Search Results for: maxis broadband

Apa Ke Hal Bangang Sangat Maxis Broadband + USB Modem + Customer Service Ni Eh ?

apa ke hal lately neh broadband hampeh sangat eh ?

semua sama je aku tengok

streamyx pun lebey kurang je

ada mana2 submarine cable putus ke hapa ?

broadband speed lately cukop menghampakan

Apsal La Streamyx & Maxis Broadband Slow Cam Siput Malam Ni Ek ?

hampeh !

give up aku

streamyx dah la slow malam ni

pastu maxis broadband asyik disconnected adjer

sub-marina cable mana plak yang putus kali ni ek ?

come on la tmnet & maxis.

buckle-up la sket dowh !

double hampeh !

maxis broadband wireless usb modem tidak berguna di kampung saya

seperti yang saya post terdahulu pasal maxis broadband, jika tempat anda tiada talian 3.5g, saya nasihatkan tidak perlu membeli usb modem ini. saya telah cuba menggunakan modem tersebut di jasin melaka baru2 ini. dan hasilnya, gmail layout page tunggu sampat berjanggut baru nak keluar.

hehehehe sungguh trauma saya dengan kelambatan ict sebegini. jiwa kacau saya jadinya. hahahahahahah tengoklah speednyer. lebey kurang dengan speed modem 56kbps teropong saya dahulu sahaja. kalau zaman2 dial up dulu ok jugak.

hehehheeh bila la maxis nak meng3gkan kampung saya ya?

tengoklah tuh speed dia hanya gprs sahaja. arghhhhh tension pokcik! hahahahaha


read this before you purchase the maxis broadband usb modem II

hehehehehhe lepas aku post pasal aku dah beli maxis broadband usb mobile kat sini, ramai giler yang tanya macam2, sampai naik pening aku nak menjawabnyer. heheheheheheeh aku rasa sebelum korang beli mana2 broadband services kena check la dulu kan apa tujuan korang berbroadband sebab ianya akan menentukan broadband mana yang korang nak pilih. macam aku aku ada pengalaman pakai streamyx ngan maxis je. celcom tak pernah pakai so takleh nak comment ok

disclaimer – aku bukan staff maxis ok 🙂

ni ada a few tips nak pakai maxis broadband usb modem yg putih tuh

  • maxis broadband usb modem neh sesuai untuk mobile user sahaja. kalau korang rasa nak mobile ie kat mana2 boleh surf internet or connected, then boleh pilih this maxis broadband usb modem. memang menyenangkan. usb modem neh sesuai untuk yang selalu travel cam aku. yang selalu ada jer edisi jalan2 carik makan. heheehehe. biasanya kalau aku pergi stay kat mana2 hotel/resort aku kalau boleh nak dok kat tempat yg ada wireless connection. senang aku nak blog and then buat kerja2 pasal sap. bila ada usb modem neh senang la aku nak connected ngan internet kan. so lepas ni tak payah la tanya reception whether that hotel ada broadband ke. or nak susah2 beli kad wireless kat hotel lobby. kad tuh memang la mahal. kekadang ada hotel yang charge sampai rm20 satu jam sahaja. mahal giler kan. aku pernah stay kat mana ntah (tak hengat la plak) dia charge sampai rm50 untuk 3 jam. giler ke apa kan? mahal dowh! kat kl convention centre pun mahal gak. so daripada aku susah2 beli that wireless kad kat lobby hotel. baik la aku pakai je usb modem neh kan. boleh connect bila2 tak perlu risau apa2. hehehheheheh

akhirnya terbeli jugak maxis broadband usb modem putih nih! hehehehehe :)

akhirnya aku amik jugak la maxis broadband wireless usb modem tuh. heheheheheeh so lepas ni almost can online anywhere and everywhere as long as ada signal maxis kan. heheheheheeheh meletup la laptop aku lepas neh. heheheheheheeh puas hati gak la sebenarnya pakai maxis broadband usb modem neh.

in terms of speed aku rasa memang takleh nak lawan tmnet streamyx tapi in terms of mobility memang maxis broadband menang la kan. hehehehehehe power ah kuasa mobility lepas neh. mungkin kat office pun aku akan pakai maxis broadband wireless usb neh je. sure la lagi laju daripada speed internet office aku.

hopefully kat menara tm ada lah speed 3.6mbps or 3.5g tuh kan.

heheheheheheeh

cantik kan area menunggu dia. memang cool dengan kaler hijau yang menawan kalbu. hahahahah kerusi je yang tak cukup. mana ntah pergi banyak2 kerusi. aku kena berdiri kejap sementara menunggu customer lain habes duduk. hahahahaha anyway kalau area cun, berdiri lelama pun ok dong! hahahhahaha



amik ko nombor yang begitu banyak. hahahahaha jangan salah sangka. nombor je yang banyak. kejap lagi dia panggil la tuh kan. hehehehehehe maxis kat klcc neh aku rasa cepat gak la service compare ngan maxis jb kan. huhuhuhuhu

maxis broadband up to 3.6mbps @ 3.5g ?

maxis broadband up to 3.6mbps @ 3.5g ?

betul ke ni eh?

aku cuba call maxis broadband at 1800822000 tadi memang dia cakap boleh sampai ke speed 3.6mbps kat area taman melawati neh. heheheheheh tapi tuh maximum la kan. ntah betul ke idak kan. aku expect dalam 2mbps adjer. aku rasa kalau dapat 3.0mpbs pun sebab traffic kurang or tak ramai lagi yang subscribe ngan broadband maxis neh. hehehhe harap2 tak ramai la yang subscribe kat area aku neh supaya aku boleh surf dengan lajunyer.

hehehehehehe. neh antara condition dia:

  • package name – maxis broadband monthly unlimited
  • modem & broadband subscription = rm138 per month
  • one time activation fee = rm100 once (cam ok jer kan)
  • grace period for trial = 7 normal days (not business days! sigh 🙁 )
  • contract period = 18 months (kena tunggu 18 bulan kalau nak terminate dowh!)
  • what u get = the little usb modem (kecik giler!) + 1 new data line (sim card baru neh)
  • coverage at taman melawati = sound superb!
  • bill will be sent separetly from my existing maxis postpaid line (so kena bayar 2 berasingan la. menyusahkan aku je kan. apsal la diaorang takleh combine or groupkan bill jer)

maxis broadband & maxis Internet2Go ?

baru balik conference.

penat.

jam giler. hujan lebat plak.

geram sebab can’t connect to internet masa kat conference hall.

thus can’t connect to sap system.

can’t access email direct from outlook.

can’t settle a few sap related issues.

thus akan menimbun la keje aku esok kat office.

just can read a few emails.

the wireless connection kat klcc plenary hall and conference hall too damn slow.

macam kura2. benci aku. dah la rm20 per hour.

isshhhhhhhhh grrrrr. hahahahahaa 🙂

so the solution next time? should it be one of below?

i dunno…. what do you think eh?

kalau yang neh aku dah ada kat rumah la. setakat nak pakai wireless broadband modem tuh aku dah ada lagi power, dlink wireless cum modem cum router lagik. siap boleh buat cybercafe kat rumah kalau nak. hahahahahah power kan? huhuhuhu so mungkin aku tak perlu subscribe wireless broadband neh

kalu yang neh cam best jer kan. maxis broadband dengan modem kecik je. cute plak modem tuh. cam kena plak ngan laptop aku neh. heheheheeh sure la nampak gempak kalau pakai mende neh kan. cuma harganya agaklah mahal dowh! apsal la it gadget camni pun mahal giler. so malas la aku nak consider.

maxis broadband kat taman melawati?

hehehhe cam x percaya plak maxis pun nakkan pie broadband kat sini. hehehhe. dulu masa aku kat jb ada gak maxisnet. macam tmnet. siap gaduh2 ngan tmnet kat dalam paper. aku subscribe dua2 tmnet aku amik, maxisnet pun aku amik. tapi yang aku bengang tuh, x sampai 2 tahun sekali maxisnet ceased to exist.

hampeh je kan. hangat2 tahi ayam je maxisnet kat jb nun.

aku memang la hangin sebab dah bayar plus subscribe. alih2 dah takde perkhidmatan.

giler gorilla aku time tuh! huhuhuhu

so agak2nyer maxis broadband neh boleh bertahan lama ker kat klang valley neh?

kalau setakat nak hok hok ciken sheit, baik tak yah la kan. hehehe

macam tak caye je kan….huhuhuhu








“anak2 yang melayari internet lebey terbuka mindanya?” 

ye kera?

baikla bagi bebudak tuh berpeluh main kat padang kan. huhuhu


Maxis USB Broadband Speed This Morning at 0800hrs KUL Time !

makin lama mcm makin mangkuk je speed broadband kan

tu tunjuk speed as “hsdpa” tuh.

kalau gprs, maunyer sempat aku pergi makan2, shopping,
berak kejap, barulah settle semua dload.

ingat gua stoopid ke ?

why la malaysian telcos only concentrate on “voice” ?

and not focusing their budget on “data” ?

dengar2 cerita ada plan for rm11bil for broadband ?

dengar2 je lah. haha

maxis internet2Go test run

hengat lagi tak aku nyer kebengangan pasal wireless kat klicc yang tak free dan mahal nak mampus? heheheheh so lepas incident tuh aku pun terus masuk website maxis and then subscribe dengan pakej internet2Go maxis. bayar sikit je dlaam rm25 per month. nak guna dalam 8mb je dalam sebulan. aku nak test dulu kalau ok barulah aku amik yang unlimited. kalau tak ok aku akan complaint kat maxis. heheheehhe siap la ko maxis kan. hahahahahaahar.

lepas aku subscribe aku perasan yang 3g logo kat handphone aku dah hilang la. bengang dowh masa tuh 🙁 terus aku cuba nak check gmail via hp lagi. fail la plak. aisey amende la yang maxis dah buat dengan hp aku neh kan. ni yang i fed up lar. hampeh je kan. huhuhuhuhu

so aku call maxis. seb baik la yang jawab on the other line cukup peramah. dia suspect something wrong dengan line aku and then dia akan hantar the installation file untuk 3g /gprs sekali lagi lagi. then bila aku dpaat terus aku install okey lah plak pagi tadi. hehehehehehehe seb baik ko maxis. aku hengat kalau tak boleh memang aku nak call ko balik mengutuk sakan lepas tuh. hahahahahaah kejam beta!