Apsal Akismet Aku Asyik Nak Spam Orang Nyer Comments Ni Eh ?

aku perasan kan lately neh akismet aku dah makin efficient

dah in fact, terlampau efficient lah

kadang2 sampai jadikan spam a few bloggers yang bagi comments

sudahnyer aku sendiri kena secara manual demark as spam

giler ah kalau dalam sehari ada 50 comments nak check mana satu yang tak spam

susah la camni kan

korang nyer akismet camtu gak ke ?

kadang2 tuh aku tengok dah banyak kali aku demarked a few comments yg masuk spam

tapi still masuk gak spam

aku confuse la.

aku tak cukup geek ke nak memahami akismet functionality. haha 👿

sapa2 ada solution ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 responses to “Apsal Akismet Aku Asyik Nak Spam Orang Nyer Comments Ni Eh ?

  1. bermuhasabah diri jalan terbaik :halo: hehehe!

    Extremist Thinker’s last blog post..TREND Hantaran Kahwin Yang Tinggi, Setinggi IQ Saya.

    Reply

  2. et : hehe penat wooooo nak demark spam comments. last2 aku yg pening. haha :vangry:

    Reply

  3. erkkkk tak paham lah…haha

    axim’s last blog post..The One with UntitLeD EntrY

    Reply

  4. ermmm memang bengang.. akismet selalu detect pengguna celcom broadband sebagai spam.. pakcik memang dah buat entry pasal akismet nie… http://www.blogsempoi.com/?p=44

    sebab tuh pakcik dah tak pakai akismet

    Uncle G’s last blog post..Direktori BlogSempoi

    Reply

  5. haha.. mungkin betul pendapat uncle G tu

    kne cari anti-spam selain dpd akismet la plak kot..

    terlebih efisien jugak

    myadlan’s last blog post..Summer Love (Part 2)

    Reply

  6. um, tak silap aku la, spam karma lagi bagus dari akismet

    MK’s last blog post..Bagaimana Nak Miliki Laman Web Sendiri?

    Reply

  7. aku dh lebam dh komen kt blog ko ni haaaaa..asyik kena spam jer…lebam duh…baik ko usha balik configuration akismet ko tuh.. :vangry:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Cloak & Dagger: Online MD5 & LM Hash Crackers [del.icio.us]

    Reply

  8. errr spamm ker

    syafira’s last blog post..………???????!!!

    Reply

  9. tapi komen aku ok jer kan!? aku pkai celcom broadband gak

    megat’s last blog post..Sejauh Mana Aktiviti Sosial Mempengaruhi Kehidupan!?

    Reply

  10. axim : hehe akismet neh untuk blogger takde ke eh ? hehe 🙄

    Reply

  11. uncle g : dulu saya pakai akismet sahaja. sekali x berapa efficient la. then combine dengan spam karma. sekali sekarang terlebih efficient plak. hehe 🙂

    Reply

  12. myadlan : sekarang saya dah pakai spamkarma sekali. hehe 😥

    Reply

  13. mk : sekarang aku pakai dua2 spam karma ada, akismet pun ada. hehe 🙄

    Reply

  14. life4hire : hehe takpe selagi boleh aku akan de-spam marked ko nyer comments secara manual. hehe 😕

    Reply

  15. syafira : u punya tak masuk spam ya. hehe 🙄

    Reply

  16. megat : ko nyer ok bro. akismet masih sayang kat ko. haha 🙄

    Reply

  17. Cara Akismet berungsi ialah comment, trackback, or pingback yang sampai ke blog anda akan ditapis oleh web service Akismet yang terletak entah di mana. Akismet yang kita install itu hanyalah berfungsi sebagai client. Kita tidak perlu administer sebarang black list.

    Jika an email termasuk ke dalam senarai hitam, bermakna email itu telah beberapa kali di tanda sebagai spam oleh ramai pengendali blog.

    Just my dua kupang.

    pening’s last blog post..Product of a single digit number with 9

    Reply

  18. pening : oh dah macam client-server relationship dalam sap plak. thanks for the info. maknanya still ken de-spam marked manually lah ni. aisey. hehe 😕

    Reply

  19. Pingback: negaraku.net

  20. aku pakai streamyx pon kena chop spam…pasal streamyx ni sux kot?

    or maybe pasal ko pakai dedua sekaligus…sebab tuh la dia reject ? aku comment kat blog lain ok jer ?? :mrgreen:

    |1f34|-|1r3’s last blog post..Orang tua yang bersinglet…

    Reply

  21. betui kata pening.. celcom broaband nie gunakan 1 ip je.. sebab tuh la ade terbatas skit.. plugin lain ade gak yang block berdasarkan cookies… btw… pakcik memang banyak kali telah di blok kat akismet… tensen je rasanya….

    Uncle G’s last blog post..Blog Sempoi nye permalink

    Reply

  22. blog saya cuma seorang je dia detect sebagai spam…tatau ngape

    kujie’s last blog post..Aku telah lama menyelam tetapi tidak setitis pun air aku sentuh…

    Reply

  23. aku .. spam karma aje 🙂

    azwanhadzree’s last blog post..Durian, The King Of Fruits

    Reply

  24. bila masa aku nak kena guna menda nih…aku punya tak kena spam pun

    zamz’s last blog post..Brilliant Weblog

    Reply

  25. life4hire : hehehe aku pun confuse camner nak wat. hehe ❗

    Reply

  26. uncle g : heheheh so far uncle nyer comment kat blog ni ok lagi. hehe :$:

    Reply

  27. kujie : hehe seb baik sorang je kan. kalau 10 maunyer patah jari nak demark as spam. hehe 🙄

    Reply

  28. azwan : hehe aku pakai dua2 terus. hehe :confusedlot:

    Reply

  29. zamz : hehe bloggger takde kot akismet neh. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge