Ada Sapa2 Pernah Cuba Jackie Chan’s Bawang Shampoo ?

haha korang surelah perasan dengan iklan terbaru jackie chan neh kan

hehe bawang shampoo ?

biar betul beb !

bawang neh bukan ker bau semacam nanti. hehe 🙂

aku nampak iklan2 dia kat tv aku

korang pun surelah perasan kan

then aku cuba la carik iklan tuh dalam youtube

tapi tak jumpa la plak yang version bm plak

haha korang layan je lah version lain neh ok

actually version bm sama adjer iklan dia

cuma alih bahasa adjer. hehe 🙂

ada sapa2 pernah jumpa kat kedai or pernah cuba kat rambut or kepala ?

hehe bagilah review sket ok. hehe 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

137 responses to “Ada Sapa2 Pernah Cuba Jackie Chan’s Bawang Shampoo ?

  1. oooo..kirenye…shampoo nie…boleh pakai laa….aku pun tgh rungsing skarang…rambut aku gugr tiap2 hari…aduh..

    Reply

  2. ak pon nak try gak la,..ak pon ade mslh yg sme gak,..klu btol la syampoo bwang ny mjarab,..alhmdllah sgt2,..

    Reply

  3. boleh pkai dua-dua jenis dalam sekali x..??komen plez

    Reply

  4. hmm.. nak tanya, shampoo nie ade x buat rambut kasar.

    Reply

  5. hehe.. “ba wang” tu bukan lah maksudnya bawang masak2 tu..
    tapi pronounce dari mandarin word..

    shampoo ni ok, campuran ginseng dan halia… berkesan, kurang skit je dari treatment yun nam.. (^^)

    Reply

  6. salam
    nak mencelah skit..
    rambut sye nipis dan beuban..tpi taklah ketegori botak.
    tpi risau gak mase akan dtg mcmna kan.
    tpi uban ni yg sye risau.betompok2.
    tdi sye gi watson ade promosi bawang ni syampu ngan conditioner
    sye belila..harap2 dptla lebatkan dan hitamkan rambut sye ni balik mcm dulu..

    Reply

  7. betol ke syampu ni boleh sebabkan KANSER?? baru je nak try tp ble dpt tau jadi ragu2 plak. adehh. rambut gugur teruk dh ni, dlm satu hari 2 byk gile yg gugur. smpai nipis dah rmbut nih

    Reply

  8. saye dah pakai dekat setahun lebih alahamdulillah… rambut dah lebat balik and kurang gugur…
    kawan2 pun dah tegur rambut saye makin lebat…

    Reply

  9. salam…nk tnya nie….kalau yg rmbut gugur n brkelemumur nk pkai yg mne 1? help me pliss

    Reply

  10. Saye guna Ba wang shampoo yang “Repairing and Nourishing shampoo”,dulu rambut saye kering,kasar dan susah untuk diurus.tapi sekarang rambut saye licin,berkilat,mudah diurus dan tak berapa kering dan tak keriting lagi.kalau nak mujarab guna air suam lah,guna shampoo dan conditioner nya sekali.Dan pasal ada rumours yang mengatakan shampoo bawang ini boleh menyebabkan cancer?itu semua karut,kita tahu lah wartawan atau product lain,kalau jealous tu mesti nak gugurkan product yang bagus ni.itu semua gossip,kalau iapun kenapa ada cap halal di kotak shampoo ba wang ni dan diluluskan oleh kerajaan>ia tak? 😉

    Reply

  11. saya guna shampoo bawang ni utk atasi masalah rambut gugur. Selain tu kalau sapa2 yang bermasalah rambut gugur, cuba buat apa yg sy dah buat. 2 minggu je masalah kronik sy selesai.

    1. guna shampoo bawang of coz..
    2. Perap rambut ngan santan sampai kering kemudian cuci. 2 kali je sy buat
    3. Ambik asid folic (yg pempuan mengandung makan tu) dan kalsium.

    bila dah ok sambung je guna shampoo bawang tu.ok je kalau saya.. 🙂

    Reply

  12. Mmg ak nak cuba la mcm ni.. sume positif komen aku baca.. Kat mana2 Tesco ade ek?? Nk try cari la.. Hrp2 brjaya.. Rmbut jarang la.. x nice d pndang bila buat style.. hahahha

    Reply

  13. klu masalah yang cmu pkai yg mna 1.. anti gugur ke hair strengthening… tlg jawab ek. tq

    Reply

  14. salam…
    rambut sye nie da mcm2 style da wat…warne lgi la x yah ckp..biru..pink..hijau da masok…skrng beo nyesal bler rambot jdi nipis..kelumumur..kering..gugur..x terurus…nak minte pendapt if sye gune shampoo bawang..yg mne sesuai..repairing ke melebatkan ke anti kelumumur…xkan nak beli semue kot….ngeee

    Reply

  15. mak aii…bak kate pepatah jozan Yun Nam memang mengketeledarah duit…tak de ribu2 jangan pegi ler…gua punya mahkota pun makin mengnipiskan dirinya..haduyaii….sok pagi gak gua p carik SHAMPOO BAWANG MERAH BAWANG PUTIH…thanx 2 all members!!!klau tak lebat gak gua akan membahwangkan diri gua…..

    Reply

  16. viper_2803

    nak tanya…rambut aku gugur jadi bila aku potong pendek nampak tompok2… so aku pun pakai syampu bawang (anti hairfall)…tapi area yg takde rambut tu mcm tak tumbuh rambut pun…. huhuhu 🙁

    camana ek?

    Reply

  17. apsal ek kawasan yg takde rambut tak tumbuh rambut pun?? mcm rugi je beli syampu ni… 🙁

    Reply

  18. salam semua,,actually aku baru jer umor 21,,sejak 2 tahun lpas,,,rambut aku mulai gugr dengan banyak,,aku agak runsing dgn maslah nie,,pelbagai produk yg aku cuba,,tetapi semua hampeh,,,tetapi selepas melihat di iklan tntang syampu herba nie,,aku trus cuba,,aku guna yg jenis repairing dan nourishing,,alhamdulilah,,rambut aku mulai kurang gugur,,,dulu,,kalau bngun tdow,,bagaikan mimpi ngeri,,mesti bnyak helaian rmbut yang dapat aku lhat atas bantal,,,mmg stress ssngat,,,!!!!!
    sebenarnya masalah rambut nie adalah pelbagai,,,mngkin disebabkan oleh faktor genetik(androgenetik alopecia),,masalah nie kbnyakan dihadapi oleh golongan lelaki,,maslah rambut nie boleh diselesaikan dengan mengambil ubat yg dipeskripsi oleh doktor,nama ubat tu propecia(harga rm190 lbh krang),,,ubat tu menghalang sejenis hormon yang dikenali sbg DHT,,,yang menyebabkan rambut kita menjadi semakin menipis,,dan akan gugur dengan banyaknya,,,sekarang,,saya gunakan ubat tu dengan syampu nie,,so far alhamdulilah,,rambut dah x bnyak yg gugur,,rambut pom mkin lbat,dulu blih nmpak kulit kepala,skang dah krang nampak,,satu lagi kita ambik suplement asid folik dan kalsium,,bagi kuatkan rambut,,,klau bolih hair dye or plbgai jenis bhan kimia lain kita x yah gunala untuk rambut,,,x bgos,,,!!!!xyah stylo n pacakkan pom xpew,,asalkan rambut kita kemas dan lebat saja dah cukup,,huhuhu,,,coz rambut kan mahkota kita,,huhuhu…

    Reply

  19. sesuai ntuk dwijantina,,coz xder syarat yg mengatakan lelaki saja yg bolih mnggunakanya,,,

    Reply

  20. yup,,bolih dipakai setiap hari,,,

    Reply

  21. maslah rambut u tu camner ek?botak di bhgian tgah kepala or bhgian sisi depan kepala??coz maslah rambut cmni susah kalu juz guna syampu sahaja,,rawatanya adalah dgan menggunakan ubat,,iaitu propecia,,,propecia bagus untuk merawat masalah rambut yang dihadapi oleh kaum lelaki ni(perlu perkripsi doktor dulu),,,cube u combine penggunaan syampu nie ngan ubat tu n ambik folic acid n kalsium sbg nutrisi tambahan,,insyallah mudah2han menjadi,,,nak tahu detail tntng ubat nie juz search propecia,,,k

    Reply

  22. pengguna BaWang

    AsSalam, aku bru je umur 21 thun, aku dh guna Bawang nie dekat 2 mggu…sesiapa yg guna Bawang tu, leh tak tanya??? betul kaa syampoo baWang leh lebat kan rambut??? Please3x…saye ade masalah keguguran rambut nie… hari2 pakai topi klau nk g kolej..huhuhu…

    Reply

  23. sejak ak pakai dalam masa 1 bulan lebih ni..rambut ak da bersih,kurang minyak dan kelemumur…ni pn psl ak selalu gak cek kulit kepala kt consultant bawang niee..bagi sape yang nak melebatkan rmbut ngan menumbuhkan rambut…ak syorkan beli syampu yang anti hair fall,yg laen boleh lebatkan gak tp lambat ckit..ak pn skunk da guna anti hair fall,harap rambut ak semakin lebat dan bergaya selepas ni… ^ ^

    Reply

  24. Kat mne bleh dpt ubat propecia tu ek? skrang tgh pki Bawang nie dh 1 bln lebih…mmg berkesan utk masalh gugur nie xde lg ….tp yg area cerah2 tuh x tumbuh lg la..huhuhu

    Reply

  25. salam bro,
    gune shampu nak mane 1 nak lebatkan rmbut 2

    Reply

  26. mana nak dapat benda propecia tu?

    Reply

  27. mana nak dapat propecia tu?

    Reply

  28. weh2, korang2 yg gn propecia tu, ht2 weh…
    side efeknya kt alat sulit…..
    kurang power bl ‘bersama’..

    serius tak tipu, xpcaya try la tny sniri kt Dr, apa side efek propecia tu..

    tak pn, google ja apa side efek propecia..

    Reply

  29. JANGAN sikat rambut langsung! masa cuci rambut, hurai2kan rambut guna jari.so takkan kusut masai sgt.sbb stylist saya skrg ni,dia akan blow rambut saya sambil hurai2kan rambut guna jari je.dia tak guna sikat langsung.sbb kulit kepala kita lembut bila basah.tu rambut mudah gugur..dan makanlah acid folic.memang berkesan!

    Reply

  30. salam..nak tanya, acid folic tu mcm vitamin ke? kat mana bole dapat?

    Reply

  31. acid folic yg macam mana eh? buat 3 benda ni rambut boleh lebat?

    Reply

  32. I dah cuba shampoo tu..memang bagus… ada 2 produk yang saya gunakan sehingga kini anti- keguguran rambut dan melebatkan rambut. walaupun harga anti keguguran rambut itu ada kurang mahal sedikit berbanding dengan melebatkan rambut…ia nya berbaloi baloi terutama kalau bagi yang selalu mengalami keguguran rambut. Dah cuba produk dari bermacam macam syarikat termasuk MLM punyer…memang dia orang punye produk bagus…saya tak kate tak baguih…tapi kalu cuba dengan shampoo BaWang ini, ada kelainan nye tersendiri. die suruh kulit kepala tidak berasa gatal (tidak macam sesetengah produk) dan berbanding dengan produk lain rambut anda makin kurang gugur. korang cube ler sendiri. aku tak tau nak cakap camner kan…nanti ada orang ingat aku nie jual shampoo tu plak…

    Lu cuber a sendirie….

    Reply

  33. Saya memang setuju dgn yg mengatakan folic acid akn membantu pertumbuhan rambut gugur. Rambut kita mula gugur ade banyak sebab diantaranya:
    1. Keturunan
    2. Pemakanan
    3. Tekanan / Stress

    maka ambil vitamin or herbs saja xkan membantu masalah keguguran rambut. TIDUR yg paling mustahak dan banyakan minum air kosong.
    Sebarangan pertanyaan blh email saya di dinash_88@yahoo.com

    Reply

  34. baru pertama kali i guna produk ini,,saya dapati banyak rambut gugur selepas cucian pertama…adakah produk ini tidak sesuai dgn saya..

    Reply

  35. Saya baru nak cuba menggunakan shampoo bawang ne.. Tapi saya x tau cara nak gunakanya sbb dlm kotak tu x sediakan peraturan cara mengguna.. So sape2 yg sudah menggunakan produk ne tlg bagi saya cra menggunakanya..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge