akhirnya terbeli jugak maxis broadband usb modem putih nih! hehehehehe :)

akhirnya aku amik jugak la maxis broadband wireless usb modem tuh. heheheheheeh so lepas ni almost can online anywhere and everywhere as long as ada signal maxis kan. heheheheheeheh meletup la laptop aku lepas neh. heheheheheheeh puas hati gak la sebenarnya pakai maxis broadband usb modem neh.

in terms of speed aku rasa memang takleh nak lawan tmnet streamyx tapi in terms of mobility memang maxis broadband menang la kan. hehehehehehe power ah kuasa mobility lepas neh. mungkin kat office pun aku akan pakai maxis broadband wireless usb neh je. sure la lagi laju daripada speed internet office aku.

hopefully kat menara tm ada lah speed 3.6mbps or 3.5g tuh kan.

heheheheheheeh

cantik kan area menunggu dia. memang cool dengan kaler hijau yang menawan kalbu. hahahahah kerusi je yang tak cukup. mana ntah pergi banyak2 kerusi. aku kena berdiri kejap sementara menunggu customer lain habes duduk. hahahahaha anyway kalau area cun, berdiri lelama pun ok dong! hahahhahaha



amik ko nombor yang begitu banyak. hahahahaha jangan salah sangka. nombor je yang banyak. kejap lagi dia panggil la tuh kan. hehehehehehe maxis kat klcc neh aku rasa cepat gak la service compare ngan maxis jb kan. huhuhuhuhu

eh mana plak hilang mamat neh tadi eh? lari ke weiiii ?

benda ni self installation je. memang senang giler. onkan laptop. then pasang je usb modem yang kecil warna puteh tuh. then tunggu a few auto installation and then ikut je manula. walll! terus boleh masuk internet dengan 3.6mbps. perghhhhh nampak je macam laju kan. hahahahahaha takpe kita bust test la kat bawah neh nanti. siap ko maxis!


bila korang onkan koranga kan nampak camni. heheheheh yang neh memang laju giler la sebab kat menara maxis kan. cuba la kalau aku balik melawati kejap lagi. ada ke laju camni eh? jawab2 weiiiii


speed test using www.speedtest.net. test kat taman melawati kuala lumpur. memang cool kan speed download dia. lebey 1,000kbps siot! tapi speed untuk upload mmg la agak hampeh je kan. 100kbps pun tak sampai dowh! ahahhahahaah overall okeylah kan. hehehehe aku pun bukannya nak guna sangat kat rumah. just nak guna bila aku outstation or kalau aku kat office je. aku rasa speed internet kat office memang jauh beza la ngan maxis broadband neh kan.

now let’s compare the speed with tmnet streamyx kat taman melawati neh

nampaknya streamyx still win la kan. plus tmnet streamyx neh aku nampak kurang sket intermittance nyer and loading page lagi cepat dan laju tanpa gangguan. maxis broadband neh nak load blog aku pun takleh selaju tmnet streamyx la kan. hehehheeheheh though takdela menang besar sangat. heheheheeheh anyway maxis broadband neh lebih kepada mobile users sebenarnya. hehehehehehe so lepas neh kalau aku pergi conference, outstation, kat bilik hotel dll, aku boleh online 24hrs la kan. hahahhahahah antara 3.5g ngan 3g sahajalah lepas neh. hehehheheh 🙂

power to the user! let’s go broadband la weiiii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 responses to “akhirnya terbeli jugak maxis broadband usb modem putih nih! hehehehehe :)

  1. RM25 permnth? betulke?

    ada time limit ke apa ke?
    uish???

    Reply

  2. cite la kt kitaorang payment starting n monthly camne maxis kire..

    😛

    Reply

  3. Eh? Kat sini pun kau ada caddy?

    Reply

  4. hahaha..aku dah pakai maxis broadband ni…tapi takdela pakai USB punya…aku pakai modem punya je…

    Reply

  5. berapa ringgit suma sekali masa beli? Semahal data card Celcom 3G juga ke?

