ada jugak firedrill tadi

cheh! ingatkan dah kul 12pm dah takde firedrill. sekali ada gak kul 12.10pm alarm bunyi continously. hampeh je. tengah2 panas plak tuh kan. dalam kul 10am dah ramai giler yang dok kat area lobby menunggu firedrill. betul2 tak meet objectives la camni. hahahahahahaa. aku cam biasa la kena tunggu orang semua blah from level aku then baru aku boleh blah. turun tangga beb! berapa tingkat tuh! sure la nanti akan lembik kaki aku neh. hahahahah susah dowh jadik floor marshall neh. hampeh. je lar firedrill kali neh

service lift and bomba lift for pwd (person with disability) memang slow giler. tekan2 sekali dalam 25 minit baru buka. dah la ada dekat 15 orang yang ada pwd card floor aku neh. sekali bukak lift dalam 4 orang je boleh masuk. hampeh je kan. huhuhuhuhu. last2 aku turun gak and sampai kat assembly area (kat balai polis pantai) dalam kul 12.45pm. giler lama tuh! kalau betul2 ada fire sure la aku dah rentung dowh. hahhahhahahahahahaha

tapi paling best bila turun bawah nampak apek jual icecream. hehehehhe untung bersih la kan apek tu hari neh. mana taknyer. dekat 5,000 orang kat situ. dan semuanya penat plus haus dan lapar sekali. sure la ramai yang nak melantak ice cream neh kan. aku takde lar. aku kan floor marshall yang berhemah. hahahahaha







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 responses to “ada jugak firedrill tadi

  1. Best pe firedrill, hilang sket boring kat opis. And at least bersenam le juga berlari2 anak kuar bangunan..hehe

    Reply

  2. erh.. ada firedrill ke ? tak perasan pun .. hermp.. alamak.. tak lama lagi sure ada untuk annexe plak.. ulalallala.. malasnyeeeeeeeeeeee..

    Reply

  3. asa best pulak when ur bogged in ur workstation for hours it’s good to get some freshar… ambil2 tu blh le ngorat2 ka bro kan????

    anyway, takde pulak pakwe yg encem2 dl gambaq nih… huhu baru nak cuci mata

    Reply

  4. yanazhad : best ke mende turun tangga bertingkat2 tuh. penat woooo. lagi penat bila kadi marshall. hehehehe 🙂

    sikulat : habislah ko annexe esok plak. hahahahaha

    kawaii : ni amende ckp german lagi neh….

    Reply

  5. salam aidiladha maaf zahir dan batin raya kat mana ek?

    Reply

  6. klcc tahun 2007 bulan buat lg firedrill…aku rasa asuk awal tahun bau ni musti kena. sakit la kaki aku nak turun tangga dari tingkat 60….

    selamat hari raya haji!

    Reply

  7. best gak ada firedrill masa keje…
    leh lepak2.. huhu..

    Reply

  8. semalam ofis me ada jugak firedrill, tapi untuk maxis staff jak.. ekeke

    Reply

  9. nuriman : salam aidiladha. saya beraya di jasin kali ni. hehhehe

    chot : tak dapat aku bayangkan nak turun tangga 80 tingkat tuh. horror nyer..hehehehehe 🙂

    nurnana : best kalau x jadi floor marshall la. hhehehhhahahaa 🙂

    yginsaf : la selamba utk staff maxis jer.

    Reply

  10. er…bro, brapa tingkat kau kene turun ar..??

    Reply

  11. sorry bro laptop baru ni mengong sikit…
    org kata, bagusla fire drill cam ni, blh amik udara segar sikit asyik dlm opis je.
    sambil tu blh le ngorat2 dan cuci mata, bila lagi nak blh jumpa org2 lain kt dlm building tuu kan

    takde ke gambaq org2 yg hensem,kia pon nak cuci mata gak

    Reply

  12. Uisy… klu ofis aku buat fire drill nih, harus aku turun pakai selipar tandas aje… tak larat le nak menapak tangga pakai kasut tumit tinggi nih, kot terseliuh kang, kena mintak floor marshall tolong papah plak… hehe

    Reply

  13. zuriaf : betingkat2 la jugak. ada la dalam 30 tingkat. hahahaha lenguh siot

    kawaii : floor marshall busy. x sempat nak amik gambar2 tu semua

    marhaen : putus la selipar tandas ko tuh nanti. lagi bahaya kena naik balik kaki ayam. hahahahahaha

    Reply

  14. perghhh..kalau aku la kan..aku duduk menyorok je kat atas tu..gile nak turun 30 tingkat ikut tangga..mau patah kaki aku…

    tapi kalau betul² ade api, 50 tingkat pun aku sanggup turun..hahaha 😀

    Reply

  15. kawaii : x bestla usha dlm gambar, usha mase real firedrill exercise baru best! 🙂

    knizam : musim firedrill ni. we all pun dah buat, rabu lepas. penat turun dari tingkat 3 tau! hehehe…

    Reply

  16. zuriaf : kalau ko menyorok kat floor aku. aku declare je ko missing. lepas tu response team naik carik ko. hahahahahaha

    moonstone : la 3 tingkat je. kali kan 10 jadi 30. hehehehehe.

    Reply

  17. moonstone: tu la pasal. kit tingkat 6 uu

    Reply

  18. knizam : penah turun dari tingkat 22 dgn high heels, mmg azab! mase kat tingkat 45, escape sbb cuti2 m’sia. kat tingkat 13 plak, lepas fire drill, dept terus buat tea party. yg terbaru ni, bestla tingkat 3, tapi sbb penat sgt, terus cuti sampai raya! 🙂

    kawaii : knizam nanti ckp, u plak 6 kali kan dgn 5 (=30)! hehehe..

    zuriaf : kalau i, dah declare u rentung! hehe.. jgn mare..

    Reply

  19. KNizam : response team mesti tak jumpa punya..aku nyorok cantik punya tempat..gila betul kalau dah 30 tingkat…menyangap nak turun tu..

    moonstone : takpe..aku akan guna identiti baru sebab ade orang ingat aku dah rentung..muahahaha… 😀

    Reply

  20. kawaii : la tingkat 6 pun kechoh dowh. hahahaaha

    moonstone : hahahah sapa suruh pakai high heels. mmg la azab giler. pakai la crocs ori. bukan asadi k. huhuhuhuhuhu

    zuriaf : response team pakai infrared scanner ok. hahahah mcm night vision tuh. as long as u breathe sure jumpa nyer. hehehheeheheh

    Reply

  21. yelah²..aku turun la…hahaha….

    Reply

  22. infrared scanner? wow…

    i dont know a procedure kat sini camna.. more or lessthe same kot

    Reply

  23. crocs xde lagi zaman tu. yg ade, ‘buaya2 darat’ je hehehe… zaman tu zaman kasut dari gombak! 🙂

    Reply

  24. zuriaf : hahhaha turun jugak ko akhirnya. hahahah

    kawaii : check la procedure iso kat sana

    moonstone : zaman kasut gombak la bagus. tahan api kan. hahahahah

    Reply

  25. tingkat 60? huh tinggi tu nak turun. boleh ker

    Reply

    KNizam Reply:

    tj : hehe nak tak nak kena turun gak la kan. hehe 🙂

    Reply

  26. pwd tu guna lift untuk turun? kan lift tak leh pakai masa emergency.

    Reply

    KNizam Reply:

    tj : biasanya akan ada lift yang boleh pakai. hehe 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge