akhirnya terbeli jugak maxis broadband usb modem putih nih! hehehehehe :)

akhirnya aku amik jugak la maxis broadband wireless usb modem tuh. heheheheheeh so lepas ni almost can online anywhere and everywhere as long as ada signal maxis kan. heheheheheeheh meletup la laptop aku lepas neh. heheheheheheeh puas hati gak la sebenarnya pakai maxis broadband usb modem neh.

in terms of speed aku rasa memang takleh nak lawan tmnet streamyx tapi in terms of mobility memang maxis broadband menang la kan. hehehehehehe power ah kuasa mobility lepas neh. mungkin kat office pun aku akan pakai maxis broadband wireless usb neh je. sure la lagi laju daripada speed internet office aku.

hopefully kat menara tm ada lah speed 3.6mbps or 3.5g tuh kan.

heheheheheheeh

cantik kan area menunggu dia. memang cool dengan kaler hijau yang menawan kalbu. hahahahah kerusi je yang tak cukup. mana ntah pergi banyak2 kerusi. aku kena berdiri kejap sementara menunggu customer lain habes duduk. hahahahaha anyway kalau area cun, berdiri lelama pun ok dong! hahahhahaha



amik ko nombor yang begitu banyak. hahahahaha jangan salah sangka. nombor je yang banyak. kejap lagi dia panggil la tuh kan. hehehehehehe maxis kat klcc neh aku rasa cepat gak la service compare ngan maxis jb kan. huhuhuhuhu

eh mana plak hilang mamat neh tadi eh? lari ke weiiii ?

benda ni self installation je. memang senang giler. onkan laptop. then pasang je usb modem yang kecil warna puteh tuh. then tunggu a few auto installation and then ikut je manula. walll! terus boleh masuk internet dengan 3.6mbps. perghhhhh nampak je macam laju kan. hahahahahaha takpe kita bust test la kat bawah neh nanti. siap ko maxis!


bila korang onkan koranga kan nampak camni. heheheheh yang neh memang laju giler la sebab kat menara maxis kan. cuba la kalau aku balik melawati kejap lagi. ada ke laju camni eh? jawab2 weiiiii


speed test using www.speedtest.net. test kat taman melawati kuala lumpur. memang cool kan speed download dia. lebey 1,000kbps siot! tapi speed untuk upload mmg la agak hampeh je kan. 100kbps pun tak sampai dowh! ahahhahahaah overall okeylah kan. hehehehe aku pun bukannya nak guna sangat kat rumah. just nak guna bila aku outstation or kalau aku kat office je. aku rasa speed internet kat office memang jauh beza la ngan maxis broadband neh kan.

now let’s compare the speed with tmnet streamyx kat taman melawati neh

nampaknya streamyx still win la kan. plus tmnet streamyx neh aku nampak kurang sket intermittance nyer and loading page lagi cepat dan laju tanpa gangguan. maxis broadband neh nak load blog aku pun takleh selaju tmnet streamyx la kan. hehehheeheheh though takdela menang besar sangat. heheheheeheh anyway maxis broadband neh lebih kepada mobile users sebenarnya. hehehehehehe so lepas neh kalau aku pergi conference, outstation, kat bilik hotel dll, aku boleh online 24hrs la kan. hahahhahahah antara 3.5g ngan 3g sahajalah lepas neh. hehehheheh 🙂

power to the user! let’s go broadband la weiiii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 responses to “akhirnya terbeli jugak maxis broadband usb modem putih nih! hehehehehe :)

  1. Pingback: read this before you purchase the maxis broadband usb modem II « KNizam Artwerk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.