    Reply

  6. btw, aku tgh ricky2 pasal internet kat mesia ni. Nak beli celcom 3g data card tu mcm uhukk.. rm1000 tuh. Nak amik streamix TMnet pasang kat gombak then nanti kalo tak cukup setahun dah pindah umah how ah? Kena bayar denda ke apa ke? Story sket buleh?
    Onegaishimasu 😀

    Reply

  7. Hj BCP, i’m everywhere hahaa

    Reply

  8. kawaii : nope. it’s rm118 pm (existing individual line) or rm138pm (existing corporate line)

    unlimited with max speed of 3.6mbps (3g coverage area). so far managed to clock at 1.2mbps using speedtest

    afham : semalam bayar rm100 je. dapat modem kecik tuh. monthly as above.

    bcp : hahahhhahahaah

    zuriaf : modem nyer performance ok ke idak ? kalau ikut speedtest berapa download rate eh ?

    yanaazhad : aku bayar rm100 je semalam. dapat semua tuh. then dia akan charge monthly

    kawaii : hahahhahahaha

    Reply

  9. err..aku tak sure la pasal tu..tapi yang aku pasti USB lebih mantap…sebab modem ni tak selaju USB..USB ni yang aku tau High Speed punya kan…

    Reply

  10. usb lbh ok dari modem.. aku pakai yang modem punya. tp slow ar sikit.. maybe faktor umah kot, sb umah aku kt tingkat 3.. huhu.. tapi ok la jgk..

    Reply

  11. Agak2 Maxis Broadband ni boleh congested tak macam TMNet… 🙂

    Boleh tahan jugak RM128 sebulan.

    Reply

  12. zuriaf : so usb lagi laju la eh 🙂

    blak3par3 : yep kalo pakai usb modem neh kena ada 3.5g coverage kalo nak laju

    ayah : yep soon akan congested. tu yang saya guna sekarang. hehehehe dah congested kita tukar ke digi plaks. ahaks 🙂

    Reply

  13. aku@kami ade pakai maxis modem pnye..laju jugak la die pnye performance..kitorng blh kongsi 7 org pkai modem 2.. 😉

    Reply

  14. apasal kor banyak ketawa dari mengarang
    kau kena sawan ker?

    Reply

  15. RM118 sebulan…mahal gak tu…

    Reply

  16. avataraang : heheheh siap buat cam kat starbucks eh 🙂

    mtop : ketawa dalam perkataan je. tak boleh ek ? hahahaha

    fadh : mobile users mmg la mahal. heheeehehe 🙂

    Reply

  17. fadh: ok la tuh RM128/month. Celcom 3G tu pun kena bayar gak RM100/mth tp memula nak beli data card tu yg sesak napas tuh.

    KNizam: Laki aku ckp, tak leh nak donlod more than 3-3.5G per month ek?

    Reply

  18. yanazhad : aku cuba kat melawati dapat speed around 1.2mbps je. hehehhe cukup laju la tuh.

    Reply

  19. La. Kalo aku, aku amik Celcom Broadband je. Maxis slow siot. Sdg mengusha nih.

    Reply

  20. pembebel : celcom broadbank boleh sampai download rate 1.2mbps ke eh?

    Reply

  21. xde la sampai macam 2..niat berkongsi 2 hanya untuk mengurangkan kos pembayaran..hehehe.. 😉

    Reply

  22. Tak tau, lom cek 😀 Tapi, membe aku pakai dier kata x la seslow Maxis Broadband. Lagipun, aku nak pakai Celcom sebab nak sokong syarikat Melayu je. Hehe. Er, ko nak donlot video skodeng eh? Waahaha.

    Reply

  23. Pingback: read this before you purchase the maxis broadband usb modem II « KNizam Artwerk

  24. pembebel : hehhehheh check la rate download dia. 🙂

    Reply

  25. gile lah.. aku terase mcm membazir plak.

    knizam, ko tak rase mcm tu?

    Reply

  26. noktahhitam : aku mmg kena guna sebab kerja sekali. kena online anywhere ma. kalo tak sistem problem nanti and company accounts tak leh close. susah aku. heheheh 🙂

    Reply

  27. aku puas hati ngan maxis ni, speed kalau time laju, sampai 280kbyte/s

    Reply

    KNizam Reply:

    faz : kadang2 maha lembap tau. hehe 🙂

    Reply

  28. aku ada lubang baik nih..
    so sapa2 nk tau..
    email gua..
    azman_shahak@yahoo.com

    Reply

    KNizam Reply:

    azman : hehe ko agen broadband ke eh. cool Hehe 🙂

    Reply

  29. usb maxis broadband nih bley gne kat pc laen ark klo da install kat stu pc..???

    Reply

    KNizam Reply:

    owg : mana2 pc boleh hehe 🙂

    Reply

  30. ini mah……no komen ahhh 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge