Album ROCK Terunggul – ELLA U.S.A (1994)

perghhhhh ni la album paling aku suka sekali

dengan sentuhan gitar kyoji yamamoto kan

memang meletop la album neh

masa tuh aku beli cassette je.

mana ada duit beb nak beli cd

haha tadi ternampak post pasal album neh kat sini

terus aku teringat nak buat posting pasal album neh

ni antara album yang paling laku la kat malaysia

then aku rasai raihan potong dengan album pertama diaorang 600k kot

apa2 pun aku mmg suka la ngan semua lagu2 dalam album neh

lagu2 yang cool, rancak sili berganti dengan lagu2 slow yang best giler

memang sampai sekarang aku akan mainkan mp3 ella dalam laptop aku neh

semua collection lagu2 dia aku ada. hehe

aku tengok semua album2 ella lepas album memang tak setanding la

album neh aku rasa semua lagu best2

semua lagu boleh layan beb !

hehe korang ada ke cd dia eh ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 responses to “Album ROCK Terunggul – ELLA U.S.A (1994)

  1. aku pun mampu beli kaset jer waktu itu..sememangnya killer album!

    Reply

  2. 26 : hehe ko pun ada album neh eh ? cool ! hehe 🙂

    Reply

  3. aku suke lagu ‘Permata Pemotong Permata P.P.P’ tu…
    pastu lagu hit dia ‘Sepi Sekuntum Mawar Merah’

    Reply

  4. faza : aku suka semua lagu. hehe 🙂

    Reply

  5. album ni best sebab Kyoji Yamamoto yang jadi music director .. sebab tu arrangement lagu tak macam typical rock melayu (start dengan goreng mendayu, lepas tu plucking, verse, bridge, masuk chorus gitar heavy sikit, verse, bridge, chorus, goreng mendayu balik, chorus)

    he also wrote some of the songs.. for me, this is the one of the best malay rock album of all time..

    Reply

  6. darth maut : tuh la kan. apsal la takde sapa boleh goreng cam dia. hehe 🙂

    Reply

  7. album ni mmg dlm list fevret aku nih..aku pun ada kaset die.original pnya.

    stkat goreng mcm kyoji tu apa la sngt. malaysia ada ramai la gitaris dasyat2..yg buat album tu best sbb idea.kreativiti.

    smpai skrg aku x jemu layan ella usa.

    Reply

    KNizam Reply:

    pakcikown : hehe tuh la la kan. best giler ah lagu2 dalam album neh mmg semua boleh layan. ni la baru album yang berkualiti kan. hehe 🙂

    Reply

  8. songs pk 3 idiots. This is the funniest music clip i’v e seen

    Reply

  9. mana nk download album ni ye..skang dh tak jumpa dh…hmmm1

    Reply

    KNizam Reply:

    chin : cuba google je kot. pasti jumpa punya ok hehe 🙂

    Reply

  10. suka sgt album ni….. lau x silap dlm album ni la ella dah start paki baju ala2 feminin kan ….

    Reply

  11. Memang best..sampai aku pun rasa nak pi USA…buat album…album gambar je la…

    Reply

    KNizam Reply:

    poj : hehe lawa la kan hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge