 kan.

click here for a bigger image

baru je lancarkan measat baru2 neh dah nak naikkan pakej ya

takpe aku dengan pantasnya telah change pakej aku from rm104.95 per month kepada rm71.95 per month je

haha kalau aku tak buat apa2 surelah next month bill aku akan jadi rm104.95 tambah lagi rm12

hampeh ke apa diaorang neh

dah la belum digital version lagi

aku ada hdtv tapi sebab astro hampeh, tak merasa lah lagi digital channel kan

rtm pun dah announce nak jadi digital nanti

astro ?

hampeh je lebih. nak harap measat je

pastu setiap kali hujan, semua channel masuk longkang depan rumah

dan aku x perlukan nasihat2 sebegini encik astro ya !

usahlah tertipu dengan tips2 yang mcm tuh ok

geram je. haha

puas hati aku dapat downgrade pakej. save banyak tuh beb

dulu aku amik pakej residential family + 4mini + sports + movies

aku decide nak let go movies ngan news

bukannya aku selalu tengok movies pun

movies kat astro pun dah macam hampeh je sekarang neh kan

betterlah aku beli dvd or torrent je kan. haha

news lagi lah. baik aku tengok kat internet

– – – – –

so jomlah ramai2 downgrade programme astro neh

kasi diaorang tertekan sket.

hahahahahaahah

– – – – –

source here ok

Astro’s Sports Package
Β» Click the question to read answer.
How much is the price increase for the Sports Package?
There will be an addition of RM12 across any packages that includes sports. This means that if you are currently on the Basic package + 1 Mini Package + Sports at RM54.95 per month, your new price will be RM66.95 per month.

The increase of RM12, which is equal to one cinema ticket, works out to be an additional 40 sen daily for which you and your family get to enjoy non stop premium and live sports programmes on 5 channels.

Why is there a need for a revision in the Sports Package price?
Content cost is rising year on year, more so sports content. Key sports content is expensive. Astro is unable to continue to absorb the sky-rocketing costs of sports contents indefinitely.

The re-price of the Sports Package will help offset some but not all of the high cost of the sports content that has been substantially borne by Astro, making it possible for our customers to continue to enjoy world class, premium, live sports events.

Even with the price revision, Astro Sports package remains the lowest priced sports package in the region, offering 24 hours of premium, live and world class sports events over 5 channels.

When will the new price for Sports Package be effective?
The new price will take effect from your next bill statement that is in the month of August.
Can I cancel my Sports Package and do I have to pay a penalty for the cancellation? How much is the penalty?
Between 23rd July and 15th September 2009, all customers of the Astro Sports Package can change the combination of their Astro packages without incurring any charges for switching fee. The grace period is applicable only to customers with the Sports Package in their package mix.Changes to your Astro package can be made via our website at www.astro.com.my. You can also send us a fax at 03 – 9543 7333, email us at package@astro.com.my or call us at 1-300 82 3838.
With the increase in Sports Package, what would be the cost of the different packages?
It will depend on the combination of packages. For example, if you are currently on the Basic package + 1 Mini Package + Sports at RM54.95 per month, your new price will be RM66.95 per month. Kindly refer to this Rate Card for a comprehensive list of the package combinations and their respective charges.
If I keep my Sports Package but downgrade/upgrade my other packages, will I have to pay a penalty? How much do I have to pay for penalty?
No switching fee will incur if you change your package between 23rd July and 15th September 2009. The grace period is applicable only to customers with the Sports Package in their package mix.
What happens if I have made pre-payment through direct debit?
Customers who are currently on the pre-payment plan with 3, 6 or 12 months billing frequency will only be impacted upon renewal of the pre payment scheme. This means the new Sports Package price will not take effect till your next billing cycle.
Is there going to be a price increase for other packages too?
This price increase only applies to customers who subscribes to the Astro Sports package. While Astro will continue to practise rigorous cost discipline, rising content costs mean that price revisions are unavoidable.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

41 responses to “Astro Nak Naikkan Lagi Harga Pakej Bermula Ogos 2009 !

  1. iyalah tu en nizam weh. jimat jimat jimat. kat umah nasib abg aku bayarkan. abg aku sorang lg bru pasang astro, tertekan la dia bulan2 mendatang. bukan dia tau pun harga sebelum ni.

    Reply

    KNizam Reply:

    marzuki : hehe tuh la kan. benci aku terus aku downgrade ke rm70 je sebulan. haha πŸ™‚

    Reply

  2. hohoh patut la kat rumah aku tak pernah psang astro.. hohohoo hidup internet…

    Reply

    KNizam Reply:

    topo : hehe tuh la kan. internet lagi berguna la kan. cuma kadang2 berukband je kejap. haha πŸ™‚

    Reply

  3. percaya atau tidak,harga ni akan naik dlm masa 3-4 tahun lg.

    tunggu je laaa

    Reply

    KNizam Reply:

    blowie : harga semua service akan sentiasa naik. hujan je yang turun kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  4. tu la tu…mmg depa dah plan la tu…
    huhuu…

    Reply

    KNizam Reply:

    dalia : hehe tuh la sebab epl dah nak start la diaorang sempat naikkan harga tuh. hehe πŸ™‚

    Reply

  5. Takde company ke nak buat TV cable? Mesti cool kan. Tgk tv pakai cable.

    Reply

    KNizam Reply:

    drhouse : perghhhhh mahal tuh capex dia nanti. hehe πŸ™‚

    Reply

  6. haha. ayat mcm nk marah tp masih ada gurau2 ala kadar. huhu

    nasib baik bil astro bini aku bayarkn. hehe. dia nk tgk sgt. aku ada internet pn dh ok πŸ˜‰

    Reply

    KNizam Reply:

    zaryl : hehe aku dah downgrade terus. puas hati aku la. hehe πŸ™‚

    Reply

  7. Akan di downgrade secepat mungkin!!

    Reply

    KNizam Reply:

    mus : ya betul! semua wajib dgrade. bagi pengajaran sket kat astro neh ok. hehe πŸ™‚

    Reply

  8. Pingback: Astro Nak Naikkan Lagi Harga Pakej Bermula Ogos 2009 ! « Percuma Untuk Anda 2

  9. pakej sukan jerr kanns.. ehehe, salammm abang knizam itteww

    Reply

    KNizam Reply:

    en_me : hehe pakej sukan la yang paling untung kan. hehe berlambak2 orang tengok. diaorang neh nak maximise untung la tuh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  10. aku amik basic je dh cukup.. mahal22 kang.. mengigil tangan nak pi bayar bill.. ;p

    Reply

    KNizam Reply:

    sham : haha sama la ngan aku. amik rm70 adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  11. Wah kena cepat2 downgrade nie…

    Reply

    KNizam Reply:

    shaffik : hehe dia ada time period tau kalau nak dgrade. baik buat cepat. haha πŸ™‚

    Reply

  12. …nasib baik aku bkn hantu tv haha
    ade astro kat umah ni pun bkn aku tgk pun
    bila rs nak tgk baru tgk..
    tu pun ade kot skali dlm masa.. sbulan wakakakaka
    amik yg basic je udah~

    Reply

    KNizam Reply:

    adila : hehe aku ada astro last2 tengok tv3 jugak yang best. haha πŸ™‚

    Reply

  13. adeh lepas ni memang amik basic je la. mungkin terus unsubscribe je. baik layan internet je hu3.

    ini yang berlaku kat malaysia ni.

    Reply

    KNizam Reply:

    megat : hehe semua pakat2 dgrade je. bagi pengajaran sket kat astro neh kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  14. huhu…biasalah tu naik2…mana nak ada benda turun klu bab2 ni. hehe

    Reply

    KNizam Reply:

    mohdisa : hehe hujan je yang turun lately neh kan. hehe geram aku. hehe πŸ™‚

    Reply

  15. biasa la kan ….
    astro nie adalah syarikat tunggal yang provide program tv berbayar…

    Reply

    KNizam Reply:

    hazman : hehe tu la kan. hampeh la kalau monopoli camni. sesuka hati diaorang adjer kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  16. Dengan Bangganya pada hari Astro mengumunkan kenaikan harga saya unsubscribe pakej astro.Kalau tidak kena bayar RM118.90 pada bil yang akan datang.
    Untuk pengetahuan semua saya ambil paket Famili+Sukan+Movie+2 mini +Pakej Mustika… Jadik sekarang nie dah unsubscribe sukan tinggallah Famili+Movie+2mini + Pakej Mustika Harganya RM97.90.

    Akan datang bakal Unsubsribe MOvie plak …. hehehe sebab dah sebulan aku langgan makin lama dah semakin boring.

    Reply

    KNizam Reply:

    anakjati : hehe aku pun bangga dah downgrade from rm120 ke rm70 adjer. hehe πŸ™‚

    Reply

  17. Hari Ini aku tak mahu Astro Untung. Aku Dah Unsubscribe Movie PLak.
    Biar dia orang tahu kita tak setuju dengan kenaikan harga langganan.
    Dari RM97.90 kepada RM62.90.{tinggal family+2mini Dan Mustika}

    Amacam bRo ok tak

    Reply

    KNizam Reply:

    anakjati : wokay sangat tuh. janji kita downgrade bagi revenue dia turun. baru dia rasa sket kan. hehe πŸ™‚

    Reply

  18. Marik kitak pulauksn Astro pak siaran nya pun masih di tahap yang lamak berulang ulang sahaja. Mintak kerajaan atau lain sysrikat adakan persaingan perniagaan seperti Astro.

    Reply

    KNizam Reply:

    yusof : tuh la kan. kena ada saingan la baru lah bagus kan. hehe πŸ™‚ mari ramai2 downgrade ok πŸ™‚

    Reply

  19. tahu takpa…hujan juga yg turun…ades…mcm manalah bila aku dah keje nnt…lg parah agaknya.

    Reply

  20. Korang tau aku downgrade langgan astro pada 12/8/2009.Aku Unsubscribe Movie, dah tak mahu nak nengok dah sebab citer di ulangTayang banyak kali, plak tu cerita banyak entah apa ape entah …. dan banyak plak yang aku dah tengok.
    Punya aku hot bukan main lama dia orang nak cut movie tu …. 15hb Ogos baru dia cut ….. kalau kita langgan bukan main cepat dia Onkan tapi bila kita unsubscribe punya la lama ….

    AmaCam brO kalau engkO plak kena cam aku nie?

    Reply

    KNizam Reply:

    anakjati : cayalah ! aku nyer dah turun ke rm70 from rm120. mari kita turunkan revenue dia kan. haha πŸ™‚

    Reply

  21. harga satu hal, takpalah nak bayar mahal untuk pakej sukan tu, tapi kalau malam ni ada siaran langsung tiba2 hujan apa cerita, langsung tak boleh tengok, bayar mahal mahal, upgrade la astro tu supaya boleh tgk walaupun dalam ribut.

    Reply

  22. faizal : hehe tu la kan. signal ke longkang la jawabnyer. hehe πŸ™‚

    Reply

  23. aku sokong kau blowie.3-4 thun lg astro msti nek erge lg,ptotlah bankrup kt indon dlu……….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge