Ada Sapa2 Pernah Cuba Jackie Chan’s Bawang Shampoo ?

haha korang surelah perasan dengan iklan terbaru jackie chan neh kan

hehe bawang shampoo ?

biar betul beb !

bawang neh bukan ker bau semacam nanti. hehe ๐Ÿ™‚

aku nampak iklan2 dia kat tv aku

korang pun surelah perasan kan

then aku cuba la carik iklan tuh dalam youtube

tapi tak jumpa la plak yang version bm plak

haha korang layan je lah version lain neh ok

actually version bm sama adjer iklan dia

cuma alih bahasa adjer. hehe ๐Ÿ™‚

ada sapa2 pernah jumpa kat kedai or pernah cuba kat rambut or kepala ?

hehe bagilah review sket ok. hehe ๐Ÿ™‚

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

137 responses to “Ada Sapa2 Pernah Cuba Jackie Chan’s Bawang Shampoo ?

  1. wah topik hangat ni..rasa macam nak try gak..hehe..

    Reply

    KNizam Reply:

    amoi : terai jangan tak terai ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  2. aah, pegi pharmacy kat Subang Perdana deret maybank nmpk lak symapu bawang…terus amik, lps 3rd baby, rambut cam nipis lak..sbb dah nampak significant hairline..aku br 32..adeh tak suka tul, pgg sikit jek gugur..dulu pki syampu bayam, mustika ratu, tp cam tak membantu jek.dah 3 hr try, bau ala2 pening sikit mula2..skrg ok ..semoga rambutku back to normal…huhu

    Reply

    KNizam Reply:

    hans : wahhhh banyak gak kat farmasi sana ek hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  3. et : wahhhh ko dah cuba ek hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  4. aku pun nak cuba shampoo bawang ni , shampo rambut noni tu mcm dye jer, xkan kejap2 tu terus itam ..

    Reply

    KNizam Reply:

    abu : hehe cuba jangan tak cuba ya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  5. ada bau mcm bawang ke. aku xsuke mkn sayur..now de plak syampoo bawang,silap2 bau bawang rambut aku nnt…komen siket

    Reply

    KNizam Reply:

    apis : shampoo je nama bawang, takde bau bawang rasanya hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  6. hihi..cm menarik jew..kt teganu pown da byk kt market..
    i found it area HOCK KEE SENG, n POH ANN aka sensei punyer kdai obat tradisional china@psr payang.

    Reply

    KNizam Reply:

    laura : mujarab ke ek ?

    Reply

  7. nk tnye..2 sesape yg dh gne shampoo bawang ni, die nk kne gne hari2 ke ape..ke pkai cam shampoo beser..ade die ajar cara2 nk gne x?

    Reply

    KNizam Reply:

    chantique : nampak mcm berkesan je kan hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  8. aku dah cuba shampoo bawang ni, sgt best…rambut xgugur lg n jd lembut…berbaloi

    Reply

    KNizam Reply:

    mim : wahhhh berkesan ek bagus2 hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  9. dh try shmpoo ni….bau pelik cket mcm herbal.tp rambut dh kurang gugurla…

    Reply

    KNizam Reply:

    asha : wahhhh bau pelik ke hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  10. err…nak tanya laa pd sesiapa yg dh pakai shampoo bawang ni kan…juz nk tau…dia mmg blh lebatkan rambut ke?

    Reply

  11. sape2 yg bakal ‘cerah masa depan’ tu selain dari bawang ada 2 produk makan yg dikenali sebagai propecia dan finpecia. dua2 ada active ingredient yg dikenali sbgai finasteride. propecia harga dalam 180.00 utk sebulan pakai tapi finpecia (generic) murah hrga 60.00. Kebaikan – memang berkesan (hasil dlm 4 bulan..janji jgn botak licin le), keburukan – kena amal seumur idup, hanya utk lelaki dan mungkin kurang nafsu sex…yun nam? jangannn…

    Reply

  12. betul ke berkesan shampoo bawang nie?? Saya betul betul nak try cuz rambut dah makin nipis dah~ Umo baru 18 tahun. Harap shampoo nie betul betul berkesan. Amin.

    Reply

  13. yum nam mmg fucker, aku abis 6 k, pastu nak suruh tambah lg, ayah kaw, tp same je hair lose, product ni aku blom cube lg, coz aku ade 1 bln lg kt YNHC. bagi aku YNHC tu betol tapi rabak la bai poket,mahai sgt. aku akn cube lps contrek ng yu nam setle, tgk je la cmne, so cow caw fun dlu, tgu lg 2 bln aku reply balik, haahaha, rojer bro.

    Reply

  14. dengar cam best jerk.. kbtulan shampoo da nk biz. paz pake nanti aku bg comment. comment ikhlas nyer ahakzz~~

    Reply

    KNizam Reply:

    nyu : mmg best la kot hehe ๐Ÿ™‚

    Reply

  15. intan baiduri

    shampoo bawang ni sesuai ke utk perempuan ? memang berkesan utk lebatkan rambut? ke xclusive utk lelaki je?

    Reply

  16. Pengguna Syampu Ba Wang

    ni menurut pengalaman la.. aku ni ada masalah kekurangan rambut dan hampir2 botak di bahagian belakang (sebelah atas) tempat pusaran rambut tu.. macam2 syampu dah try, yg anti dandruff, high protein, syampu professional..x jadi2.. tah mcm mana aku ternampak la iklan baWang ni kat suratkhabar, aku pun saja je beli..alhamdulillah, pakai 3 minggu pertama, rambut aku dah jadi hitam pekat..dan nampak sihat..after 1-2 mths pakai, gang opis aku dah kata, mcm mana rambut ngko lebat dah ni ? aku kata.. syampu BaWang ni punya sebab la..haha.. for me.. aku recommend utk org pakai, especially yg ada masalah rambut..

    Reply

  17. bgs la shampoo tu… mmg lain sikit dari shampoo perubatan yang aku penah pakai.. nama dia tu jer yang spoil.. BA WANG.. haha

    Reply

  18. nak tanya la, u pakai tiap2 hari ke?

    Reply

  19. BA WANG USER

    i agree with u all yg dah guna shampoo ni..
    i,after childbirth mmg teruk rambut gugur.bangun pagi confirm segumpal kat sikat..but,almost 1 month i dah guna shampoo ni mmg nampak kesan la..no more hair fall..xda gumpal di sikat dah.
    takat jatuh sehelai dua tu biasala..
    to those who have hair problem,mmg i recommend la..
    gud luck.

    Reply

  20. stratocaster

    salam,umo aq bru mncecah 20taun..sjak kbakngan nie..rmbut aq gugur mndadak..dah 6pak kulit kpala..dah try shmpoo bwang nie,,xjlan pown..yg aq bli utk mguatkan rmbut..slah bli ke?? help3

    Reply

  21. aku baru je guna syampoo ni.utk antidandruf.so far ok la juga..tp wktu nk bilas rambut tu kena guna air suam la.sblm ni aku hentam guna air sejuk je..haha. nak tgu apa kesannya bila dah habis guna sebotol nnanti.

    Reply

  22. problem aku same cam Pengguna Syampu Ba Wang..errr nk tanya syampu bawang yang mane satu yang ko pakai??

    Reply

  23. saya ru guna 2 minggu, bolehla…rmbut tk bau masam sgt bila brpeluh.kena gunakan conditionernya juga. baru nmpk rambut cnik. nk tunggulama sikit utk tgk hasil. rambut saya agk terukjuga gugurnya. ada cuba pegi yu nam, tapi mak tuan ia caj RM7 000. shampoo dia lak bau ginseng nasib cuba skali je. shmpoo bawang ni saya beli di watson midvalley. ada promosi punya pek. guna wktu pagi je. rmbut mmg rasa ringan.rp boeh lebakan ramut saya. dhlama merana….

    Reply

  24. Rambut kurang

    dah pakai lbh kurang sebulan, so far rambut kurang gugur. tp kene sabar skit br nampak hasil. ader pg yunam dia mintak RM 8000, mak oi byk nyer boleh buat kawin. Syampu bawang nie ader bau iras2 mcm syampu kat yu nam, tak caya try la sdri.

    Reply

  25. Kena guna air suam ke nak bilas? guna air paip biasa tak boleh ke? baru je beli ni..

    Reply

  26. Aku dah pakai dekat sebulan dah..sebelum ya rabbi aku mmg risau rambut aku makin nipis sampai kawan2 dah tegur… “tak lama lagi botak lah kau” aku senyum tapi aku risau jgn cakaplah. lepas pakai shampoo bawang ni, rambut aku dah tak gugur lagi.. ada lah seurat dua.. tapi kesan rambut tumbuh balik belum ada. tengoklah 2 bulan lagi macam mn.

    Reply

  27. kucingterbang

    salam,

    aku nye rambut ni makin teruk gugurnye. kalau sekali sikat di waktu pagi..ada gak dalam 7 or 8 helai rambut gugur. gerun aku tengok sampai bilik aku penuh ngan rambut kat lantai2..ari2 nak kene buangkan. nanti aku nak try la syampu bawang ni.. harap leh kurangkan gugur rambut n leh lebatkan.. selain tu..ada pilihan lain tak selain syampu bawang??

    Reply

  28. cuba pakai krim UBAN USHINE..elok sgt..bhn2 dri herba..
    nk lebih detail nie website http://www.ushine.com.my

    Reply

  29. sya pun pakai syampu bawang smpi skrg pakai..ok sesgt..
    dlu rmbt gugur teruk..tiap2 hari kena sapu lantai bilik..
    pakai syampu bawang nie rambut jadi lebat..skrg nk try crim uban ushine supaya lbh baik..bhn2 pun dri herba..cuba la..rambut kan mahkota wanita so kena jga la..lbh2 yg pki tudung coz terperap dalm tudung agk lama time keja..

    Reply

  30. Betul ke syampu nie sebabkan kanser…ada laporan kat Hong Kong???

    Reply

  31. shampoo bawang ni bnyk jenis la..yg mana satu tuk lbt kan rambut ni,ada sape2 blh baantu..

    Reply

  32. shampoo bwg ni ade mcm2 jenis utk rambut…jd i xtau nk pilih mane satu?bole gtau shmpoo bwg mane stu yg bole gune utk rmbut gugur n lbtkan rmbut?

    Reply

  33. En mat….btui ke fakta en mat tu…saya baru beli shampoo tersebut….takut2 jugak…eshhh enmat…tau dari mana…

    Reply

  34. zat….btui ke kena guna air suam….

    Reply

  35. saya dh pakai syampoo ni..4 kali dh ilang kelimumur

    Reply

  36. shmpoo ni 2 jenis jer laaa..apanya yg byk smpi ssh sgt nk pilih tu? box ijau(anti kelimumur) n box itamK’emasan(melebat n mehitamkn)..dh trang lg brsuluh lagi mau cnfuse??adehhh..

    mang ler bilas ngn air suam(spatutnya)…nk heran mendenye??salon pn suma guna konsep yg sma wat, tp still xde masalah gk klu korang tibai ngn air besa(sjk) will do jgk tu. yg mmbezakn air suam liang rmbt akn tbuka yg mna mprcptkn pyrapn herba ke rmbt n 8 dsme tme sbg trapi thts y la dia suh guna air suam spy korang rasa lg ringan..trick jr tu sbnrnya..aku klu rajin jer bilas air suam klu x shower air sjk jrla gamaknya

    Reply

  37. dier kene gune air sejuk lah…x kesah la air tu air paip ke hape ke…asalkn bersey dan sejuk….jgn telampau panas nnti akan merosakkn struktur kulit kepale…:)

    Reply

  38. ak pun rambut da nipis sbb mslh minyk berlebihan..sedey2

    Reply

  39. dekat farmasi ade jual ke!!!

    Reply

  40. err…kalo yg mmg rambut lebat tp ada byk uban, sesuai tak kalo beli yang ‘melebatkan dan menghitamkan’ tu?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.